Sport

Lyes Houri, pariul lui Reghe pentru revirimentul Universității Craiova. Pe ce se bazează antrenorul

Lyes Houri a revenit la Universitatea Craiova sub comanda lui Laurențiu Reghecampf. FANATIK vă prezintă cum a decurs prima aventură a mijlocașului francez în Bănie.
07.09.2023 | 14:45
Lyes Houri pariul lui Reghe pentru revirimentul Universitatii Craiova Pe ce se bazeaza antrenorul
Cum s-a descurcat Lyes Houri la Universitatea Craiova! O accidentare gravă și două goluri. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova l-a transferat pe Lyes Houri pentru a întâriri lotul lui Laurențiu Reghecampf, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Mijlocașul a mai jucat la formația din Bănie în sezonul 2021-2022 din SuperLiga, însă nu are cele mai plăcute amintiri din tricoul „alb-albastru”.

Cum s-a descurcat Lyes Houri în primul mandat la Universitatea Craiova

Mihai Rotaru continuă să îi aducă întâriri lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova după Alex Mitriță și Jasmin Kurtic, ambele mutări fiind anunțate de FANATIK. Lyes Houri a semnat o înțelegere pentru următorii trei ani cu formația din Bănie, așa cum a dezvăluit site-ul nostru, și a bifat deja primele minute în derby-ul cu FCSB, scor 3-0.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul nu este la prima aventură la Universitatea Craiova, fiind jucătorul „alb-albaștrilor” și în urmă cu două ediții. Lyes Houri nu are amintiri plăcute din primul mandat sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, însă francezul își dorește să continue ceea ce a făcut în prima parte a sezonului 2021-2022 la formația din Bănie.

Fotbalistul care a debutat în campionatul românesc sub comanda lui Gică Hagi a ajuns împrumut la Universitatea Craiova în 2021 și se anunța a fi o piesă importantă din angrenajul oltenilor. În prima parte a sezonul a bifat 11 apariții în tricoul „juveților” și a reușit două goluri și un assist.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul Universității Craiova s-a declarat mulțumit de evoluțiile lui Lyes Houri, iar transferul definitiv părea doar o formalitate până în pauza de iarnă. Mihai Rotaru a avut doar cuvinte de laudă la adresa mijlocașului după primele apariții în SuperLiga

„Noi avem un jucător incredibil la loviturile libere, o să îl vedeți pe Lyes Houri. Am spus de când l-am văzut că este marele nostru câștig din perioada de transferuri, are caracter și este un sportiv complet. Se așteaptă multe de la el, de asta l-am adus.

ADVERTISEMENT

Facem eforturi, îl achiziționăm definitiv cu siguranță. Am plătit o sumă pentru împrumut și avem opțiune din vară. Trebuie mereu să ai astfel de jucători precum Bawab, Mitriță, Baluță, pe acest stil”, spunea Mihai Rotaru.

Aventura francezului a fost marcată de o accidentare gravă! A ratat toate meciurile Universității Craiova după cantonamentul de iarnă

Lucrurile nu au mers foarte bine pentru Lyes Houri în cantonamentul de iarnă al Universității Craiova, iar formația din Bănie a primit o lovitură puternică. Mijlocașul francez s-a accidentat și a fost nevoit să stea departe de dreptunghiul verde.

ADVERTISEMENT

Lyes Houri a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi și a fost nevoit să se opereze în Franța. Accidentarea l-a făcut să rateze restul meciurilor jucate de Universitatea Craiova în SuperLiga, așa cum FANATIK a anunțat la vremea respectivă.

La finalul sezonului 2021-2022, Universitatea Craiova nu a activat clauza de transfer definitiv, iar Lyes Houri s-a întors la MOL Fehervar. În ediția trecută din campioantul Ungariei, mijlocașul a bifat 15 apariții în tricoul formației maghiare.

Laurențiu Reghecampf l-a dorit pe Lyes Houri: „Noi doar am executat”

Mihai Rotaru a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că Laurențiu Reghecampf l-a propus pe Lyes Houri la Universitatea Craiova după ce a devenit liber de contract. Acesta a declarat că mijlocașul a fost cel mai în formă jucător al oltenilor până la accidentarea din urmă cu două sezoane.

„Houri a jucat la noi extraordinar în primul mandat al lui Reghe. El s-a accidentat în cantonamentul din Antalya. A fost principalul motiv pentru care noi am pierdut campionatul, pentru că era cel mai în formă jucător al Universității Craiova.

L-am luat pentru că noi credem în el și a renunțat la mult mai mulți bani de la o ofertă din Golf și le-a spus și colegilor că nimeni nu înțelege cât de mult și-a dorit să revină la Craiova și țin foarte mult la el. Reghe a venit cu soluția asta și noi doar am executat”, a spus Mihai Rotaru.

Șansele ca Houri să fie folosit mai des de Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova sunt și mai mari odată cu cedarea unuia dintre jucătorii de atac. Oltenii au renunțat la serviciile lui Alexandru Cîmpanu, pe care l-au împrumutat la „U” Cluj, informația fiind dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.


  • 2,20 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – Sepsi

ADVERTISEMENT