Sport

Nicolae Dică, mână liberă din partea lui Gigi Becali. Cum și-a ținut promisiunea patronul FCSB

Nicolae Dică a debutat cu dreptul la FCSB, iar meciul cu Saburtalo a fost primul din acest sezon fără schimbări la pauză, semn că Gigi Becali și-a ținut promisiunea făcută antrenorului.
29.07.2022 | 09:38
Nicolae Dica mana libera din partea lui Gigi Becali Cum sia tinut promisiunea patronul FCSB
Meciul retur cu Saturbalo a fost primul din acest sezon fără schimbări la pauză. În primele 3 meciuri, FCSB a făcut 8 schimbări la pauză. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a acordat răgaz lui Nicolae Dică timp de 13 meciuri la FCSB, iar schimbările la pauză au dispărut la meciul retur cu Saburtalo Tblisi.

Nicolae Dică, clipe de răgaz la FCSB! Noul antrenor are mână liberă la echipă

Meciul retur cu Saburtalo Tblisi a fost primul din acest sezon al FCSB în care nu a avut loc nicio modificare în primul unsprezece la pauza meciului.

ADVERTISEMENT

FCSB nu reușise să câștige niciun meci în acest sezon, iar Gigi Becali a fost extrem de nemulțumit de jocul echipei și amenința că va lichida echipa.

În meciul tur cu Saburtalo Tblisi, Malcom Edjouma a fost înlocuit la pauză cu Florinel Coman, însă la meciurile cu Universitatea Cluj și Rapid a urmat o sarabandă de schimbări.

ADVERTISEMENT

Câte schimbări a făcut FCSB la pauză în acest sezon din SuperLiga

FCSB a fost condusă la pauză cu 1-0 de Universitatea Cluj, iar Toni Petrea a reacționat cu nu mai puțin de trei schimbări la pauză: Sorin Șerban a fost înlocuit cu Octavian Popescu, Malcom Edjouma cu Adrian Șut șiAndrei Cordea cu Răzvan Oaidă.

La pauza meciului din Giulești cu Rapid, lucrurile au fost și mai zbuciumate și patru jucători au fost lăsați la vestiare, după ce FCSB era condusă cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Astfel, Octavian Popescu, Adrian Șut, Jonas Tamm și Darius Olaru au fost aruncați în luptă în locul lui Florinel Coman, Malcom Edjouma, Rachid Bouchenna și Răzvan Oaidă.

Gigi Becali promitea că nu se va mai băga peste Nicolae Dică: „El face schimbările, nu mai fac eu”

Gigi Becali anunța cu surle și trâmbițe la prezentarea oficială a lui Nicolae Dică faptul că antrenorul are mână liberă la FCSB: „Vrea mai multă libertate, îi dau mai multă libertate. O să îi dau libertate în tur, să fie pe primul loc la mare diferenţă. Dică mi-a spus că vede altfel. Am discutat în mare. I-am spus că va avea libertate 15 meciuri. El face schimbările, nu mai fac eu. Dacă văd că nu merge… Mi-a spus să îl las câteva meciuri, să îşi impună filosofia”.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a fost extrem de încântat de această deschidere arătată de Gigi Becali și a recunoscut că acesta este unul dintre motivele principale pentru care a acceptat să revină pe banca FCSB-ului: „Importantă este discuţia pe care am avut-o cu patronul echipei, de a avea libertate. A fost lucrul cel mai important, să îmi pun în practică ideile mele. Acesta a fost primul lucru”.

Nicolae Dică a încercat să își pună clauze în contract la fel ca Edi Iordănescu

Gigi Becali a recunoscut în direct la Digi Sport că Nicolae Dică a încercat să își negocieze „niște clauze a la Edi Iordănescu”, însă patronul FCSB nici nu a vrut să audă: „Voia niste clauze a la Edi Iordănescu, dar nu am acceptat”. 

Becali a ținut să sublinieze din nou după meciul cu Saburtalo că nu îi va dicta schimbările lui Nicolae Dică: „Nu mai fac eu schimbările acum. Dacă am zis că nu le mai fac, nu le mai fac! În tur el trebuie să fie în cărți cu CFR și Craiova lui Rotaru. Adică să fie la maxim trei puncte”.

Ba mai mult, Nicolae Dică a luat o nouă decizie importantă după ce l-a pus căpitan pe Florinel Coman, iar „perla” Tavi Popescu este noul decar după plecarea lui Florin Tănase: „Octavian Popescu va purta numărul zece cu Craiova. El a fost cu ideea, mie nu mi-a dat prin cap”. 

Patronul a mai dezvăluit că nu au loc discuții cu Dică în privința criticilor directe asupra jucătorilor FCSB-ului: „Eu când mă iau de jucători e de fapt o tactică, o stratagie. Îi critic la televizor ca să îi mai deștept”. 

Anghel Iordănescu nu crede în acest pact dintre Becali și Dică, ținând cont de ce a pățit Edi Iordănescu: „Nu îl schimbă nimeni”

Anghel Iordănescu nu ia în serios promisiunea făgăduită de Gigi Becali lui Nicolae Dică și a adus aminte de contractul beton pe care l-a avut Edi Iordănescu la FCSB și clauza de 500.000 de euro.

„Problema se pune dacă cel care conduce la FCSB îi va da, așa cum a promis, cele 15 etape de libertate, să facă ce vrea la echipă. I-a mai promis și altcuiva, care avea un contract beton. Pe Gigi Becali nu îl schimbă nimeni”, a declarat fostul selecționer la Digi Sport.

FCSB, la primul meci din acest sezon fără înlocuiri la pauză

FCSB a intrat în avantaj pentru prima oară la pauză în acest sezon, după primul gol reușit de Joyskim Dawa în tricoul FCSB.

A fost primul meci din acest sezon în care echipa lui Gigi Becali a intrat în avantaj la pauză, iar acest lucru cu siguranță a contribuit la faptul că nicio modificare nu a fost făcută după ieșirea de la cabine, premieră în primele patru meciuri.

  • 8 schimbări a făcut FCSB la pauză în cele 4 meciuri din acest început de sezon

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „ambele marchează” la FCSB –FC U Craiova 1948 . Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT