Sport

O colegă din echipa de Fed Cup, uluită de scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: ”Parcă mă uit la un film!”

Raluca Olaru, colega Simonei Halep în echipa de Fed Cup a României, s-a arătat surprinsă de noul scandal de dopaj apărut în jurul fostului lider mondial.
20.05.2023 | 18:26
O colega din echipa de Fed Cup uluita de scandalul de dopaj in care este implicata Simona Halep Parca ma uit la un film
Raluca Olaru, colega Simonei Halep în echipa de Fed Cup a României, s-a arătat surprinsă de noul scandal de dopaj apărut în jurul fostului lider mondial. Sursă foto: Sorin Pana/Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam se confruntă cu o nouă acuzaţie de dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Jucătoarei de tenis i s-au descoperit nereguli în paşaportul biologic, ceea ce reprezintă o abatere suplimentară şi distinctă.

Simona Halep, apărată de o colegă din echipa de Fed Cup

Acuzațiile îndreptate către Simona Halep au surprins-o pe Raluca Olaru, fosta sa colegă din echipa de Fed Cup României, care speră că cea mai bună jucătoare de tenis a României în ultimii ani să-și poate dovedi nevinovăția.

ADVERTISEMENT

”Un mare șoc. Parcă mă uit la un film, parcă nu e real. Mi se pare foarte ciudat. În momentul de față nu avem date mai multe. Anunțul oficial mi se pare ambiguu și scurt, fără detalii.

M-am gândit că poate ăsta a fost un motiv pentru care au tot amânat. Nu-mi vine să cred. Îmi pare rău pentru ea și sper să iasă bine din toată povestea asta și că are avocați buni”, a declarat Olaru, la emisiunea Așii Tenisului, de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Fostul partener de antrenament, susținere totală pentru Halep

Pe aceeași linie se situează și antrenorul de tenis Andrei Cociașu. Fostul partener de antrenament al Simonei Halep este convins de nevinovăția sportivei și crede că această a doua acuzație de dopaj este cusută cu ață albă.

”Aș dori să susțin cu ardoare că Simona Halep pe care o știm toți e sută la sută nevinovată. Nu aș vedea-o să ia orice substanță interzisă intenționat și să treacă prin tot circul ăsta. Noua acuzație pare că are în spate luni întregi de muncă meticuloasă cu acest pașaport biologic.

ADVERTISEMENT

Teoria tentantă ce-i drept care spune că s-au supărat oficialii după interviul dat de Halep mi se pare greu de demonstrat având în vedere de câtă muncă e nevoie să faci asemenea acuzații”, a spus Cociașu.

Halep urmează să fie audiată în primul caz de dopaj

Fanii din lumea tenisului s-au împărţit după această nouă acuzaţie la adresa fostului lider mondial WTA. Simona Halep a primit mesaje de încurajare pe reţelele de socializare, dar şi “hate”.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, câţiva susţinători ai Serenei Williams au creat o petiţie prin care cer să i se retragă Simonei Halep titlul de la Wimbledon 2019 din cauza dopajului şi să i se dea americancei, care a pierdut finala.

Pentru Simona Halep va urma o audiere, pe data de 28 mai în care va trebui să răspundă atât acuzaţiilor iniţiale de dopaj cu roxadustat, dar şi acestor noi acuze, privind neregularităţile din paşaportul biometric.

ADVERTISEMENT