Sport

Mesajele lui Volodimir Zelenski și Vitali Klitschko după victoria lui Oleksandr Usyk: ”Vom câştiga şi împotriva barbarilor ruşi”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și primarul Kievului, Vitali Klitschko, au profitat de victoria pugilistului Oleksandr Usyk pentru a transmite mesaje războinice.
21.08.2022 | 16:29
Mesajele lui Volodimir Zelenski si Vitali Klitschko dupa victoria lui Oleksandr Usyk Vom castiga si impotriva barbarilor rusi
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și primarul Kievului, Vitali Klitschko, au profitat de victoria pugilistului Oleksandr Usyk pentru a transmite mesaje războinice. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Usyk l-a învins la puncte pe britanicul Anthony Joshua într-o luptă desfășurată la Jeddah, în Arabia Saudită, și și-a păstrat titlul de campion al greilor.

Volodimir Zelenski și Vitali Klitschko, mesaje puternice după succesul lui Oleksandr Usyk

La scurt timp după încheierea luptei, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și primarul Kievului, Vitali Klitschko, au ținut să-l felicite pe Oleksandr Usyk și au transmis mesaje clare în privința războiului cu Rusia.

ADVERTISEMENT

”A fost dificil, dar este atât de importantă şi necesară această victorie. Apărarea unui titlu de campion mondial este un simbol care arată că toţi cazacii ca noi nu renunţă niciodată, luptă şi în final câştigă”, a scris Zelenski, pe contul de Facebook.

Fostul mare pugilist Vitali Klitschko a avut un discurs mult mai înflăcărat. ”Glorie Ucrainei. Slavă eroilor săi. Continuăm să dovedim că putem câştiga: în sport şi pe câmpul de luptă. Ucraina este o ţară puternică. Vom câştiga şi împotriva barbarilor ruşi. Slavă Ucrainei, liberă şi demnă!”, a spus fostul campion al greilor.

ADVERTISEMENT

Lupta dintre Oleksandr Usyk și Antony Joshua a fost transmisă în mod excepțional gratuit pe teritoriul Ucrainei, pentru ca populația din această țară să poată vedea la lucru unul dintre cei mai mari campioni ai țării, care la începutul războiului cu Rusia s-a înrolat în armată.

Usyk, provocare pentru Tyson Fury

În ring, Oleksandr Usyk a purtat culorile Ucrainei şi cuvintele ”culori ale libertăţii” pe ţinuta sa. În zilele premergătoare luptei, el intonase un cântec patriotic în faţa presei îmbrăcat în costum tradiţional, cu capul ras, cu excepţia unei şuviţe de păr în stil cazac.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, la finalul lupte cu Anthony Joshua, Usyk și-a început discursul de campion cu războiul din Ucraina: ”Dedic acestă victorie țării mele, Forțelor Armate și tuturor celor care o apără”.

Apoi, ucraineanul l-a provocat pe marele campion britanic Tyson Fury, cel care însă și-a anunțat retragerea după victoria cu Dillian Whyte din aprilie. ”Sunt sigur că Fury nu e retras definitiv. Sunt convins că vrea să lupte cu mine. Vreau să lupt cu el. Dacă nu lupt cu Tyson Fury, nu voi lupta deloc!”, a spus Usyk.

ADVERTISEMENT

Soția lui Tyson Fury, Paris, a lăsat totuși să se înțeleagă că britanicul ar putea reveni în ring dacă se va organiza o luptă pentru unificarea centurilor, iar fanii cer cu insistență o confruntare cu Oleksandr Usyk

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant