Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Răzvan Lucescu îl învinge pe Mihai Bordeianu și e lider în Arabia Saudită

21.12.2020 | 22:09
Meciurile stranierilor in weekend Razvan Lucescu il invinge pe Mihai Bordeianu si e lider in Arabia Saudita
ADVERTISEMENT

2020 se apropie de final, dar fotbaliștii români din străinătate continuă să joace și în acest weekend. Chiar dacă sunt puțini cei care evoluează constant la nivel înalt, potențialii „tricolori” vor încerca să îl impresioneze pe selecționerul Mirel Rădoi.

De sâmbătă, 19 decembrie, până luni, 21 decembrie, au loc cel puțin 20 de meciuri în care sunt implicați și români. Într-unul dintre acestea, Cosmin Olăroiu poate realiza eventul cu Jiangsu Suning, dacă va câștiga Cupa Chinei.

ADVERTISEMENT

Așadar, FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning), Marius Șumudică (Gaziantep) și Ladislau Boloni (Panathinaikos) au cele mai importante meciuri din acest weekend.


UPDATE, 21 decembrie, ora 20:28 / Cristian Săpunaru și Denis Alibec au fost titulari la Kayserispor în partida pierdută cu 0-2 în deplasare cu Antalyaspor. Dacă Săpunaru a fost integralist, Alibec a avut din nou o prestație ștearsă și a fost înlocuit la pauză.

ADVERTISEMENT

Portarul Silviu Liung jr., celălalt român de la Kayserispor, abia a revenit la antrenamente după o accidentare și nu a făcut parte din lot la acest meci.


UPDATE, 21 decembrie, ora 20:20 / Al Hilal, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a învins cu 3-1 în deplasare pe Al Qadisiya, formație la care evoluează și internaționalul român Mihai Bordeianu, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a a campionatului Arabiei Saudite. Golurile au fost marcate de Ohawuchi (57) pentru gazde, respectiv Gomis (14), Carillo (23) și Al Dawsari (48) pentru oaspeți. Mihai Bordeianu a fost titular, a primit un cartonaș galben în minutul 50 și a fost înlocuit în minutul 90+2.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat, Al Hilal este lider, cu 22 de puncte, în timp ce Al Qadisiya e pe locul 7, cu 13 puncte.


UPDATE, 20 decembrie, ora 23:45 / Echipa lui Ladislau Boloni, Panathinaikos, a fost învinsă cu 2-1 pe terenul lui PAOK Salonic. Panathinaikos rămâne în zona play-off-ului, fiind pe locul 5 cu 18 puncte. A fost prima înfrângere pentru Boloni și elevii săi, după trei victorii consecutive în campionat.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 20 decembrie, ora 20:40 / Nicolae Stanciu a reușit să ofere o pasă decisivă în partida pe care Slavia Praga a câștigat-o cu 2-1 în fața lui Bohemians 1905. Mijlocașul român i-a oferit mingea decisivă lui Sima, care a deschis scorul în minutul 7 al partidei disputate la Praga. Echipa lui Stanciu continuă să fie lider în Cehia cu 32 de puncte, la 5 deasupra rivalei Sparta Praga.


UPDATE, 20 decembrie, ora 15:45 / Echipa lui Costel Gâlcă, Velje, a ajuns la două luni fără victorie în prima ligă din Danemarca. Formația lui Gâlcă a remizat scor 0-0 în etapa a 13-a din prima ligă daneză, împotriva formației de pe ultimul loc, Lyngby. Vejle este pe locul 10 din 12 echipe, cu doar 15 puncte adunate în 13 meciuri.


UPDATE, 20 decembrie, ora 15:57 / Atacantul Claudiu Keșeru a dat un gol și o pasă decisivă în partida pe care echipa sa, Ludogoreț Razgrad, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Botev Plovdiv, în etapa a 13-a a campionatului Bulgariei.

Internaționalul român a transformat un penalty în minutul 39 și a pasat decisiv la reușita lui Yankov din minutul 50. Keșeru a jucat până în minutul 60, fundașul Dragoș Grigore a fost doar rezervă, iar Cosmin Moți nu a fost convocat pentru această întâlnire. VEZI AICI GOLURILE


UPDATE, 20 decembrie, ora 14:36 / Atacantul Bogdan Stancu a jucat 83 de minute în partida pe care echipa, Genclerbirligi, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Ankaragucu, în etapa a 13-a a campionatului Turciei.


