Sport

Record absolut incredibil! 6 perechi de pantofi sport s-au vândut cu 8 milioane de dolari. Poartă semnătura lui Michael Jordan

Michael Jordan rămâne în continuare un nume de referință, iar un set de ghete purtate de cel mai mare baschetbalist a fost vândut cu o sumă record.
03.02.2024 | 13:16
Record absolut incredibil 6 perechi de pantofi sport sau vandut cu 8 milioane de dolari Poarta semnatura lui Michael Jordan
Michael Jordan rămâne în continuare un nume de referință, iar un set de ghete purtate de cel mai mare baschetbalist a fost vândut cu o sumă record. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul star al lui Chicago Bulls nu este la primul record doborât în ceea ce privește vânzarea de obiecte personale din perioada când era jucător. Tricoul cu numărul 23 purtat la ultima sa finală NBA a fost vândut cu suma de 10.100.000 de dolari.

Un set de ghete purtate de Michael Jordan, vândute cu un preț record

Deși au trecut mai bine de 20 de la ultimul său meci în NBA, Michael Jordan continuă să fie o legendă a acestui sport. Și asta o arată faptul că fanii nu l-au uitat, iar obiectele sale sunt în continuare la mare căutare.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, un set de șase ghete Air Jordan purtate de Michael Jordan în timpul finalelor NBA în urma cărora a câștigat titlul în 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 și 1998 s-a vândut cu suma record de 8 milioane de dolari la o licitație din New York.

”Nu există un nivel mai înalt de colecție sportivă, acesta este vârful”, a precizat casa de licitații Sotheby’s, care a stabilit astfel un record în vânzarea de pantofi sport. Lotul de ghete, denumit ”The Dinasty Collection”, este format din Air Jordan VI (1991), Air Jordan VII (1992), Air Jordan VIII (1993), Air Jordan XI (1996), Air Jordan XII (1997) și Air Jordan XIV (1998).

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că Air Jordan VI, VIII, XI și XII au pe ele autograful lui Michael Jordan însuși. Ghetele au fost achiziționate pentru o sumă aflată pe locul doi în topul sumelor plătite pentru vreun obiect legat de Michael Jordan.

Michael Jordan record ghete
Michael Jordan rămâne în continuare un nume de referință, iar un set de ghete purtate de cel mai mare baschetbalist a fost vândut cu o sumă record. Sursă foto: Twitter

Tricoul lui Jordan din 1998, din meciul de deschidere al finalei NBA din 1998, din celebrul sezon ”Last Dance”, deține în continuare recordul mondial pentru orice obiect sportiv purtat în timpul unui meci, după ce a fost vândut cu 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Donație impresionantă a lui Jordan

Michael Jordan a jucat ultimul său meci în NBA în urmă cu mulți ani, însă acest lucru nu-l împiedică să aibă venituri mult peste salariile celor mai bine plătite vedete actuale. Și asta în baza contractului semnat cu Nike, în 1984.

Starul american a încasat în 2022 peste 150 de milioane de dolari după ce brandul de pantofi sport care îi poartă numele, ”Air Jordan” a generat venituri de peste 5 miliarde de dolari cu un an înainte.

ADVERTISEMENT

Cum banii nu mai sunt de mult o problemă, Michael Jordan a ținut să surprindă la împlinirea vârstei de 60 de ani și a decis să fie el cel care face un cadou. Mai exact, a donat 10 milioane de dolari pentru Fundația Make-A-Wish, care sprijină copii care suferă de boli grave.

ADVERTISEMENT