Sport

Clauza prin care Liviu Ciobotariu poate pleca în acest moment de la Voluntari. Cine o poate activa și în ce condiții. Exclusiv

Liviu Ciobotariu, antrenorul dorit de Gigi Becali la FCSB. FANATIK a aflat că există o clauză în contractul său cu FC Voluntari, care duce imediat la despărțire.
02.11.2022 | 17:08
Clauza prin care Liviu Ciobotariu poate pleca in acest moment de la Voluntari Cine o poate activa si in ce conditii Exclusiv
Liviu Ciobotariu reactioneaza la meciul de fotbal dintre FC Voluntari si Chindia Targoviste, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, sambata 22 octombrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit că Liviu Ciobotariu era de acord să preia FCSB, unde e dorit de Gigi Becali. Acesta e și motivul pentru care antrenorul s-a întâlnit în cursul dimineții de miercuri cu primarul Pandele pentru a discuta termenii despărțirii de FC Voluntari.

Clauza din contractul lui Liviu Ciobotariu cu FC Voluntari care-l poate elibera pe antrenor și de care ar putea profita FCSB

Florentin Pandele, primarul Voluntariului și omul care are cuvântul decisiv la echipă, a lăsat de înțeles că nu este de acord cu plecarea lui Ciobotariu. Acesta era de fapt motivul întâlnirii, altfel antrenorul nu avea de ce să se vadă cu șeful clubului dacă nu și-ar fi dorit să plece la FCSB!

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, fără „binecuvântarea” de la finul Pandele despre care vorbește Gigi Becali, Ciobotariu s-a prezentat ulterior la antrenamentul Voluntariului. Mai ales că echipa deschide, în două zile, runda cu numărul 17 din SuperLiga, la Botoșani.

De decizia lui Pandele depinde totul în acest moment! Totuși, Ciobotariu, și dacă ar rata această ofertă de la FCSB, ar putea fi dat afară în orice moment de FC Voluntari! De ce?

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Liviu Ciobotariu poate fi demis de ilfoveni dacă echipa nu este pe unul din primele 8 locuri. Iar Voluntariul este pe poziția a 12-a, cu 17 puncte și golaveraj minus 5. Practic, el poate fi pus pe liber de conducerea Voluntariului fără nicio compensație la această oră. Cu acoperire contractuală. Ar fi „o soluție” de care ar profita imediat FCSB!

Marele dezavantaj al lui Liviu Ciobotariu: clauza de despărțire din înțelegerea cu FC Voluntari poate fi accesată doar de club! El poate pleca doar cu demisie

La fel de adevărat este faptul că această clauză este unilaterală, putând fi accesată doar de către club. FC Voluntari îl poate da afară pe Ciobotariu în acest moment dacă dorește, Ciobotariu nu poate pleca invocând această clauză! Doar dacă ar demisiona!

ADVERTISEMENT

De ce, totuși, FC Voluntari nu se prevalează de prevederea din contract? Omul care nu vrea să ia în considerare această opțiune este directorul general Bogdan Bălănescu, care ține foarte mult la „Ciobi” și care crede că echipa se poate redresa.

Iar pentru că a apărut „varianta FCSB” pentru Ciobotariu, decizia lui Bălănescu este și mai clară. Cunoscut ca un anti-stelist convins, fostul oficial de la Dinamo se opune clar ca antrenorul să ajungă în curtea lui Becali.

ADVERTISEMENT

Decizia finală este la primarul Florentin Pandele. Dar toți cei din jurul șefului îi transmit acestuia să nu cedeze și să nu-l lase pe Ciobotariu la FCSB! Mai ales după acuzele pe care Becali le-a avut la adresa lor după remiza din penultima etapă a sezonului trecut, 2-2 în Voluntari – FCSB, care i-a scos pe roș-albaștri din lupta la titlu.

  • 68 de meciuri a stat Liviu Ciobotariu pe banca lui FC Voluntari, cu care mai are contract până vara viitoare
  • 2015 este anul în care Liviu Ciobotariu, antrenor atunci la Tg. Mureș, a pierdut titlul de campion al României în fața celor de la FCSB. Este ultimul titlu al roș-albaștrilor

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,83 este cota pentru „ambele marchează” la FCSB – West Ham. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT