Fotbal international

O nouă tragedie la Cupa Mondială din Qatar. A murit după ce a căzut din tribuna stadionului Lusail

Tragediile se țin lanț la Cupa Mondială, iar organizatorii au anunțat că un muncitor migrant a decedat după ce a căzut din tribuna stadionului Lusail Iconic.
14.12.2022 | 19:54
O noua tragedie la Cupa Mondiala din Qatar A murit dupa ce a cazut din tribuna stadionului Lusail
Tragediile se țin lanț la Cupa Mondială, iar organizatorii au anunțat că un muncitor migrant a decedat după ce a căzut din tribuna stadionului Lusail Iconic. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Moartea acestuia este învăluită în mister, familia acuzând faptul că nu a primit mai multe informații despre cum s-a petrecut tragicul accident.

Încă o tragedie la Cupa Mondială. A murit după ce a căzut din tribună

După moartea a trei jurnaliști prezenți în Qatar la Cupa Mondială, Comitetul Suprem al competiției a dat publicității un comunicat prin care anunță o nouă tragedie. John Njue Kibue, muncitor migrant din Kenya, a murit la trei zile după ce a fost spitalizat ca urmare a unei căzături din tribună.

ADVERTISEMENT

Muncitorul în vârstă de 24 de ani a căzut de la etajul opt al stadionului Lusail Iconic după victoria Argentinei în sferturile de finală împotriva Olandei. Medicii l-au tratat pe Kibue la fața locului și apoi a fost dus la spitalul Hamad, dar acesta a murit după trei zile.

”Sâmbătă, 10 decembrie, John Njau Kibue, un agent de pază la stadionul Lusail, a suferit o cădere gravă în timpul serviciului. Regretăm să anunțăm că, în ciuda eforturilor echipei medicale, din păcate, acesta a murit la spital, marți, 13 decembrie, după ce a stat trei zile în secția de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Rudele lui apropiate au fost informate. Organizatorii turneului din Qatar investighează de urgență circumstanțele care au dus la cădere și vor furniza informații suplimentare după efectuarea anchetei”, se arată în comunicatul organizatorilor, conform goal.com.

Trei jurnaliști au murit la turneul final din Qatar

Sora lui Kibue, Ann Wanjiru, a declarat că familia ei vrea o explicație pentru tragicul incident. ”Vrem dreptate. Vrem să știm ce i-a cauzat moartea. Nu ne-au trimis nicio poză care să arate de unde a căzut și nici nu ne-au oferit alte informații”, a spus femeia.

ADVERTISEMENT

Moartea lui John Njue Kibue survine la puțin peste o săptămână după ce a fost raportat că un muncitor migrant a murit într-un accident la baza de antrenament a echipei naționale a Arabiei Saudite, în timpul fazei grupelor Cupei Mondiale.

Lumea presei a pierdut trei oameni valoroși pe timpul turneului final. Jurnalistul britanic Roger Pearce, director tehnic al postului britanic ITV, a murit la 65 de ani în camera sa de hotel din Qatar, dar cauzele decesului nu au fost făcute publice.

ADVERTISEMENT

Tot la partida Olanda – Argentina, din sferturile de finală, jurnalistul american Grant Wahl s-a prăbușit la masa presei. Reporterii din preajma sa au cerut imediat intervenția paramedicilor, dar deși aceștia au reacționat prompt, ziaristul a murit la spital.

La doar două zile după moartea lui Wahl, decesul lui Khalid Al-Misslam, un jurnalist foto din Qatar, a zguduit Cupa Mondială. Faptul că informațiile despre moartea acestuia au fost extrem de puține a ridicat multe semne de întrebare.

ADVERTISEMENT