Sport

Patrick Mouratoglou va avea două job-uri la Roland Garros. Ce va face antrenorul Simonei Halep la Grand Slam-ul de la Paris

Simona Halep a dat lovitura și l-a angajat pe Patrick Mouratoglou, dar celebrul antrenor francez nu va fi 100% alături de campioana noastră la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.
14.04.2022 | 17:26
Patrick Mouratoglou va avea doua joburi la Roland Garros Ce va face antrenorul Simonei Halep la Grand Slamul de la Paris
Simona Halep a dat lovitura și l-a angajat pe Patrick Mouratoglou, dar celebrul antrenor francez nu va fi 100% alături de campioana noastră la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Sursă foto: EPA-EFE/MARK DADSWELL
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, cei doi au anunțat oficial începerea colaborării, iar fostul lider mondial speră să-și mai treacă în palmares un titlu de Grand Slam.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, va fi comentator la Roland Garros

Prima șansă pentru Simona Halep să cucerească un mare trofeu alături de Patrick Mouratoglou este la Roland Garros, turneu care se va desfășura în perioada 22 mai – 5 iunie, acolo unde tehnicianul francez va și comentator.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului L’Equipe, antrenorul de 51 de ani va fi consultant pentru France Televisions, reţeaua care reuneşte posturile TV publice franceze, în timpul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Pe lângă analiza celor mai importante întâlniri de pe zgura pariziană, Mouratoglou va fi și comentator la unele partide. France Televisions transmite Grand Slam-ul francez, alături de Prime Video.

ADVERTISEMENT

Postul public va transmite toate meciurile, cu excepţia sesiunilor de noapte şi a jocurilor de pe terenul Simonne-Mathieu, care vor fi difuzate pe platforma Amazon. Toate semifinalele şi finalele vor fi difuzate atât de France Televisions, cât şi de Prime Video.

Cahill a îndrumat-o pe Halep către Mouratoglou

Finalistă la Paris în 2014, 2017 și învingătoare în 2018, Simona Halep va fi cap de serie numărul 20 la ediția din acest an. Cu toate acestea, casele de pariuri o cotează pe jucătoarea noastră cu șansa a doua la câștigarea turnelui, după poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a intrat într-o nouă etapă a carierei, după ce a semnat cu Patrick Mouratoglou. Cei doi îşi vor începe colaborarea în sezonul de zgură, iar mişcarea pare că a fost predestinată. În 2017, după finala de la Roland Garros, antrenorul francez oferea un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, iar o frază sună acum, în 2022, ca o premoniţie.

Colaborarea cu fostul tehnician al Serenei Williams i-a fost recomandată sportivei încă de acum trei ani. Darren Cahill, alături de care Halep a obținut cele mai mari succese în carieră, a sfătuit-o la un moment dat să meargă la academia lui Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea este încântată de parteneriatul dintre cei doi, iar fostul antrenor al Simonei, Firicel Tomai, crede Mouratoglou este singurul care va avea de câștigat din această colaborare, deoarece se află într-o criză de imagine.

ADVERTISEMENT