Sport

Fanatik confirmat! Cipriotul Elias Charalambous, noul antrenor al FCSB. Ce salariu va avea. Update exclusiv

Cipriotul Elias Charalambous a fost numit oficial în funcția de antrenor principal la FCSB, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.
30.03.2023 | 15:22
Fanatik confirmat Cipriotul Elias Charalambous noul antrenor al FCSB Ce salariu va avea Update exclusiv
Cipriotul Elias Charalambous a fost numit oficial antrenor principal al echipei FCSB, informație oferită în exclusivitate de FANATIK. Sursă foto: Facebook FCSB
ADVERTISEMENT
30-03-2023
12:31

Charalambous, prezentat oficial la FCSB

Cipriotul Elias Charalambous a fost numit oficial antrenor principal al echipei FCSB, informație oferită în exclusivitate de FANATIK.

”Tehnicianul cipriot în vârstă de 42 de ani a participat deja la primul antrenament al echipei, după ce a intrat în contact cu jucătorii și membrii staff-ului tehnic, medical și administrativ”, se arată pe pagina de Facebook a vicecampioanei României.

 

Charalambous s-a născut la 25 septembrie 1980, în Africa de Sud. A început fotbalul în Cipru, la Omonia Nicosia, pentru care a evoluat, la profesioniști, din 1999 până în 2005, când a semnat cu PAOK Salonic. După trei ani în Grecia, a revenit la Omonia, pentru care a jucat până în septembrie 2011, când a semnat cu Alki Larnaca.

La începutul lui 2012 a plecat în Germania, la Karlsruher SC, iar în vara aceluiași an a semnat cu FC Vaslui, pentru care a evoluat în 18 meciuri și a înscris un gol, în sezonul 2012-2013.

Au urmat câte șase luni la Doxa Katokopias (Cipru) și APO Levadiakos (Grecia), iar în august 2014 a semnat cu AEK Larnaca (Cipru), club la care a evoluat până în mai 2017, când s-a retras din activitate.

A început activitatea de antrenor încă din momentul retragerii, devenind, pe rând, antrenor secund și antrenor principal la AEK Larnaca (iulie 2017 – februarie 2020). Le-a mai pregătit, ca antrenor principal, pe Ethnikos Achnas și Doxa Katokopias, ambele din Cipru.

FANATIK a aflat că Elias Charalambous va primi un salariu lunar de 5.000 de euro și va avea contract până la terminarea acestui campionat, apoi se va lua o decizie în privința lui. Va continua în același „dublu” cu Mihai Pintilii sau FCSB va găsi un alt tehnician cu licență PRO pentru a respecta regula federală.

Perioada de grație de 30 de zile pe care regulamentele UEFA o permit cluburilor să-și numească un tehnician cu licență PRO expiră pentru FCSB marți, 4 aprilie. Este motivul pentru care Gigi Becali a decis să aducă chiar în acest week-end antrenor cu patalama la FCSB!

Elias Charalambous, 42 de ani, noul antrenor de la FCSB, a sosit București! Clubul i-a cumpărat biletele și joi se prezintă la cantonamentul de la Berceni

În conferința de presă pe care a susținut-o la o zi după decizia ÎCCJ privind palmaresul Stelei, Gigi Becali a discutat și despre noul antrenor de la FCSB. Patronul a confirmat că acesta ar fi cipriotul despre care presa a scris acum câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

O să punem antrenor! Vine azi sau mâine. O să fie străin, cred că cipriotul, da. A jucat prin România. Mai multe știu cei de la club. Să vedem, să-l invităm pe Burchel să spună la antrenor ce jucător are voie să joace”, a anunțat Gigi Becali.

Din informațiile FANATIK, Elias Charalambous, pentru că despre el este vorba, a sosit în cursul serii de miercuri la București. Părțile au bătut palma și tehnicianul s-a grăbit pentru a ajunge cât mai repede la noul loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Dacă totul este ok, cipriotul care a jucat pentru FC Vaslui în prima noastră divizie va fi joi la cantonamentul de la Berceni al FCSB și va fi prezentat jucătorilor. Acesta va debuta pe banca roș-albaștrilor în meciul de la Sf. Gheorghe, Sepsi – FCSB de luni seara.

Elias Charalambous va fi prezent la antrenamente și la conferințele de presă. A acceptat să fie, de fapt, secundul lui Mihai Pintilii și va primi 5.000 de euro lunar până în vară

Lucrurile au fost clare de la început pentru Elias Charalambous în ceea ce privește rolul său de la FCSB. A acceptat „condițiile locului”, despre care vorbește mereu patronul Gigi Becali. Cipriotul îl va ajuta pe Mihai Pintilii în munca de la echipă, dar nu va avea în atribuțiuni să se implice mai mult.

ADVERTISEMENT

O noutate: spre deosebire de predecesorul său de licență, Leonard Strizu, Charalambous va avea voie la antrenamentele de la Berceni ale celor de la FCSB! Chiar și în vestiar alături de jucători, ca să facem o glumă de-a casei.

Pentru perioada pe care o va petrece la FCSB, Elias Charalambous va primi un salariu lunar de 5.000 de euro! Va avea contract până la terminarea acestui campionat, apoi se va lua o decizie în privința lui. Va continua în același „dublu” cu Mihai Pintilii sau FCSB va găsi un alt tehnician cu licență PRO pentru a respecta regula federală.

ADVERTISEMENT

De ce a acceptat cipriotul să vină la clubul lui Gigi Becali? Cei care-l cunosc spun că acesta are nevoie în primul rând de un club important în CV-ul de antrenor și mai puțin de ceea ce se spune și se scrie despre practicile de la FCSB. Cu atât mai mult cu cât cei din presa din Cipru sunt interesați de numele lui Charalambous pe banca FCSB, ca imagine, mai puțin de ce face el cu adevărat la echipă.

  • 3 formații are cipriotul în CV-ul său de antrenor: AEK Larnaca, Ethnikos și Doxa Katokopias. De la ultima formație a plecat pe 2 mai 2022
  • 18 meciuri a jucat Elias Charalambous pentru FC Vaslui în sezonul 2012 – 2013, marcând un gol. În Moldova l-a adus Marius Șumudică

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,32 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT