Sport

Olimpiu Moruțan, taxat după ultimul eșec al celor de la Pisa. Ce notă i-au dat italienii

Pisa, formație la care evoluează Olimpiu Moruțan, a suferit un nou eșec în Serie B. Iar internaționalul român a fost luat în colimator de către presa din Peninsulă.
05.09.2022 | 14:51
Olimpiu Morutan taxat dupa ultimul esec al celor de la Pisa Ce nota iau dat italienii
Olimpiu Moruțan a fost aspru criticat după ultimul eșec înregistrat de Pisa în Serie B
ADVERTISEMENT

Pisa, echipă la care mai evoluează pe lângă Moruțan și internaționalii români Marius Marin și Adrian Rus, a suferit cel de-al treilea eșec în noul sezon din Serie B, scor 1-2 contra celor de la Sudtirol. Olimpiu Moruțan, unul din cei trei internaționali români de la gruparea din Pisa, a fost aspru criticat în presa din Italia!

Olimpiu Moruțan, taxat după ultimul eșec al celor de la Pisa!

Pisa a pierdut un nou meci în Serie B. Formația la care activează Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus a cedat duelul din deplasarea de la Sudtirol, scor 1-2. A fost cel de-al treilea eșec în patru etape pentru Pisa, care se află pe penultima poziție în Serie B, cu doar un singur punct adunat.

ADVERTISEMENT

Iar la ultimul eșec, presa din Peninsulă l-a găsit vinovat pe internaționalul român, Olimpiu Moruțan. Publicația Tuttomercatoweb consideră că fotbalistul împrumutat de la Galatasaray are principala vină pentru penalty-ul din care Sudtirol a obținut victoria în partida de duminică.

Presa italiană despre Olimpiu Moruțan: „Mare talent, dar în Serie B e nevoie de fapte!”

Presa din Italia nu a trecut cu vederea talentul imens pe care fostul jucător al celor e la FCSB îl are, dar faptele sunt cele care arată potențialul unui fotbalist: “Are talent de arătat, dar în Serie B este nevoie să arate mai puţin rafinament şi mai multe lucruri concrete. Naivitatea sa a dus la penalty-ul cu care au pierdut meciul“, citează cei de la Tuttomercatoweb.

ADVERTISEMENT

Toți cei trei internaționali români au fost titulari în partida din etapa cu numărul 4 din Serie B, dar niciunul nu a reușit să se remarce. Adrian Rus a fost schimbat cu 8 minute înainte de final. Toți sunt însă jucători de bază la formația antrenată de Rolando Maran.

Doar Moruțan e însă împrumutat la formația care în sezonul trecut a ratat la mustață promovarea în Serie A. Fostul mijlocaș al FCSB-ului va juca un an la gruparea din Italia. În cele patru partide jucate, Moruțan a adunat 281 de minute, reușind un gol, în remiza cu Como, din etapa a doua și o pasă de gol, chiar la debul pentru Pisa, în eșecul spectaculos, 3-4 de pe terenul celor de la Cittadella.

ADVERTISEMENT

Note mici pentru internaționalii români de la Pisa

Pentru evoluțiile din meciul de la Bolzano, internaționalii româi au fost notați slab de către presa din Italia. Evident, Moruțan a primit cea mai mică notă, nu doar dintre jucătorii români, ci din întreagă echipă, 4,5. Adrian Rus a fost notat cu 5, în timp ce Marius Marin a primit cea mai mare notă dintre internaționalii români – 6.

Dacă în sezonul trecut a pierdut promovarea în Serie A, la limită, în fața celor de la Monza, acum Pisa are în această stagiune un start de coșmar. Cu un singur punct acumulat, trupa antrenată de Rolando Maran e penultima în clasamentul Seriei B, deasupra celor de la Perugia.

ADVERTISEMENT

Lotul celor de la Pisa e evaluat de către site-ul de specialitate, transfermarkt.ro la 32,5 milioane de euro. Al patrulea cel mai scump din Serie B, după Genoa, Parma, Venezia și Cagliari. Iar internaționalii români, Olimpiu Moruțan și Marius Marin, sunt cei mai valoroși de la Pisa, cu o cotă de piață de 3,5 milioane, respectiv 3 milioane!

Toți cei trei fotbaliști români de la Pisa au fost convocați pe lista preliminară de către selecționerul Anghel Iordănescu pentru ultimele două partide din Liga Națiunilor, cu Finlanda, de la Helskini, pe 23 septembrie și Bosnia & Herțegovina, de la București, pe 26 septembrie.

ADVERTISEMENT