Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiță a mai găsit un român U21 în Spania. L-a trimis pe Robert Niță să-l monitorizeze

Mihai Stoichiță a mai găsit în Spania un jucător român care ar putea ajunge la naționala U21 și l-a trimis pe Robert Niță să-l monitorizeze.
15.02.2024 | 09:20
Mihai Stoichita a mai gasit un roman U21 in Spania La trimis pe Robert Nita sal monitorizeze
Mihai Stoichiță a mai găsit un român U21 în Spania. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Milioane de români au plecat în străinătate în ultimii ani pentru un trai mai buni, iar printre aceștia se găsesc și foarte mulți tineri, fotbaliști talentați, care ar putea să îmbrace într-o bună zi tricoul echipei naționale a României.

Mihai Stoichiță a mai pus ochii pe un român din Spania ce ar putea ajunge la națională.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a mai descoperit de curând un jucător român ce evoluează în străinătate ce ar putea fi convocat în viitor la unul dintre loturile naționale. Este vorba despre Alin Vasilică Șerban, în vârstă de 20 de ani, ce evoluează pe postul de fundaș dreapta și se află sub contract cu Huesca B, echipă din liga a doua spaniolă.

ADVERTISEMENT

Acesta va fi monitorizat în perioada următoare de antrenorii federali, dar pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai completă, Stoichiță a apelat și la ajutorul lui Robert Niță. Fostul jucător rapidist se află momentan în Spania, alături de fiul său care a suferit o intervenție chirurgicală, și îl va urmări pe Șerban la meciurile viitoare.

Cine e Alin Șerban, de la Huesca B

„E un român din liga a doua din Spania, pentru loturile U21. Joacă la Huesca B. Nu-l scot din mânecă, trebuie văzut… Ca să înțelegeți situația. Alin Șerban îl cheamă, joacă pe postul de fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

Orice român e interesant, mai ales când joacă în Spania, dar trebuie observat. Se vor duce și antrenorii noștri de la lot să-l vadă, au programat zilele acestea să-l vadă, dar nu strică să asculți mai multe păreri.

Îi mai rog din când în când pe unii prieteni de-ai mei, care știu fotbal, să urmărească jucători. Nu au interese ca să-mi recomande nu știu ce pierde-vremea și îmi propun ceea ce trebuie.

ADVERTISEMENT

Robert Niță este de apreciat, a jucat fotbal, e acolo, nu îi e greu să se ducă la un meci să-l vadă. Să-mi completeze cu încă o părere ceea ce observăm și noi. E foarte interesant să faci lucrul acesta”, a spus Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

  • 58 de minute a evoluat Alin Șerban pentru Huesca B în acest sezon, în partida câștigată 2-0 cu Antequera în turul 2 al Cupei Spaniei
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, dezvăluiri din interiorul FRF: „Avem o bază de date cu foarte mulți jucători”

În continuare, directorul tehnic al FRF a mărturisit că la FRF există o bază de date cu foarte mulți jucători tineri români care evoluează în străinătate, toți fiind urmăriți cu atenție. Stoichiță susșine că, pe lângă Rareș Canea de la Bayern Munchen, a mai găsit o „mină de aur” în Germania

„Dacă m-aș apuca acum să spun câți jucători avem sub observație de peste tot, mai ales la cei tineri… Cum a ieșit și cu Rareș (n.r. – Rareș Canea, de la Bayern Munchen, dorit la UTA Arad). Și mai e unul, tot în Germania, 19 ani… Foarte bun, fundaș central de picior stâng… Îți spun și cum îl cheamă. Șopterean, joacă la Augsburg.

Noi avem o bază de date cu foarte mulți jucători, dar e foarte greu să-i observi. Mai ales acum, că sunt foarte mulți români în Europa, comunități imense peste tot. Mai poți să mai și scapi printre ei, dar încercăm tot posibilul, prin toate mijloacele, deplasându-ne noi, informații de acolo, fel și fel de platforme pe care te uiți la meciuri, să nu-i ratăm”, a mai spus Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune ce poate fi vizionată în premieră pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de YouTube Fanatik în fiecare luni, marți și vineri de la ora 17:30.

Mihai Stoichita a mai gasit un fotbalist romana U21 in Spania

ADVERTISEMENT