Sport

Oficial: „Trădare” în SuperLiga! Fostul jucător al lui CFR Cluj, prezentat la marea rivală. Update exclusiv

Continuă mutările în SuperLiga în ultimele minute ale perioadei de mercato. Un fost fotbalist de la CFR Cluj s-a transferat la una dintre rivale.
04.09.2023 | 23:56
Oficial Tradare in SuperLiga Fostul jucator al lui CFR Cluj prezentat la marea rivala Update exclusiv
O nouă „trădare” în SuperLiga! Fostul jucător ai lui CFR Cluj a semnat cu marea rivală. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-09-2023
20:59

U Cluj a anunțat transferul lui Peteleu

Andrei Peteleu este noul jucător al Universității Cluj. „Șepcile roșii” au confirmat astfel informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia fundașul dreapta, ex-CFR Cluj, va juca pe Cluj Arena.

„Bun venit, Andrei Peteleu! FC Universitatea Cluj continuă campania de transferuri și întărește compartimentul defensiv cu un multiplu campion al României. Andrei Peteleu va juca în alb-negru pe parcursul sezonului 2023/2024.

Fundașul dreapta de 31 de ani vine de la CFR și a mai jucat până în prezent la UTA Arad, Petrolul Ploiești, ASA Târgu Mureș, Gloria Bistrița, Săgeata Năvodari și Delta Tulcea, dar și la două echipe din străinătate: Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) și Kisvárda (Ungaria). Are 146 de meciuri la nivelul primei ligi din România și cinci trofee în palmares, printre care trei titluri în Superliga, un titlu în Republica Moldova și Supercupa României.

Noul jucător al Universității Cluj are opt prezențe în competițiile europene. Mult succes la ‘U’, Andrei!”, a scris U Cluj, pe Facebook.

Andrei Peteleu și-a găsit echipă după despărțirea de CFR Cluj. Polivalentul fundaș lateral se întorsese în iarnă în Gruia, acolo unde n-a rezistat decât jumătate de an. Peteleu și-a găsit echipă în ultimele minute ale perioadei de mercato.

Andrei Peteleu a „trădat-o” pe CFR Cluj! Cu ce rivală a semnat

FANATIK a aflat în exclusivitate că fundașul în vârstă de 31 de ani a semnat cu Universitatea Cluj, marea rivală a lui CFR Cluj. Andrei Peteleu era un jucător cu ștate vechi la echipa antrenată de Andrea Mandorlini.

ADVERTISEMENT

Apărătorul, care poate juca atât pe drepta cât și pe stânga, a evoluat în două perioade diferite în Gruia, în 2016-2020 și din ianuarie 2023 până în vară, revenirea sa din iarnă fiind anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Cotat de transfermarkt.com la 250.000 de euro, Andrei Peteleu a strâns un total de 73 de meciuri pentru CFR Cluj, reușind să înscrie un gol și o pasă decisivă. Fundașul a ajuns la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Andrei Peteleu nu este singurul fotbalist din lotul lui U Cluj care semnează cu „șepcile roșii” după despărțirea de CFR Cluj. A făcut-o chiar căpitanul Alexandru Chipciu, care joacă din iunie 2022 pe Cluj Arena.

Universitatea Cluj a fost una dintre cele mai active echipe din SuperLiga în această perioadă de mercato. Înainte ca Peteleu să ajungă sub comanda lui Sabău, site-ul nostru a anunțat în exclusivitate un alt transfer, cel al fostului FCSB-ist Valentin Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Planuri mari la începutul anului cu CFR: „Mi-aș dori o convocare la națională”

Andrei Peteleu nu anticipa o despărțire atât de rapidă de CFR Cluj. La începutul anului, când s-a întors în Gruia, fundașul avea planuri mari cu multipla campioană a României.

„Aici (n.r. – la CFR Cluj) găsești o mentalitate deosebită și acest lucru face ca an de an CFR să fie favorită. M-am maturizat, am avut parte de experiențe noi, am întâlnit oameni noi de la care am învățat lucruri bune sau mai puțin bune. 

ADVERTISEMENT

Discuțiile pe care le-am avut cu cei din staff și faptul că am avut niște probleme personale. Probabil și acest aspect m-a influențat mult să-mi doresc să revin.

Obiectivul meu personal este să ajut echipa cât mai mult, să luăm titlul cu numărul nouă și dacă se poate mi-aș dori o convocare la națională. Fie ea într-un amical sau meci oficial”, a spus Andrei Peteleu, în ianuarie 2023, când a revenit în Gruia.

  • 31 de ani are Andrei Peteleu
ADVERTISEMENT