Fotbal intern

Mirko Pigliacelli, eroul Universității Craiova în victoria cu Viitorul! Italianul cele mai bune cifre InStat, Acka a dezamăgit încă o dată

10.02.2020 | 09:47
Mirko Pigliacelli eroul Universitatii Craiova in victoria cu Viitorul Italianul cele mai bune cifre InStat Acka a dezamagit inca o data
ADVERTISEMENT

Portarul italian Mirko Pigliacelli a fost eroul Universității Craiova în victoria cu Viitorul, scor 2-1, din etapa a 24-a a campionatului intern.

Mirko Pigliacelli, eroul Universității Craiova în victoria cu Viitorul

Revenit în poarta Universității Craiova după plecarea lui Victor Pițurcă de pe banca tehnic, Mirko Pigliacelli a făcut un meci fantastic cu Viitorul, fiind eroul formației pregătite acum de Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

Prestația excelentă a italianului este confirmată și de cifrele InStat, care arată că a fost cel mai bun jucător de pe teren. Mirko Pigliacelli a avut un index de 306 și se poate spune că i-a ajutat pe olteni să prindă matematic locul de play-off.

Mihăilă și Martic au prins podiumul

Cifre foarte bune a avut și atacantul Valentin Mihăilă, cel care a marcat golul victoriei la Ovidiu. Internaționalul de tineret a avut un index de 279 și se remarcă faptul că cinci din cele șase șuturi avute au fost pe spațiul porții, iar procentajul paselor precise este de 73%.

ADVERTISEMENT

Al treilea cel mai bun jucător al Universității Craiova a fost fundașul dreapta Ivan Martic, cu un index de 264. La capitolul dezamăgiri îi regăsim pe fundașii centrali Stephan Acka (index 198, cel mai slab jucător al oltenilor) și Uros Cosic (223), pe atacantul bosniac Elvir Koljic (208) și pe Dan Nistor (211).

Pigliacelli, salvatorul Craiovei

Universitatea Craiova a învins FC Viitorul la Ovidiu, scor 2-1, într-un meci din etapa a 24-a a campionatului intern. Trupa lui Gică Hagi a deschis scorul în prima repriză, dar oltenii au întors rezultatul cu golurile puștilor Luis Nițu și Valentin Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli a revenit în poarta Universității Craiova odată cu plecarea lui Victor Pițurcă de pe banca tehnică și evoluțiile sale reamintesc de portarul de la începutul sezonului. Italianul a avut două intervenții foarte bune în prima repriză, de fiecare dată reușind să-l blocheze pe Rivaldinho.

Craiova și-a asigurat locul de play-off

Prestația foarte bună a portarului italian a fost remarcată și de președintele Sorin Cârțu. În schimb, acesta s-a arătat nemulțumit de jocul celor doi fundași centrali, care consideră că s-au complicat inutil în anumite faze.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este a doua echipă, după CFR Cluj, care și-a asigurat locul în play-off. Oltenii mai au de jucat două partide din sezonul regulat, în deplasare cu Poli Iași și pe teren propriu cu liderul CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iași – Universitatea Craiova: 2.55 este cota pentru ”gazdele marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT