Sport

Nicolae Dică dezvăluie cum a pregătit meciul FCSB – Saburtalo: „Am făcut doar trei antrenamente. Am lucrat foarte mult tactic”

Nicolae Dică se află în fața debutului la FCSB și e obligat să califice echipa împotriva lui Saburtalo, în turul trei preliminar al UEFA Conference League.
28.07.2022 | 20:48
Nicolae Dica dezvaluie cum a pregatit meciul FCSB  Saburtalo Am facut doar trei antrenamente Am lucrat foarte mult tactic
Nicolae Dică este ultimul antrenor al FCSB care a reușit să califice echipa în grupele unei competiții europene, în urmă cu 5 ani. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a avut mari bătăi de cap înainte de meciul retur din turul al doilea preliminar al Conference League, cu Sabortalo, însă noul antrenor al FCSB crede în calificare.

Nicolae Dică, contracronometru înainte de FCSB – Saburtalo: „A fost un timp foarte scurt”

Nicolae Dică este ultimul antrenor al FCSB care a reușit să califice echipa în grupele unei competiții europene, iar Gigi Becali a revenit după doi ani pe stadion pentru a-l susține.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Dică se plânge că nu a avut timp să pregătească meciul decisiv cu Saburtalo: „A fost un timp foarte scurt, am făcut doar trei antrenamente, am lucrat foarte mult tactic.

Emoții am întotdeauna, așa am fost și ca fotbalist, așa sunt și ca antrenor. Îmi doresc să câștig”, a declarat acesta la PRO TV.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică se bucură că Gigi Becali a revenit pe stadion la meciul cu Saburtalo

Gigi Becali a dezvăluit că va fi prezent pe Național Arena la meciul cu georgienii: „E posibil să vin la stadion. Mi-a spus cineva: ‘nea Gigi, vino să te vadă’. E posibil să vin, nu știu. Bine, mâine (n.r. astăzi) o să vin la meci. „Dacă vrea Dumnezeu, face și calificare. Eu cred în calificare”.

Nicolae Dică a fost motivat de gestul patronului și e încrezător că va reuși să califice echipa în turul trei preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

„M-am bucurat când mi-a zis că vine la meci, sper să îl facem fericit pe el, dar și pe suporteri. Suntem pregătiți, îmi doresc să fac un meci bun și să ne calificăm”.

Ce a mai declarat Nicolae Dică înainte de meciul cu Saburtalo: „Vom face totul ca să intrăm în Conference League”

Nicolae Dică regretă faptul că nu a putut să îl folosească pe Florin Tănase în meciul cu Saburtalo: „Pierdem un jucător important, căpitanul echipei şi golgheterul ultimelor două ediţii. O să aducem jucători. Sperăm să îi aducem pe cei pe care îi dorim. Am vorbit despre anumite transferuri cu patronul. Vom vedea pe cine vom reuşi să aducem. Nu pot să spun acum”.

ADVERTISEMENT

Noul antrenor al FCSB a transmis un mesaj clar jucătorilor și așteaptă un joc colectiv la nivel înalt: „I-am explicat patronului ce vreau să joc. Mi-a spus că eu răspund, a dat ok-ul. Cu FCSB am fost în grupe pentru 15 ani. Nu a fost bine pentru club că nu a mai ajuns în grupe. Vom face totul să intrăm în Conference League.

Am avut două zile la dispoziţie pentru a antrena echipa. Este un meci foarte greu, întâlnim o echipă bună şi trebuie să intrăm cu gândul de a ne califica. Am nevoie de un grup, nu de individualităţi. 

În cele două antrenamente am lucrat mult tactic şi defensiv. Am încercat să umblu la moralul lor. Au demonstrat că au valoare şi trebuie să îşi depăşească nivelul de anul trecut. Este foarte important să ne calificăm”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „ambele marchează” la FCSB –FC U Craiova 1948 . Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT