Sport

UTA Arad – FC Botoșani 2-2, în etapa a 25-a din SuperLiga. Gazdele reușesc să egaleze pe final în 10 oameni

UTA Arad a reușit să scoată un punct în duelul cu FC Botoșani de acasă, scor 2-2. "Bătrâna Doamnă" a egalat chiar pe finalul meciului și a reușit acest lucru în 10 oameni.
12.02.2024 | 18:51
UTA Arad  FC Botosani 22 in etapa a 25a din SuperLiga Gazdele reusesc sa egaleze pe final in 10 oameni
UTA Arad și FC Botoșani se duelează în penultimul meci al etapei cu numărul 25 din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
12-02-2024
13:59

UTA Arad - FC Botoșani 2-2 (Căpușă 33, Ariel Lopez 90 / Enzo Lopez 51, David Gabriel 56)

Vezi toate fazele video importante aici

Min. 90+6: Final de meci!

Min. 90: GOOOL UTA Arad! Gazdele egalează în 10 oameni după o lovitură de cap perfectă a lui Ariel Lopez.

Min. 72: UTA Arad rămâne în 10 oameni după un cartonaș roșu luat de Conte. Fundașul l-a călcat intenționat pe Florescu.

Min. 56: GOOOL FC Botoșani! Oaspeții reușesc să întoarcă scorul în doar 5 minute, iar David Gabriel o aduce pe Botoșani în avantaj.

Min. 51: GOOOL FC Botoșani! După o centrare în careu, Lopez trimite balonul cu capul în poarta gazdelor și egalează.

Min. 33: GOOOL UTA Arad! Gazdele deschid scorul prin execuția lui Căpușă de la marginea terenului.

Min. 21 – Iacob are o intervenție spectaculoasă la șutul lui Țigănașu.

Min. 19 – Șutul lui Benzar lovește bara porții lui Iacob.

Min. 14 – De Freitas îl găsește în careu pe Omondi, dar șutul în forță de la 12 metri ala cestuia a trecut pe lângă poarta lui Ducan.

Start de meci!

UTA Arad: Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Benga, D. Rodrigues – De Freitas, Cr. Mihai – Pop, Fabry, Omondi – Luckassen. Rezerve: Kucher – Cooper, A. Lopez, Trif, Abeid, Stolnik, Morar, J. Pedro, A. David, Stahl, Iurasciuc. Antrenor: Mircea Rednic.

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, A. Miron, Țigănașu – I. Filip, Dican, G. David – Florescu, E. Lopez, Adams. Rezerve: Ureche – Șeroni, Cărăușu, Creț, Mouaddib, Petro, Gligor, Celea, Kaprof, L. Fulop, Mitrov, A. Ferreira. Antrenor: Bogdan Andone.

11-02-2024
14:59

FC Hermannstadt - Petrolul 0-0

Înfruntarea dintre FC Hermannstadt și Petrolul Ploiești s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Acest rezultat le ține pe ambele echipe în cursa pentru locurile de play-off. În acest moment, Petrolul ocupă poziția a noua în ierarhia SuperLigii, cu 32 de puncte. FC Hermannstadt se clasează pe locul 6, cu 34 de puncte, dar poate să fie depășită dacă Sepsi reușește un rezultat pozitiv cu FCSB, în această etapă.

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90 – Arbitrul de rezervă arată 10 minute de prelungire, având în vedere întreruperile de pe parcursul reprizei secunde.

Min. 85 – Meciul  este întrerupt de arbitrul Ovidiu Hațegan. Un spectator din tribună are nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 70 – Jipa încearcă un șut din afara careului, dar nu prinde poarta apărată de Zima.

Min. 67 – Ianis Stoica trimite un șut spre poartă, cu piciorul stâng. Mingea este deviată și se duce în corner.

Min. 64 – Jair execută foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Căbuz se întinde și respinge.

Min. 45 – Prima repriză a fost una modestă, cele două formații apropiindu-se foarte rar de poartă.

Min. 23 – Șutul lui Butean de la mare distanță este respins cu dificultate de portarul Zima în corner.

Min. 1: A început partida.

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruț – Murgia, Sota, Oroian – Balaure, D.Paraschiv, Ianis Stoica. Rezerve: Muțiu, Pop, Etienne, Ionuț Stoica, Antonache, N’Goma, Bucuroiu, Neguț, Biceanu, Jipa, Ciubotaru, Valente. Antrenor: Marius Măldărășanu. 

Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Huja, Țicu – Doua, Seto, Hanca, Jair – Irobiso, Musi. Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Garutti, Dumitriu, Radu, Diomande, Jyry, Bratu, Ișfan, Grozav, Răducan. Antrenor: Florin Pîrvu. 

10-02-2024
11:00

Poli Iași - FC Voluntari 0-0

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. Poli Iași și FC Voluntari și-au împărțit „frățește” punctele în etapa a 25-a din SuperLiga, scor 0-0. Deși au nevoie de puncte în lupta pentru evitarea retrogradării, nicio echipă nu a reușit să își creeze șanse reale pentru a marca. Iată cum arată clasamentul:

Clasament SuperLiga

Min. 32: Adam Nemec a înscris după o centrare venită din partea stângă. Golul a fost anulat pentru o poziție de ofsaid în care se afla atacantul slovac. 

Min. 28: Kabran șutează din unghi, însă Jesus Fernandez reține fără prea mari emoții. 

Min. 1: Partida din Copou a început!

Poli Iași: Ailenei – Todoroski, R. Bouhenna, Samayoa, Ștefanovici – Jatoba, Marchioni, Saghiri – Bettaieb, Harrison, Kabran. Rezerve: Niga, Martac, F. Ilie, Katanec, Ispas, M. Bordeianu, A. Gheorghiță, S. Buș, Allanzinho. Antrenor: Leo Grozavu. 

FC Voluntari: J. Fernandez – Ricardinho, G. Turda, P. Matricardi, R. Boboc – B. Cascini, L. Crepulja – D. Florea, M. Răduț, R. Popescu – A. Nemec. Rezerve: N. Aliji, I. Armaș, V. Rață, A. Ciobanu, Dumiter, N. Carnat, A. Cocian, D. Andrei, L. Droppa, R. Voican, O. Vâlceanu, L. Mihai. Antrenor: Nicolae Dică. 

09-02-2024
14:22

Oțelul - FC U Craiova 1-0 (Bodișteanu 64)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Oțelul se impune în fața lui FC U Craiova, scor 1-0, urcă pe locul 9 în clasament și visează la un loc în play-off. Gălățenii sunt la 2 puncte în spatele lui Sepsi, formație care ocupă locul 6.

sup

Min. 64 – GOOOL Oțelul!!! Maciel pătrunde în dreapta, centrează perfect în fața porții și Bodișteanu înscrie cu șut din prima cu latul de la 10 metri.

Min. 53 – Zhelev prinde un șut în forță de șa 14 metri, dar Gurău are o intervenție excelentă.

Min. 7 – Pop centrează în fața porții după o combinație cu Maciel, dar Bodișteanu apare o secundă prea târziu la finalizare.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Oțelul – FC U Craiova.

  • Oțelul: R. Stoian – Zhelev, Cisse, Lovric, Miguel Silva – Cisotti, Lameira, Teles – Maciel, Al. Pop, Bodișteanu. Rezerve: E. Pap – Yabre, S. Rus, Gaitan, Ghiocel, Bordun, Zivulic, Tănasă, Adăscăliței, Jardan, G. Cîrjan, Rusevic. Antrenor: Dorinel Munteanu.
  • FC U Craiova: Gurău – R. Negru, Lekiatas, Lacroix, Padula – V. Achim, D. Albu – Baeten, Bauza, Chițu – Blănuță. Rezerve: R. Popa – Kvakic, Asamoah, V. Pop, M. Ilie, Blidar, Bahassa, Sidibe, Ibrahim. Antrenor: Giovanni Costantino.

Urmează în weekend, începând de vineri, 9 februarie și încheind cu luni, 12 februarie, partidele din cadrul etapei a 25-a din sezonul regulat al SuperLigii. Mai sunt doar cinci runde până când se va trage linie și apoi campionatul va continua cu primele șase echipe în play-off și cu următoarele zece în play-out, unde se vor juca tur-retur în play-off și un singur meci (în total nouă) în play-out.

