Sport

Mihai Stoica a făcut strategia pentru calificarea din grupe la Euro 2024. Cuvinte grele pentru un adversar al ”tricolorilor”: ”E de-o vârstă cu mine”

Mihai Stoica a analizat grupa naționalei României la Euro 2024 și este convins că ”tricolorii” se pot califica în fazele eliminatorii.
28.03.2024 | 13:50
Mihai Stoica a facut strategia pentru calificarea din grupe la Euro 2024 Cuvinte grele pentru un adversar al tricolorilor E deo varsta cu mine
Mihai Stoica a analizat grupa naționalei României la Euro 2024 și este convins că ”tricolorii” se pot califica în fazele eliminatorii. Sursă foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Reprezentativa noastră se află în grupă cu Ucraina, Belgia și Slovacia la turneul final. Ucraina este ultima care a obținut biletele pentru Germania, după ce a învins Islanda în finala barajului de Liga Națiunilor.

Mihai Stoica crede că ne putem califica din grupă la Euro 2024

În ciuda înfrângerii suferite de naționala României în amicalul împotriva Columbiei, Mihai Stoica este încrezător că echipa noastră se va califica din grupe la Euro 2024 și a explicat raționamentul pe care se bazează.

ADVERTISEMENT

”X cu Ucraina și să bați Slovacia pentru calificare. Pe trei, noi. Îți spun eu ce ne recomandă să fim peste Slovacia. Am bătut Elveția, am câștigat grupa. Slovacia s-a chinuit cu Luxemburg, Slovacia s-a bătut până în ultima clipă cu Luxemburg să meargă direct la Euro.

Vrei să-ți citesc echipa Slovaciei? Nu e comparabilă cu a noastră, sunt jucători mai slabi. În afară de Lobotka, n-au niciun fotbalist. Kucka? Așa joacă și Kurtic în naționala Sloveniei și când a venit în România săracul… Nu știa Craiova cum să scape de el. Moruțan joacă în Turcia, ăia nu joacă.

ADVERTISEMENT

Știi cine joacă fundaș dreapta și prinde meciuri în naționala Slovaciei? Pekarik. Știi câți ani are Pekarik? E de-o vârstă cu mine. Noi facem 4 puncte. E imposibil ca meciul cu Slovacia, al treilea, să nu aibă miză, iar cu Ucraina nu pierdem”, a declarat Stoica, la Orange Sport.

Avertismentul lui Panduru pentru ”tricolori”

La rândul său, fostul internațional Basarab Panduru consideră că ”tricolorii” se vor bate cu Slovacia pentru locul 3 în grupă, însă a atenționat că ocuparea acestei poziții cu doar 2 puncte nu ar fi suficientă pentru calificare.

ADVERTISEMENT

”Normal am fi pe locul al treilea noi. Cu Slovacia ne batem. Cu 2 puncte nu ieși din grupă”, a spus Panduru. În optimile de finală de la Euro 2024 vor ajunge primele două clasate, plus cele mai bune patru locuri 3 din cele șase grupe.

Naționala României a încheiat cu o înfrângere seria partidelor amicale disputate în luna martie, trupa lui Edi Iodănescu fiind depășită mult mai clar decât o arată scorul de 2-3 de reprezentativa Columbiei.

ADVERTISEMENT

Scorul strâns înregistrat la final în amicalul de la Madrid nu l-a păcălit însă pe Horia Ivanovici. Moderatorul FANATIK SUPERLIGA, a avut un discurs dur la adresa ”tricolorilor”, pe care i-a asemănat cu niște pensionari pentru prestația din primele 80 de minute.

ADVERTISEMENT