Sport

Beșiktaș a numit antrenor după ce a negociat la București cu Mircea Lucescu: “Bun venit în noua casă”

Fernando Santos este noul antrenor al lui Beșiktaș. Mircea Lucescu, 78 de ani, a fost ofertat de turci, care au venit special la București pentru a-l convinge. Dar românul nu a vrut să preia echipa la mijlocul sezonului.
08.01.2024 | 00:07
Besiktas a numit antrenor dupa ce a negociat la Bucuresti cu Mircea Lucescu Bun venit in noua casa
Mircea Lucescu o va prelua pe Beșiktaș, negocierile sunt aproape finalizate. Sursă foto: Hepta.ro / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
07-01-2024
16:10

Beșiktaș l-a numit antrenor pe Fernando Santos. Mircea Lucescu, variantă pentru la vară

Oficialii lui Beșiktaș nu au reușit să îl convingă pe Mircea Lucescu să semneze contractul încă din această iarnă. S-au reorientat, astfel, pentru moment, și l-au numit în funcție pe Fernando Santos, fostul selecționer al Portugaliei și al Poloniei.

Santos, care era liber de contract după despărțirea rapidă de naționala Poloniei, este văzut ca o variantă de avarie. Cel mai probabil nu va continua și din vară, când Mircea Lucescu ar fi disponibil pentru “vulturi”.

„Domnul Fernando Santos a fost numit ca antrenor al primei echipe. Îi urăm bun venit în noua sa casă. Asistenții lui Fernando Santos: Joao Carlos Viana Cunha Costa, Paulo Jose Ramos Mendes, Justino Fernando, Ricardo Miguel Candido de Sousa Santos, Jorge Manuel Caetano do Rosario”, se arată în comunicatul clubului. 

Oficialii lui Beșiktaș au ajuns în această dimineață la București pentru a-l convinge pe Mircea Lucescu să revină la formația de pe malul Bosforului. Din informațiile FANATIK, totul este pus la punct și sunt șanse de 90% ca mutarea să se concretizeze. Rămâne doar de văzut când. Bașkanii insistă să vină de acum, dar antrenorul român ezită să preia echipa de la mijlocul sezonului și ar vrea să aștepte până la vară.

Mircea Lucescu, noul antrenor al lui Beșiktaș! Totul este rezolvat în proporție de 90 la sută!

Samet Aybaba, manager general al celor de la Beșiktaș, este șeful delegației care a atetizat la București. A venit personal pentru a se asigura că Mircea Lucescu o va prelua pe Beșiktaș, care nu traversează cea mai bună perioadă. Urmează o întrevedere extrem de importantă, în care turcii vor să îl convingă pe Il Luce să meargă de acum la Istanbul.

ADVERTISEMENT

Pentru asta ar fi dispuși să propună mai multe transferuri importante, care să îl ajute pe Lucescu să readucă echipa în zona podiumului. Beșiktaș este pe locul 6 în Turcia, la 15 puncte în spatele liderului Fenerbahce. De altfel, banca “vulturilor” a fost foarte instabilă în ultima perioadă.

Senol Guneș a fost demis la începutul lunii octombrie din cauza rezultatelor dezamăgitoare. La aproximativ un an după ce fusese numit în funcție. În locul său a fost numit Burak Yilmaz ca interimar. Dar acesta a rezistat doar o lună! La ultimele partide pe bancă a stat Riza Calimbay, antrenorul cu portarii.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu anunțase la FANATIK SUPERLIGA intenția sa de a continua să antreneze și după despărțirea de Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a decis să plece de la Dinamo Kiev la începutul lunii noiembrie, dar anunța într-un interviu acordat la FANATIK SUPERLIGA că nu se pune problema să se retragă din antrenorat.

“Mă gândesc ce o să fac. Vin în țară, vin acasă și o să mai văd cum e. În momentul de față mă simt bine fizic. Sănătatea îmi permite. De la echipă am zis că mă retrag, nu știu cum a fost interpretată. Niciun moment nu am spus asta (n.r. – că ar vrea să se retragă din antrenorat). Mă retrag de la echipă.”, spunea Mircea Lucescu pe 5 noiembrie, imediat după despărțirea de formația din Ucraina.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mircea Lucescu a fost invitatul special al lui Robert Niță și Lucian Ionescu la Suflet de Rapidist, înainte de Crăciun. A povestit în exclusivitate întâmplări senzaționale din fotbalul românesc și nu numai.

Mircea Lucescu a luat titlul în Turcia doi ani la rând cu Galatasaray și apoi cu Beșiktaș. După care a plecat pentru a scrie istorie la Donețk

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Beșiktaș între 2002 și 2004, iar în sezonul 2002-2003 reușea să câștige titlul în Turcia cu “vulturii”. Asta după ce în precedentul sezon luase titlul cu Galatasaray.

ADVERTISEMENT

În 2004, după ce a plecat de la Beșiktaș, Mircea Lucescu a ales să semneze pentru Șahtar Donețk, formație la care, de asemenea, a scris istorie. A rămas la Donețk timp de 12 ani, până în 2016

ADVERTISEMENT