Programul etapei a 25-a din SuperLiga

Vineri, 9 februarie

  • ora 17:00 Oțelul Galați – FC U Craiova 1948 (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 Universitatea Craiova – U Cluj (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 10 februarie

  • ora 14:00 Politehnica Iași – FC Voluntari (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 21:15 CFR Cluj – Rapid (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Duminică, 11 februarie

  • ora 18:15 FC Hermannstadt – Petrolul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:45 FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Luni, 12 februarie

  • ora 17:00 UTA – FC Botoșani (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 Farul – Dinamo (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Duelul celor două Universități pe Ion Oblemenco din Craiova

Vineri avem primele două partide ale etapei a 25-a și în ambele sunt implicate echipele din Craiova, cărora primarul Olguța Vasilescu le-a cerut o soluție pentru a se uni. La Galați echipa locală, cu 28 de puncte, dă piept cu trupa lui Adrian Mititelu, două puncte mai mult. Practic ambele trebuie să joace la victorie, pentru a mai spera cât de puțin la lupta pentru play-off, deși va fi foarte greu.

ADVERTISEMENT

Seara, pe stadionul Ion Oblemenco este programat duelul dintre Universitatea Craiova, care vine după prima victorie în acest an, 3-1 la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi și U Cluj, care a realizat tot același scor cu UTA, dar în sens invers, adică au învins arădenii pe stadionul din orașul de pe Someș. Oltenii sunt pe locul 4, cu 37 de puncte, ardelenii pe 8 cu 32, la un punct de fericire, dar nu se știe cât moral mai au după eșecul nescontat cu UTA.

Glasul roților de tren se va auzi sâmbătă la Cluj

Sâmbătă, primul meci este unul al disperării, cu două echipe care vor să salte de locul 13, ultimul de baraj. Politehnica Iași și FC Voluntari se vor lupta pe viață și pe moarte pentru puncte, ieșenii neputând uita că etapa trecută au pierdut derby-ul Moldovei, la Botoșani, în ultimul minut, după ce la pauză au avut 1-0!

ADVERTISEMENT

Meci mare seara în Gruia, unde cele două echipe care cândva erau simbolul CFR-ului din București și din Cluj, sunt două aristocrate care încă mai cred în șansele de a a câștiga campionatul. Va fi dificil pentru Adrian Mutu, care a început campionatul pe banca Rapidului, iar acum primește fosta lui echipă din postura de antrenor al ardelenilor, deci de inamic!

FCSB nu mai are voie să facă pași greșiți pe teren propriu

Duminică începem cu partida de la Sibiu, dintre FC Hermannstadt și Petrolul, două pretendente la locul 6, ploieștenii întărindu-se serios în această săptămână cu un vârf kosovar și un mijlocaș finlandez, dar și Sibiul l-a legitimat în atac pe Ianis Stoica, jucător care pur și simplu nu a mai vrut să stea la U Cluj, unde era împrumutat de FCSB, deși a fost acolo om de bază.

Pe Arena Națională FCSB, după ce a pierdut două puncte acasă cu Farul în ultimele minute, trebuie să fie atentă la un Sepsi care a început să se clatine și să tremure pentru locul din play-off, cu două eșecuri la rând sub comanda germanului Bernd Storck, dar cel cu Universitatea Craiova din etapa anterioară a fost mai mult opera arbitrului Istvan Kovacs.

UTA mai crede în miracole, Farul vrea trei puncte cu Dinamo

Luni, la Arad UTA va forța pentru prima dată a treia victorie consecutivă, dar și oaspeții din Botoșani, cu două succese acasă în acest an, vin deciși să își vândă scump pielea. Dacă bate UTA s-ar putea gândi chiar să atace un loc de play-off după ce multă vreme a fost pe zona de baraj de supraviețuire.

În epilogul rundei, la malul Mării, Farul va căuta să mai aducă încă un necaz câinilor, care dacă vor pierde și acum, cu toate valurile de transferuri făcute de antrenorul Kopic vor avea șanse din ce în ce mai puține să evite retrogradarea directă. Pentru gazde va fi greu în atac, fiind suspendat Louis Munteanu.

ADVERTISEMENT