Fotbal international

Mesajul lui Kylian Mbappe după finala pierdută la Cupa Mondială. Postarea francezului a devenit virală

Franța a pierdut finala Cupei Mondiale în fața Argentinei, dar Kylian Mbappe a avut un mesaj plin de speranță pentru fanii naționalei ”cocoșului galic”.
19.12.2022 | 14:49
Mesajul lui Kylian Mbappe dupa finala pierduta la Cupa Mondiala Postarea francezului a devenit virala
Franța a pierdut finala Cupei Mondiale în fața Argentinei, dar Kylian Mbappe a avut un mesaj plin de speranță pentru fanii naționalei ”cocoșului galic”. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După succesul obținut în urmă cu 4 ani, trupa lui Didier Deschamps și-a pierdut coroana în fața sud-americanilor după un meci halucinant încheiat la loviturile de departajare.

Kylian Mbappe, mesaj războinic după finala Cupei Mondiale

Kylian Mbappe a evitat să vorbească la cald după înfrângerea dureroasă din finala Cupei Mondiale, dar a doua zi a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care a anunțat că naționala Franței va continua marile bătălii.

ADVERTISEMENT

”Ne vom întoarce”, a scris pe contul de Twitter atacantul care marți, 20 decembrie, va împlini 24 de ani. Este un avertisment pe care fotbalistul îl trimite către celelalte formații că Franța nu și-a încheiat ciclul extraordinar.

Mesajul lui Kylian Mbappe a devenit imediat viral pe internet. În două ore de când a postat pe Twitter, el a primit aproape 900.000 de aprecieri, aproximativ 150.000 de distribuiri și peste 30.000 de comentarii.

ADVERTISEMENT

Starul Franței, al doilea fotbalist din istorie cu hat-trick în finala mondială

Kylian Mbappe s-a luat la trântă cu recordurile la Cupa Mondială 2022, iar în finala contra Argentinei a devenit fotbalistul care a înscris cea mai rapidă ”dublă” în ultimul act. Atacantul francez a avut nevoie de 95 de secunde pentru două goluri. Apoi, în prelungiri, a devenit al doilea fotbalist cu un hat-trick într-o finală.

Sir Geoff Hurst a fost primul fotbalist care a reuşit un hat-trick într-o finală de Cupă Mondială, la ediţia din 1966. Anglia a învins Germania de Vest, scor 4-2, iar atacantul englez aducea de unul singur trofeul, iar una dintre reuşite a intrat în istorie drept cea mai controversată din istoria competiţiei.

ADVERTISEMENT

La 56 de ani de la ediția din 1966, Mbappe a devenit al doilea fotbalist cu un hat-trick în finala unui turneu final. Francezul a transformat cu succes două penalty-uri, în minutele 80 şi 118, intercalate cu reuşita din minutul 81.

Mbappe, consolat de președintele Emmanuel Macron

După reușita de 2-2 a lui Kylian Mbappe, toate camerele de luat vederi s-au mutat pe tribuna oficială, acolo unde, președintele Franței, Emmanuel Macron, sărbătorea ca un copil golul egalizator al naționalei lui Deschamps.

ADVERTISEMENT

După înfrângere, preşedintele a fost văzut consolându-l pe Kylian Mbappe chiar pe teren. ”Les Bleus ne-au făcut să visăm”, a scris ulterior pe Twitter preşedintele francez, dând glas tristeţii, dezamăgirii, dar şi aprecierii, sentimente faţă de echipa naţională pe care le împărtăşeau mulţi conaționali după finala pierdută.

ADVERTISEMENT