Sport

Mesajele lui Volodimir Zelenski și Vitali Klitschko după victoria lui Oleksandr Usyk: ”Vom câştiga şi împotriva barbarilor ruşi”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și primarul Kievului, Vitali Klitschko, au profitat de victoria pugilistului Oleksandr Usyk pentru a transmite mesaje războinice.
21.08.2022 | 16:29
Mesajele lui Volodimir Zelenski si Vitali Klitschko dupa victoria lui Oleksandr Usyk Vom castiga si impotriva barbarilor rusi
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și primarul Kievului, Vitali Klitschko, au profitat de victoria pugilistului Oleksandr Usyk pentru a transmite mesaje războinice. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Usyk l-a învins la puncte pe britanicul Anthony Joshua într-o luptă desfășurată la Jeddah, în Arabia Saudită, și și-a păstrat titlul de campion al greilor.

Volodimir Zelenski și Vitali Klitschko, mesaje puternice după succesul lui Oleksandr Usyk

La scurt timp după încheierea luptei, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și primarul Kievului, Vitali Klitschko, au ținut să-l felicite pe Oleksandr Usyk și au transmis mesaje clare în privința războiului cu Rusia.

ADVERTISEMENT

”A fost dificil, dar este atât de importantă şi necesară această victorie. Apărarea unui titlu de campion mondial este un simbol care arată că toţi cazacii ca noi nu renunţă niciodată, luptă şi în final câştigă”, a scris Zelenski, pe contul de Facebook.

Fostul mare pugilist Vitali Klitschko a avut un discurs mult mai înflăcărat. ”Glorie Ucrainei. Slavă eroilor săi. Continuăm să dovedim că putem câştiga: în sport şi pe câmpul de luptă. Ucraina este o ţară puternică. Vom câştiga şi împotriva barbarilor ruşi. Slavă Ucrainei, liberă şi demnă!”, a spus fostul campion al greilor.

ADVERTISEMENT

Lupta dintre Oleksandr Usyk și Antony Joshua a fost transmisă în mod excepțional gratuit pe teritoriul Ucrainei, pentru ca populația din această țară să poată vedea la lucru unul dintre cei mai mari campioni ai țării, care la începutul războiului cu Rusia s-a înrolat în armată.

Usyk, provocare pentru Tyson Fury

În ring, Oleksandr Usyk a purtat culorile Ucrainei şi cuvintele ”culori ale libertăţii” pe ţinuta sa. În zilele premergătoare luptei, el intonase un cântec patriotic în faţa presei îmbrăcat în costum tradiţional, cu capul ras, cu excepţia unei şuviţe de păr în stil cazac.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, la finalul lupte cu Anthony Joshua, Usyk și-a început discursul de campion cu războiul din Ucraina: ”Dedic acestă victorie țării mele, Forțelor Armate și tuturor celor care o apără”.

Apoi, ucraineanul l-a provocat pe marele campion britanic Tyson Fury, cel care însă și-a anunțat retragerea după victoria cu Dillian Whyte din aprilie. ”Sunt sigur că Fury nu e retras definitiv. Sunt convins că vrea să lupte cu mine. Vreau să lupt cu el. Dacă nu lupt cu Tyson Fury, nu voi lupta deloc!”, a spus Usyk.

ADVERTISEMENT

Soția lui Tyson Fury, Paris, a lăsat totuși să se înțeleagă că britanicul ar putea reveni în ring dacă se va organiza o luptă pentru unificarea centurilor, iar fanii cer cu insistență o confruntare cu Oleksandr Usyk

ADVERTISEMENT