UPDATE, 20 decembrie, ora 10:20 / Echipa OGC Nice, antrenată de Adrian Ursea, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 1-4, de formația Olympique Lyon, în etapa a 16-a din Ligue 1.

În urma acestui eșec, trupa antrenorului român se află pe locul 12 în clasament, cu 21 de puncte.


UPDATE, 20 decembrie, ora 10:18 / Mijlocașul Gheorghe Grozav a jucat 68 de minute în partida pe care echipa sa, Diosgyor, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-3, în fața formației Zalaegerszeg, în etapa a 16-a a campionatului Ungariei.


UPDATE, 20 decembrie, ora 10:15 / Fundașul Cornel Râpă a fost toitular în partida pe care echipa sa, MKS Cracovia, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-3, în fața formației Lechia Gdansk, în etapa a 14-a a campionatului Poloniei.

Râpă a jucat tot meciul, în timp ce Sergiu Hanca, accidentat, nu a fost convocat.


UPDATE, 20 decembrie, ora 10:14 / Fundașul Cristi Ganea a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, Aris Salonic, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-0, în fața formației OFI Creta, în etapa a 13-a a campionatului Greciei.


UPDATE, 20 decembrie, ora 10:11 / Atacantul George Pușcaș, accidentat, nu a fost convocat pentru meciul pe care echipa sa, Reading, l-a pierdut, în deplasare, scor 1-3, în fața formației Brentford, în etapa a 20-a din Championship.


UPDATE, 20 decembrie, ora 10:08 / Atacantul Denis Drăguș a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, FC Crotone, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-3, în fața formației Sampdoria Genova, în etapa a 13-a din Serie A.

În aceeași rundă, Valentin Mihăilă, accidentat, și Reinaldo Radu nu au fost convocați la FC Parma, în meciul pierdut, pe teren propriu, scor 0-4, în fața echipei Juventus Torino.


UPDATE, 19 decembrie, ora 19:58 / S-a terminat partida Gaziantep – Fenerbahce din etapa a 13-a a Superligii Turciei. Echipa antrenată de Marius Șumudică a obținut o victorie de senzație, cu 3-1, golul secund fiind marcat de românul Alexandru Maxim în minutul 40 din penalty. La gazde, Alin Toșca a fost integralist, în timp ce Maxim a fost înlocuit în minutul 88 de Ozer, care avea să înscrie golul de 3-1 în minutul 90+5.

În urma acestui succes, Gaziantep a urcat pe locul 4 în clasament, cu 21 de puncte, 5 mai puține decât liderul Alanyaspor. Succesul contra lui Fener a fost sărbătorit în vestiar, în timp ce oficialii clubului au postat pe conturile de socializare mesajul „Cu dragoste din partea celei mai frumoase echipe din lume!”


UPDATE, 19 decembrie, ora 18:54 / Gaziantepspor, echipa antrenată de Marius Șumudică, joacă la această oră un meci foarte important contra lui Fenerbahce, în etapa a 13-a din Superliga Turciei.

La pauză, Gaziantep conduce cu 2-1, prin golurile marcate de Vetrih (10) și Alexandru Maxim (40 din penalty), respectiv Pelkas (24). Pe lângă Maxim, la formația lui Șumudică este titular și celălalt român din lot, Alin Toșca.


UPDATE, 19 decembrie, ora 18:51 / Ianis Hagi a fost din nou rezervă în partida pe care Glasgow Rangers a susținut-o pe teren propriu contra celor de la Motherwell. El a fost introdus pe teren în minutul 62, când oaspeții conduceau cu 1-0, dar Rangers a reușit să întoarcă rezultatul în ultimul sfert de oră, prin golurile marcate de Roofe (75 și 90+5) și Itten (82).

În urma acestui rezultat, Rangers a acumulat 50 de puncte și ocupă primul loc în clasament, la 16 puncte distanță față de rivala Celtic (locul 2), care are însă 3 meciuri mai puțin disputate.


UPDATE, 19 decembrie, ora 16:54 / Internaționalul de tineret Marius Marin a fost integralist în meciul pe care Pisa, formația la care este legitimat, l-a câștigat în deplasare cu Lecce, scor 3-0, din etapa a 13-a din Serie B. El a primit un cartonaș galben în minutul 8.

Și Vasile Mogoș a fost integralist la Chievo în remiza 1-1 de pe teren propriu cu Empoli.

