Sport

Mihai Covaliu, mulţumit de performanţele sportivilor români la JO: “Suntem în grafic şi sper să ajungem la cifra opt”

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, este mulţumit de prestaţia sportivilor români de până acum la Jocurile Olimpice şi susţine că speră ca obiectivul de 8 medalii să fie îndeplinit.
29.07.2021 | 10:48
Mihai Covaliu multumit de performantele sportivilor romani la JO Suntem in grafic si sper sa ajungem la cifra opt
ADVERTISEMENT

România a reuşit să adune patru medalii până în acest moment la Jocurile Olimpice. Ana Maria Popescu a câştigat argintul la spadă individual, iar celelalte trei medalii au fost aduse de canotaj.

Echipajul de dublu vâsle feminin a câştigat aurul olimpic după o cursă excepţională reuşită de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, în timp ce echipajul de patru rame a reuşit să câştige medalia de argint.

ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu, mulţumit de performanţele sportivilor români la JO

Mihai Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au adus încă o medalie de argint în proba de dublu rame masculin. Astfel, după o săptămână de competiţii, bilanţul României este de patru medalii.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a vorbit cu ocazia zilei “Imnului Naţional” despre performanţele de până acum ale sportivilor români de la Tokyo, spunând că suntem în grafic din punctul de vedere al medaliilor obţinute:

ADVERTISEMENT

“Sper ca nava amiral de 8+1 să ne aducă o nouă medalie”

“Este foarte bine să fii tot timpul optimist, să ai încredere în sportivii tăi, să împingi limitele, aşa cum sportivii noştri au reuşit să facă. Am ajuns la numărul 4, mai sunt şi alte competiţii.

Mâine (n.r. vineri) nava amiral, aşa cum se numeşte echipajul de 8+1 feminin sperăm să ne aducă o nouă medalie, apoi urmează şi alte competiţii. 

ADVERTISEMENT

“Steagul României a fost înălţat pe cea mai înaltă treaptă, este meritul fetelor”

Aş putea spune că suntem în grafic şi sper să se atingă acest obiectiv şi să se ajungă la cifra de 8 medalii pentru România. 

Steagul României a fost înălţat pe cea mai înaltă treaptă, este meritul fetelor. A prefaţat ziua imnului naţional, pe care o sărbătorim astăzi. Este meritul lor, au făcut o cursă extraordinară, aşa cum au făcut toţi băieţii de la canotaj, cum a făcut Ana la spadă.

ADVERTISEMENT

Sunt sportivi minunaţi şi nu ne rămâne decât îi aplaudăm şi să le acordăm respectul cuvenit pentru tot ceea ce au făcut”, a spus Mihai Covaliu.

Atleţii intră vineri în concurs! Finala de la 8+1 feminin se dispută de la ora 04:05

Vineri vor începe probele de atletism şi primul atlet român care intră pe stadion este Alin Firfirică, în calificări la aruncarea discului, de la ora 03:45, ora României.

De la ora 04:05, toţi ochii vor fi aţintiţi pe finala de 8+1 feminin de la canotaj. Echipajul României a stabilit un nou record mondial în calificări şi speră să obţină o medalie.

ADVERTISEMENT