Sport

Nicușor Bancu dă de pământ cu arbitrii, după Universitatea Craiova – U Cluj 2-2: „Am jucat împotriva a 14 oameni astăzi. Eu nici nu l-am faultat pe ăla”

Nicușor Bancu a fost extrem de nervos după meciul dintre Universitatea Craiova și U Cluj, scor 2-2, considerând că oaspeții au primit un penalty gratuit.
09.02.2024 | 22:50
Nicusor Bancu da de pamant cu arbitrii dupa Universitatea Craiova  U Cluj 22 Am jucat impotriva a 14 oameni astazi Eu nici nu lam faultat pe ala
Nicușor Bancu a tunat și a fulgerat după meciul U Craiova - U Cluj 2-2, considerând că oaspeții au primit un penalty gratuit. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Oltenii au pierdut două puncte uriașe în partida de pe stadionul ”Ion Oblemenco”, deși au avut 2-0 la pauză. Formația pregătită de bulgarul Ivaylo Petev a ratat șansa de a se apropia mai mult de podium.

Nicușor Bancu, reacție nervoasă după U Craiova – U Cluj 2-2

La finalul întâlnirii dintre Universitatea Craiova și U Cluj, scor 2-2, din etapa a 25-a din SuperLiga, căpitanul oltenilor Nicușor Bancu a acuzat în termeni duri arbitrajul și mai ales penalty-ul din care oaspeții au restabilit egalitatea.

ADVERTISEMENT

”E greu, dar așa e când joci împotriva a 14 oameni. Așa e mereu la noi! Nici nu știu ce să mai zic. Am greșit și noi, dar am pierdut și pe mâna arbitrilor. S-a dat un penalty gratuit! Mă așteptam să îmi dea și roșu.

Eu nici nu l-am faultat pe ăla, el dă și cartonaș galben. Degeaba avem VAR în România. Situația noastră nu se complică. Vom fi în play-off! Dacă nu intrăm în play-off, eu voi fi vinovat. O să plătesc!

ADVERTISEMENT

Echipa arată bine, dar arbitrajul e principalul inamic. Nu trebuie ca arbitrajul să ajute mereu adversarii. E normal ca suporterii să fie supărați. Pierzi puncte, pierzi bune”, a declarat Bancu.

Oltenii au avut două penalty-uri în prima repriză

Reacția lui Nicușor Bancu a venit pe fondul penalty-ului primit de Universitatea Cluj pentru un presupus fault în careu pe care chiar l-ar fi comis asupra lui Valentin Gheorghe. În ciuda protestelor oltenilor, arbitrul Radu Petrescu a dictat 11 metri și Dan Nistor a restabilit egalitatea.

ADVERTISEMENT

În prima repriză, Universitatea Craiova a înscris de două ori, ambele reușite venind după penalty-uri corect acordate. În minutul 8 al partidei, Bogdan Vătăjelu a încercat să degajeze o minge departe de careu, dar șutul său l-a lovit pe atacantul Jovan Markovic, iar Houri a transformat de la punctul cu var.

Elevii lui Ivaylo Petev au mai beneficiat de o lovitură de pedeapsă în minutul 43 al înfruntării. Baiaram a fost lovit în interiorul careului de Roger, iar ”centralul” a fluierat prompt. De această dată, Căpățînă a fost cel desemnat pentru a executa penalty-ul, iar șutul său a ajuns în plasa porții apărate de Gorcea.

ADVERTISEMENT

Înaintea duelului cu U Cluj, clubul patronat de Mihai Rotaru a anunțat doi sponsori importanți care se alătură proiectului Universității Craiova. Este vorba de OSCAR Downstream, un colos cu o cifră de afacere de peste un miliard de euro, și Nusco Pinum.

ADVERTISEMENT
2,95 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „total goluri: sub 1,5” la meciul FC Botoșani - Universitatea Craiova