Sport

Nicușor Dan a anunțat câți bani primește echipa de handbal feminin CSM București de la Primăria Capitalei: ”Nivelul sponsorizărilor a crescut foarte mult”

Nicușor Dan a dezvăluit suma de bani pe care Primăria Capitalei o dă anual la echipa de handbal feminin CSM București, dar a menționat că sponsorizările au crescut semnificativ.
13.05.2023 | 12:49
Nicusor Dan a anuntat cati bani primeste echipa de handbal feminin CSM Bucuresti de la Primaria Capitalei Nivelul sponsorizarilor a crescut foarte mult
Nicușor Dan a dezvăluit suma de bani pe care Primăria Capitalei o dă anual la echipa de handbal feminin CSM București, dar a menționat că sponsorizările au crescut semnificativ. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tigroaicele” au ratat din nou prezența în Final Four-ul Ligii Campionilor, fiind eliminate, la fel ca și în sezonul precedent, de danezele de la Esbjerg în sferturile de finală ale competiției.

Primăria Capitalei bagă o sumă importantă de bani la CSM București

CSM București are parte de o susținere importantă din partea Primăriei Capitalei, iar edilul Nicușor Dan a mărturisit că suma de bani care ajunge la echipa de handbal feminin este de 14 milioane de lei anual.

ADVERTISEMENT

”Echipei de handbal CSM București îi dăm 14 milioane de lei în fiecare an, în ultimii trei ani. Nivelul sponsorizărilor pe care le atrage a crescut foarte mult. De undeva de la 100.000 de euro a ajuns la 600.000 de euro în momentul acesta.

Aceştia sunt bani care se duc către echipa de handbal. Toată lumea vorbeşte de banii care se duc la CSM Bucureşti, dar eu vă invit să ne uităm şi la bugetele celorlalte echipe din Liga Naţională de handbal, care sunt apropiate. Și sunt echipe care nu au prezenţa pe care a avut-o CSM în Liga Campionilor”, a declarat Nicușor Dan pentru Radio România Actualități, conform economedia.ro.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan crede că astfel sunt stimulați oamenii să vină la sport

Primarul Capitalei a ținut să precizeze în întreaga Europă echipele de handbal sunt susținute cu bani publici, iar când a făcut referire la echipele din țara noastră a dat exemplul Rapidului și al Gloriei Bistrița.

”Peste tot în Europa handbalul este finanţat de autorităţi locale. Sunt mai mulţi sponsori decât în România, dar, în esenţă, e finanţat de autorităţi. Eu cred că e un lucru bun că lucrul acesta se întâmplă şi la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

La CSM, şi la Rapid, care e finanţat de Ministerul Transporturilor. Şi la Bistriţa, care e finanțat de Consiliul Local sau Judeţean. Aşa stimulăm oamenii să vină către sport”, a mai spus Nicușor Dan.

CSM a luat titlul de campioană națională

La finalul partidei retur din sferturile Ligii Campionilor, în care CSM București a pierdut în Sala Polivalentă în fața celor de la Esbjerg, superstarul Cristina Neagu a fost extrem de nervoasă și a pus eliminarea în seama arbitrajului părtinitor.

ADVERTISEMENT

În schimb, ”tigroaicele” lui Adi Vasile se pot consola cu faptul că în acest sezon au câștigat pentru a 6-a oară titlul de campioane, după succesele repurtate în 2015, 2016, 2017, 2018 şi 2021.

ADVERTISEMENT