Fotbal intern

Nicolo Napoli recunoaște că nu avea așteptări de la meciul cu CFR: „Cu Dinamo vrem puncte”

14.03.2021 | 23:18
Nicolo Napoli recunoaste ca nu avea asteptari de la meciul cu CFR Cu Dinamo vrem puncte
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a spulberat-o cu 4-0 pe Poli Iași, iar criza din tabăra moldovenilor se adâncește și mai tare. Revenit pe banca oaspeților, Nicolo Napoli nu a fost surprins de rezultat.

Italianul a revenit pe banca lui Poli Iași, însă nu a reușit să resusciteze o echipă care n-a mai câștigat din decembrie 2020. Moldovenii au încasat 61 de goluri în această ediție de campionat, dezastrul fiind absolut și la nivelul conducerii.

ADVERTISEMENT

Alb-albaștrii sunt pe locul 16, ultimul din Liga 1, și au doar 16 puncte adunate în 26 de etape. Șansele de evitare a retrogradării vor crește pentru echipa lui Napoli odată cu înjumătățirea punctelor.

Nicolo Napoli admite superioritatea CFR-ului: „Nu din acest meci așteptam puncte”

Deși au rezistat 44 de minute pe terenul campioanei, fără să primească gol, ieșenii au reușit contraperformanța de a scoate de două ori mingea din poartă înainte de pauză. Chipciu și Omrani au marcat din pasele lui Păun și Itu, iar misiunea celor de la Poli Iași devenea deja imposibilă.

ADVERTISEMENT

Deși a schimbat din nou antrenorul, Poli Iași nu pare să își revină. Italianului Napoli pare că îi va fi imposibil să schimbe prea multe lucruri, cel puțin pe termen lung, însă ieșenii ar putea trage speranțe la un parcurs bun în play-out, când vor putea profita și de înjumătățirea punctelor.

„Începutul greu, foarte greu, știam că va fi un meci foarte dificil pentru noi. În prima repriză, am făcut două goluri cadou lui CFR Cluj. În repriza a doua am încercat să menținem posesia mingii, dar știam că jucătorii CFR-ului sunt foarte buni și pot marca în orice moment al jocului.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este un meci din care ne așteptam să facem puncte. În meciul următor jucăm acasă cu Dinamo, voi avea timp să lucrez cu băieții. Acum nu am avut timp să cunosc fotbaliștii.

Vom încerca să jucăm bine cu Dinamo și să adunăm puncte. Trebuie lucrat la nivel mental. Sunt jos băieții mai ales din punct de vedere moral, de aceea nu au rezultate. Dar e de muncă și la nivel tactic. Vom avea timp săptămâna viitoare să pregătim meciul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Liniște nu există la niciun club. Știam că va fi un parcurs dificil, dar am venit cu inima deschisă. Împreună cu staff-ul și jucătorii vom încerca să salvăm echipa de la retrogradare”, a spus Napoli la Digisport, după meci.

Finish de foc în sezonul regulat: Dinamo, Academica Clinceni și FC Hermannstadt

Pentru Poli Iași, au mai rămas de disputat trei partide din sezonul regulat, iar două dintre ele sunt extrem de importante. Următoarea etapă le rezervă oamenilor lui Napoli un meci cu Dinamo, o altă formație aflată în mare suferință. În ciuda numelui, alb-roșiii nu mai reprezintă o echipă care să nu cedeze puncte și sunt extrem de vulnerabili în această perioadă.

O înfrângere, însă, i-ar afunda și mai mult pe ieșeni, mai ales că apoi ei vor avea de jucat pe terenul Academicii Clinceni, formație care trage cu dinții de un loc de play-off, presată fiind și de rezultatele slabe din ultima vreme. Elevii lui Ilie Poenaru nu își vor mai permite să dea rateu și cu „lanterna” campionatului.

În fine, în ultima etapă a sezonului regular, cei de la Poli Iași vor da piept cu următoarea cea mai slabă echipă a campionatului. Ei vor primi vizita lui FC Hermannstadt, trupă de pe locul 16. Aceasta este cea mai bună oportunitate pentru Nicolo Napoli să scoată niște puncte înainte de startul play-out-ului.

ADVERTISEMENT