Sport

Miza financiară pentru CFR Cluj în ”dubla” cu Lazio. Câți bani poate câștiga dacă se califică în optimile Conference League

Pe CFR Cluj o așteaptă o ”dublă” de foc cu Lazio, dar pe lângă aspectul sportiv mai există și o miză financiară pentru calificarea în optimile Conference League.
15.02.2023 | 23:22
Miza financiara pentru CFR Cluj in dubla cu Lazio Cati bani poate castiga daca se califica in optimile Conference League
Pe CFR Cluj o așteaptă o ”dublă” de foc cu Lazio, dar pe lângă aspectul sportiv mai există și o miză financiară pentru calificarea în optimile Conference League. Sursă foto: Flavius Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că ardelenii vor fi urmăriți din tribunele stadionului Olimpico din Roma de selecționerul Edi Iordănescu, care pregătește campania de calificare la Euro 2024.

”Dubla” cu Lazio are o miză financiară uriașă pentru CFR Cluj

”Dubla” manșă cu Lazio din play-off-ul pentru optimile de finală ale Conference League are o miză financiară importantă pentru CFR Cluj, deoarece o calificare ar aduce o sumă frumoasă de bani în conturile clubului.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Dan Petrescu este sceptic în ceea ce privește duelul cu italienii și crede că echipa sa poate merge mai departe doar printr-o minune. Dar această minune poate fi realizată și printr-o motivație financiară puternică.

UEFA premiază calificarea în optimile de finală cu 300.000 de euro, sumă deloc de neglijat pentru CFR Cluj, mai ales că gruparea din Gruia este cunoscută ca fiind echipa care plătește cel mai bine din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Dacă va reuși uriașa performanță de a trece de mult mai titrata Lazio, ardelenii vor ajunge să încaseze în total 6.421.000 de euro din participarea în acest sezon al cupelor europene. O sumă impresionantă pentru o formație din România.

Reduceri salariale la CFR Cluj

În ciuda parcursului bun în Conference League și a sumei importante care va intra în conturile clubului, CFR Cluj a făcut o reducere uriașă a bugetului de salarii. Campioana României a economisit o sumă importantă comparativ cu sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Astfel, bugetul de salarii a înregistrat o scădere uriașă de la 6,36 milioane de euro în sezonul trecut, la 4,44 milioane de euro. După un calcul scurt, ardelenii economisesc două milioane de euro comparativ cu stagiunea precedentă, chiar dacă rămâne în topul echipelor cu cel mai mare buget din România.

Meciul de pe Stadio Olimpico din Roma se va disputa joi, 16 februarie, de la ora 22:00, și va fi transmis la TV de Pro Arena, postul secund al trustului Pro, care a dat și jocurile din faza grupelor susținute de ardeleni.

ADVERTISEMENT

UEFA a trimis o brigadă de arbitri din Anglia la partida Lazio – CFR Cluj, avându-l la centru pe Craig Pawson. Acesta va fi ajutat de asistenții Lee Betts şi Ian Hussin, iar al patrulea oficial va fi tot un englez, Robert Jones.

Arbitru video va fi australianul Jarred Gavan Gillett, iar arbitru asistent video englezul Constantine Hatzidakis. Observator pentru arbitri a fost nominalizat danezul Jorn West Larsen, iar delegat UEFA va fi sârbul Jovan Surbatovic.

ADVERTISEMENT