Fotbal international

Mohamed Salah intră în istoria lui Liverpool! I-a doborât recordul istoric lui Steven Gerrard. Video

10.12.2020 | 10:45
Mohamed Salah intra in istoria lui Liverpool Ia doborat recordul istoric lui Steven Gerrard Video
ADVERTISEMENT

Atacantul egiptean al echipei FC Liverpool, Mohamed Salah, a intrat în istoria ”cormoranilor” devenind cel mai bun marcator din istorie al clubului în Champions League.

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a înscris în partida cu Midtjylland, scor 1-1, și a ajuns la 22 de reușite pentru Liverpool în Champions League, depășindu-l pe legendarul fotbalist Steven Gerrard, care marcase de 21 de ori.

ADVERTISEMENT

Internaționalul egiptean este cel mai bine plătit jucător al campioanei din Premier League, el încasând un salariu anual de 10.400.000 de lire sterline.

Istoria lui Liverpool, rescrisă de Mohamed Salah

Miercuri seară, în secunda 55 a întâlnirii din deplasare cu Midtjylland, Mohamed Salah a deschis scorul și a intrat astfel în istoria lui Liverpool ca fiind cel mai bun marcator din istoria clubului în Champions League.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, golul fotbalistului egiptean la partida din ultima etapă a fazei grupelor a fost cel mai rapid din actuala ediție a Champions League. Liverpool s-a calificat în optimile de finală ale competiției, după ce a terminat pe primul loc în Grupa D.

”Salah este un jucător excepțional și, de când suntem împreună, a dat multe goluri, dar apreciez și ajutorul pe care îl dă echipei. Numărul său de goluri este incredibil, dar acest singur lucru nu ar fi suficient pentru ca echipa să aibă succes”, a declarat Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

”Este cu adevărat excepțional. Nimeni nu s-a îndoit de asta, dar dacă aveți nevoie de numere pentru a dovedi acest lucru, el livrează și asta. Vrea să joace fotbal. Am fost în contact cu Mo, el nu a avut probleme și de aceea l-am lăsat pe teren și nu au fost probleme”, a mai spus managerul german.

Întâlnirea cu Midtjylland a mai prilejuit o premieră pentru FC Liverpool. Fundașul Trent Alexander-Arnold a purtat pentru prima dată banderola de căpitan al echipei, în ciuda faptului că la 22 de ani este încă unul dintre tinerii lui Klopp.

ADVERTISEMENT

Un alt moment istoric l-a reprezentat faptul că Liverpool a aliniat în Danemarca cea mai tânără echipă din istoria clubului într-un meci din Champions League, cu o medie de vârsta de 23,6 ani. Iată cum a arătat primul ”11” folosit de Klopp: Kelleher (22 de ani) – Alexander-Arnold (22 de ani), Williams (19 ani), Fabinho (27 de ani), Tsimikas (24 de ani) – Keita (25 de ani), Clarkson (19 ani), Minamino (25 de ani) – Salah (28 de ani), Origi (25 de ani), Jota (24 de ani).

ADVERTISEMENT