Tot în aceeași etapă din Serie B, atacantul Adrian Petre a evoluat pentru Cosenza în ultimele 20 de minute ale meciului pierdut cu 0-1 pe terenul celor de la Cremonese.


UPDATE, 18 decembrie, ora 22:51 / Duel românesc în partida MOL Fehervar – Kisvarda, scor 3-0, din etapa a 16-a a campionatului Ungariei. Fundașul Adrian Rus a fost integralist la gazde și a primit cartonaș galben în minutul 23.

Oaspeții au început printre titulari cu portarul Mihai Mincă și mijlocașul Claudiu Bumba, acesta din urmă fiind înlocuit la pauză.


UPDATE, 18 decembrie, ora 21:52 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Ponferradina, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Real Oviedo, în etapa a 19-a a ligii secunde din Spania.


UPDATE, 18 decembrie, ora 18:54 / Mijlocașul Eric Bicfalvi nu a fost convocat pentru meciul pe care echipa sa FK Ural, l-a încheiat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Tambov, în etapa a 19-a a campionatului Rusiei.


Ce meciuri au stranierii în weekend. Dueluri incendiare pentru antrenorii români

În 2020, Cosmin Olăroiu a reușit o performanță istorică cu Jiangsu Suning. A cucerit primul titlu de când această echipă joacă fotbal profesionist (1994). Sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 09:00, antrenorul în vârstă de 51 de ani poate cuceri și Cupa Chinei, trofeu pe care Jiangsu l-a mai luat o singură dată, în 2015. În ultimul act, echipa românului joacă cu Shandong Luneng, formație care a terminat pe locul 5 în Chinese Super League.

Olăroiu nu este singurul antrenor român care are meci tare în acest weekend. În Turcia, pe Marius Șumudică îl așteaptă confruntarea cu Fenerbahce. Partida, care va avea loc pe terenul lui Gaziantep, este programată tot sâmbătă, dar de la ora 18:00. Șumudică nu va fi singur în acest duel. Îi va avea la dispoziție și pe internaționalii Alexandru Maxim și Alin Toșca. Înaintea meciului cu Fener, echipa românilor nu pierde de zece etape și e pe locul 6, cu 18 puncte, cinci mai puține decât oaspeții, care ocupă ultima treaptă a podiumului.

O zi mai târziu, duminică, 20 decembrie, e derby de tradiție în Grecia. Panathinaikos, echipa antrenată de Ladislau Boloni, merge în vizită la PAOK. Pe locul 5, cu 18 puncte, oaspeții sunt în formă înaintea partidei din etapa a 13-a. Au trei victorii la rând. De cealaltă parte, PAOK e a treia în Super Liga elenă și vine după eșecul cu Aris, ocupanta poziției secunde, scor 0-1.

Joacă Ianis Hagi unul dintre ultimele meciuri ale sale pentru Rangers?

Sâmbătă, de la ora 19:00, Rangers are meci în etapa a 18-a din Premiership. Lider în clasament, cu 47 de puncte și nicio înfrângere, echipa lui Gerrard primește vizita lui Motherwell, care e pe poziția a cincea și care are 21 de puncte. Este primul din cele patru meciuri pe care Rangers le mai are de jucat în 2020. Ar putea fi unul dintre ultimele meciuri ale lui Ianis Hagi pe Ibrox, în cazul în care managerul englez va decide să îl folosească pe purtătorul tricoului cu numărul 7.

Dacă Ianis nu traversează deloc o perioadă bună, Răzvan Marin, prietenul și colegul său de la echipa națională, are toate șansele să joace al 13-lea său meci din acest sezon în Serie A. Duminică, de la ora 16:00, Cagliari primește vizita lui Udinese. Echipa lui Di Francesco e pe locul 12 în Italia, cu 13 puncte, și nu a mai bătut pe nimeni în ultimele cinci etape.

Marin nu este însă singurul român implicat în meciurile care se joacă weekendul acesta în Italia. Sâmbătă, de la ora 19:00, Crotone, echipa lui Drăguș, joacă la Sampdoria, iar de la ora 21:45, Parma accidentatului Mihăilă primește vizita lui Juventus, la care deja a debutat Radu Drăgușin. Duminică, de la ora 16:00, Vlad Chiricheș se va revedea cu Ciprian Tătărușanu, în Sassuolo – AC Milan, iar de la ora 21:45, Radu Ștefan și Lazio au derby cu Napoli.

ADVERTISEMENT