Sport

Mirel Rădoi, out de la echipa naţională? ”Va trebui să plece în septembrie!”

Echipa națională a României a ajuns la patru înfrângeri consecutive sub comanda lui Mirel Rădoi, iar acesta nu mai este sigur de postul său.
07.06.2021 | 23:05
Mirel Radoi out de la echipa nationala Va trebui sa plece in septembrie
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au fost învinși, scor 0-1, la Middlesbrough, de reprezentativa Angliei, după un penalty transformat de Marcus Rashford.

Rădoi a fost din nou pus la zid pentru modul în care a abordat această întâlnire și în special faptul că l-a debutat pe fundașul dreapta Tiberiu Căpușă, cel care a comis penalty-ul la numai un minut după ce a intrat pe teren.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi nu mai e dorit la echipa națională

Situația lui Mirel Rădoi la echipa națională a României este din ce în ce mai complicată, iar fostul internațional Gabi Balint crede că acesta va fi demis în septembrie dacă rezultatele vor fi în continuare nesatisfăcătoare.

”Rădoi e încăpățânat, nu se va schimba, așa s-a format el ca antrenor. Dar vreau să știu ce și-a propus și ce i-a reușit. Dacă și-a propus să debuteze jucători, a reușit, sunt vreo patru, dacă și-a propus să dea mai multe goluri decât adversarul, nu i-a ieșit deloc.

ADVERTISEMENT

În septembrie, nu mai trece nimeni cu vederea rezultatele astea, toată lumea îi va spune că nu se mai poate dacă nu vor mai fi șanse la calificare, cred că nici el nu va dori să rămână. Va trebui să plece imediat, trebuie să-i dai șanse altui antrenor ca să pregătească cealaltă campanie”, a declarat Balint la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Contre Rădoi – Iordănescu

Imediat după eșecul în fața Angliei, Mirel Rădoi s-a luat de jurnaliștii care îl critică pentru lipsa de rezultate. Supărat că a fost chestionat de ce l-a schimbat de Deian Sorescu, selecționerul i-a întrebat pe ziariști dacă puneam asemenea întrebări și pre vremea lui Victor Pițurcă sau a lui Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu nu a înțeles motivul pentru care Mirel Rădoi a făcut referire la relația sa cu presa, din perioada în care „Tata Puiu” era la cârma naționalei României.

Totodată, fostul selecționer crede că doar rezultatele îl vor păstra pe Mirel Rădoi pe banca tehnică a naționalei României și i-a transmis că o defensivă bună câștigă meciuri și campionate.

ADVERTISEMENT

Rădoi nu își schimbă ideile

De când a preluat banca tehnică a echipei naționale, Mirel Rădoi a adunat 13 partide. Mai mult de jumătate dintre acestea au însemnat eșecuri și doar 30% este procentajul victoriilor în mandatul lui.

În ciuda faptului că rezultatele arată nu sunt cele dorite, Mirel Rădoi a transmis, la conferința de presă de după înfrângerea cu Anglia, că nu ia în calcul să schimbe abordarea jocurilor.

”Realitatea arată că sunt aici, în fața dumneavoastră și nu îmi schimb principiile. Sunt anumite situații când nu ne convine rezultatul, cum au fost cele amintite, dar, în momentul în care am venit la echipa națională, am spus că principiile mele sunt altele”, a declarat selecționerul.

ADVERTISEMENT