Fotbal international

Mino Raiola explică de ce Matthijs de Ligt a ales Juventus: ”Barcelona l-a tratat ca pe o bucată de brânză”

02.01.2020 | 17:57
Mino Raiola explica de ce Matthijs de Ligt a ales Juventus Barcelona la tratat ca pe o bucata de branza
ADVERTISEMENT

Impresarul Mino Raiola a explicat într-un interviu în presa olandeză de ce fundașul Matthijs de Ligt a ales în vară dă se transfere de la Ajax Amsterdam la Juventus Torino.

Mino Raiola explică de ce Matthijs de Ligt a ales Juventus: ”Mi-a spus că vrea să meargă la Harvard-ul defensivei”

”L-am adus pe De Ligt în Italia, cel pe care toată lumea l-a vrut. Toată lumea. Vrea să devină cel mai bun fundaș din lume. Mi-a spus: ‘Mino, vreau să merg la Harvard-ul defensivei’, așa că am ales-o pe Juventus, ca să își ia licența”, a explicat Mino Raiola transferul lui Matthijs de Ligt la Juventus.

ADVERTISEMENT

”Știți cum s-a gândit Barcelona? ‘Odată ce De Jong vine la noi, sigur vine și De Ligt’. A fost tratat ca o bucată de brânză, cum spunem noi. Ei chiar credeau că un jucător ca Pique îi va face lui loc în echipă?”, a mai spus Raiola, conform cotidianului Sport.

”De Ligt nu este interesat de bani”

”Olandezii aproape că sunt de părere că Barcelona e un club de-al lor, uită că e un club străin. Au impresia că este un lucru extraordinar dacă Barcelona transferă de la o echipă din țara lor. De Ligt nu este interesat de bani, vrea doar să joace”, a declarat impresarul.

ADVERTISEMENT

Deși a fost dorit de FC Barcelona, Paris Saint-Germain și Manchester United, Matthijs de Ligt a ales în vară să meargă la Juventus. Pentru transferul olandezului, campioana Italiei a plătit 75 de milioane de euro plus alte zece milioane bonusuri de performanță.

De Ligt, al doilea cel mai mare salariu din Serie A

Tânărul internațional olandez a primit un salariu anual de opt milioane de euro, ceea ce l-a făcut al doilea cel mai bine plătit jucător din Serie A. Lider autoritar în aceasdtă ierarhie este colegul său de la Juventus, Cristiano Ronaldo, care încasează anual 31 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 21 de ani, Matthijs de Ligt a devenit imediat titular în echipa lui Maurizio Sarri, dar evoluțiile sale nu au fost pe măsura așteptărilor. El ajucat în 17 meciuri în toate competițiile din acest seozn și a înscris un singur gol.

Raiola, război cu Manchester United

Mino Raiola este foarte supărat pentru că lumea îl prezintă drept principalul vinovat pentru care Erling Haaland nu a mai ajuns la Manchester United și s-a transferat la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

La finalul anului 2019, influentul impresar a lansat un atac foarte dur la adresa conducătorilor lui Manchester United și a amenințat că nu va mai duce niciun jucător pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT