Sport

Lovitură grea pentru Petrolul Ploiești. Un titular din meciurile cu FCSB și Universitatea Craiova cere insolvența clubului! Reacția jucătorului: „Sunt multe de spus”. Update exclusiv

Petrolul Ploiești a primit o nouă lovitură după ce clubul prahovean a fost dat în judecată de un jucător din cauza restanțelor salariale.
09.03.2023 | 11:03
Lovitura grea pentru Petrolul Ploiesti Un titular din meciurile cu FCSB si Universitatea Craiova cere insolventa clubului Reactia jucatorului Sunt multe de spus Update exclusiv
O nouă lovitură pentru Petrolul Ploiești. Clubul prahovean a fost dat în judecată de un titular în meciurile cu FCSB și Universitatea Craiova. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
09-03-2023
09:06

Reacția lui Octavian Vâlceanu

Octavian Vâlceanu (26 de ani) a oferit o primă reacție după ce a dat-o în judecată pe Petrolul și a cerut insolvența clubului din Ploiești. Goalkeeperul nu aparține în totalitate de „lupii galbeni”. El este împrumutat până la vară de la FC Voluntari.

„Nu vreau să fac rău echipei. Îmi vreau doar drepturile mele. Sunt o grămada de lucruri de spus”, a declarat Octavian Vâlceanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Petrolul Ploiești nu are probleme doar de ordin sportiv. Învinsă în ultimele patru partide de SuperLiga, echipa lui Florin Pîrvu se confruntă și cu un scandal intern. Portarul Octavian Vâlceanu a dat în judecată clubul și cere insolvența din cauza neplății salariilor.

Octavian Vâlceanu a dat în judecată Petrolul Ploiești din cauza restanțelor salariale

Iar problemele financiare de la club l-au făcut să răbufnească pe Octavian Vâlceanu, portarul titular în ultimele două meciuri ale „găzarilor” în SuperLigă cu FCSB și Universitatea Craiova. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a cerut insolvența clubului ploieștean.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Octavian Vâlceanu a dat în judecată clubul la care activează pentru a-și recupera restanțele salariale. Deși dosarul a fost înregistrat miercuri, 8 martie, intențiile fostului portar de la Academica Clinceni au fost luate la cunoștință de oficialii clubului cu o bună perioadă de timp în urmă, acesta fiind motivul pentru care a fost scos dintre buturile echipei. Octavian Vâlceanu nu mai apărase din 11 noiembrie 2022.

Totuși, portarul în vârstă de 26 de ani a revenit în poartă, profitând de prestațiile slabe ale portarului austriac Leitner. De asemenea, din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, Octavian Vâlceanu nu ezită să provoace valuri în vestiarul „lupilor galbeni” plecând de la restanțele salariale pe care le are de încasat.

ADVERTISEMENT

Astfel, decizia jucătorului dintre buturile Petrolului confirmă dezvăluirile făcute de Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA, potrivit cărora clubul condus de Florin Pîrvu se află în colaps financiar.

Octavian Vâlceanu a cerut insolvența clubului Petrolul Ploiești: „Nu mai sunt bani deloc”

„De la Petrolul eu am informații sigure, exclusive, nu mai sunt bani! Nici ăia puțini care erau. Nu mai sunt deloc! Eu văd Petrolul candidată la retrogradare. (n.r. demisia lui Nae Constantin) Probabil a văzut că nu mai are ce să facă”, a dezvăluit Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

În ciuda problemelor financiare, Petrolul Ploiești s-a luptat o mare parte din sezon pentru calificarea în play-off, însă în ultimele patru partide „lupii galbeni” au avut meciuri dificile cu Farul Constanța, CFR, FCSB și Universitatea Craiova, nereușind să obțină vreun punct.

Valeriu Răchită, fostul fotbalist și antrenor al prahovenilor, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că printre cei care se vor alătura Petrolului Ploiești pentru a-i oferi o mână de ajutor se numără Marian Copilu, fostul conducător de la CFR Cluj și Universitatea Craiova. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate plecarea președintelui executiv din Bănie în luna octombrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Ar fi singura șansă ca Petrolul să reziste”

Noile probleme pentru Petrolul Ploiești au apărut la scurt timp după ce apăruse luminița de la capătul tunelului. În exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, Valeriu Răchită, fost antrenor și jucător al „lupilor galbeni”, tocmai a dezvăluit  faptul că gruparea prahoveană ar putea fi vândută unor noi investitori.

„Un domn Copilu (n.r. – Marian Copilu) va da un răspuns referitor la implicarea lui și a altor două societăți în preluarea Petrolului. S-a discutat la nivel de conducere de preluarea clubului, iar pe 6 martie se așteaptă un răspuns.

Ar fi singura șansă ca din punct de vedere economic Petrolul să reziste. Pentru că vine data de 15 martie, se depun dosarele pentru licențierea de anul viitor, 30 aprilie este deadline-ul și, din informațiile mele, datoriile sunt foarte mari și nu există sursa financiară…

Datorii ar fi în jur de 2,5 milioane de euro, dar partea urgentă este de 500.000 de euro până se verifică dosarele de licențiere, ca să se obțină licența. Dacă nu vor fi acești 500.000 de euro există pericolul ca Petrolul să nu-și ia licența”, a declarat Vivi Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT