Sport

Mirel Rădoi știe cum naționala olimpică poate surprinde Honduras: ”Să recuperăm mingea foarte sus”

Selecționerul Mirel Rădoi a analizat reprezentativa Hondurasului, primul adversar al ”tricolorilor” la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
21.07.2021 | 12:40
Mirel Radoi stie cum nationala olimpica poate surprinde Honduras Sa recuperam mingea foarte sus
ADVERTISEMENT

România are la prima vedere o grupă accesibilă, cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă, însă lotul subțire poate fi o problemă pentru Rădoi.

În partida de debut, care va avea loc joi, 22 iulie, de la ora 14:00, ”tricolorii” vor evolua în echipament albastru, în timp ce adversarii noștri vor fi îmbrăcați în alb.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a stabilit în mare parte echipa pentru meciul cu Honduras

Cu o zi înaintea meciului cu Honduras, selecționerul Mirel Rădoi a susținut o conferință de presă la Kashima Stadium și a explicat cum pot ”tricolorii” să-și surprindă adversarul pe care l-au analizat extrem de atent.

”Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine (n..r – joi). Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din țară și de aici, din Japonia.

ADVERTISEMENT

După cele 10 partide disputate de Honduras pe care le-am analizat, pot spune că e o echipă care are automatisme foarte bune pentru dezvoltarea jocului în zonele 2 și 3, dacă o lași să paseze. În schimb, este o echipă care în momentul posesiei se deschide, așa că dacă reușim să recuperăm mingea foarte sus o putem prinde dezorganizată”, a declarat Rădoi, conform frf.ro.

De ce e Coreea de Sud favorita grupei

”Honduras are jucători foarte creativi de la mijloc în sus, dinamici. În ultima treime încearcă să creeze ocazii doar prin calitatea fotbaliștilor, fără automatisme și principii. Caută un-doi-uri sau șuturi, situații de unu contra unu pentru dribling. În plus, ce face Honduras și e important pentru orice echipă, termină foarte repede orice acțiune.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă.

Practic, cine câștigă în meciul Honduras – România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”, a încheiat selecționerul.

ADVERTISEMENT

Dulca, nemulțumit de regulile stricte

Mijlocașul Marco Dulca a anunțat că ”tricolorii” sunt extrem de motivați să facă o figură frumoasă la Jocurile Olimpice, dar s-a plâns de regulile stricte din Japonia care nu le permit sportivilor să iasă din hotel decât pentru meciuri și antrenamente.

”E o presiune care trebuie să recunoști că nu e deloc plăcută, să stai tot timpul închis în hotel, să faci zilnic teste. Dar ne-am obișnuit deja în ultimii doi ani. Poate cu rămânerea doar în hotel nu eram chiar obișnuiți, ne-am fi dorit măcar o plimbare, dar ne gândim doar la meciul de mâine, ne adaptăm.

Suntem o echipă tânără și venim de departe, dar chiar dacă favorită e Coreea de Sud în grupă, nu e deja câștigătoarea grupei. Noi vom lupta pentru șansa noastră pentru că se califică mai departe două echipe. Suntem motivați și vom încerca să avem un parcurs cât mai lung în competiție”, a afirmat Dulca.

ADVERTISEMENT