Sport

Premier League, etapa a 30-a. Tottenham a învins West Ham. Trei fani au intrat pe teren în repriza a doua. Video

FANATIK vă prezintă informații despre cele patru partide din cadrul etapei a 30-a din Premier League, care au loc în acest weekend, restul etapei nedisputându-se din cauza Cupei Angliei.
20.03.2022 | 20:00
Premier League etapa a 30a Tottenham a invins West Ham Trei fani au intrat pe teren in repriza a doua Video
ADVERTISEMENT
20-03-2022
18:22

Trei suporteri au întrerupt meciul Tottenham – West Ham în repriza a doua

Meciul dintre Tottenham și West Ham, care contează pentru etapa a 30-a din Premier League, a fost marcat de incidente.

În minutul 54, doi fani au pătruns pe teren, în dreptul porții lui West Ham. Ei au încercat să se lege de cele două bare ale porții, dar nu au apucat.

Respectivii au fost reținuți și scoși în afara terenului de stewarzi. După ce spiritele s-au liniștit, un alt fan a pătruns pe teren la cealaltă poartă. Și acesta a fost „ridicat” de forțele de ordine.

20-03-2022
14:10

Meciurile de duminică din Premier League

  • FINAL Leicester – Brentford 2-1 (Castagne 20, Maddison 33 / Wissa 86)
  • FINAL Tottenham – West Ham 3-1 (Zouma 9-autogol, Son 24, 89 / Benrahma 35)

 

19-03-2022
17:38

Mikel Arteta le este recunoscător fanilor „tunarilor”, care i-au dedicat un cântec de Liga Campionilor

Arsenal a învins Aston Villa, în deplasare, cu 1-0, în etapa a 30-a din Premier League și și-a consolidat locul 4, care-i permite să joace în Champions League

După golul lui Bukayo Saka din minutul 30, fanii lui Arsenal au cântat, de mai multe ori, câteva versuri cu trimitere la posibila prezență, în toamnă, în Champions League.

Îl avem pe Super Mik Arteta, / El știe exact ce avem nevoie. / Kieran în spate, Gabi (n.r. – Gabriel Martinelli) în atac. / Arsenal este în drum spre Liga Campionilor!”, s-a auzit de mai multe ori în tribunele lui Villa Park.

La final, antrenorul oaspeților, Mikel Arteta, a recunoscut că i-a făcut plăcere să audă respectivele versuri.

Dacă îi putem face fericiți pe suporteri, tot ce facem are sens. M-am simțit grozav când i-am auzit”, a declarat, după meci, tehnicianul spaniol, conform mirror.co.uk.

Arteta a apreciat „caracterul, curajul și calitatea” elevilor lui. „Se vede că între ei există o legătură formată în timp.

Dacă vrei să fii o echipă de top, trebuie să câștigi și acasă și în deplasare. Facem asta în mod constant și trebuie să continuăm la fel.

Ne dorim foarte mult să terminăm între primele patru echipe și vom munci pentru a realiza asta”, a mai spus antrenorul.

Arsenal nu a mai jucat în Champions League din sezonul 2016/2017, când echipa era pregătită de francezul Arsene Wenger.

19-03-2022
15:30

Dorit pe Old Trafford din vară, Erik ten Hag este pe picior de plecare de la Ajax

Interimatul lui Ralf Randnick expiră în vară, iar oficialii lui Manchester United nu au de gând să continue cu tehnicianul german.

Cele mai mari șanse să preia echipa engleză le are olandezul Erik ten Hag, aflat pe banca lui Ajax Amsterdam. Mult timp s-a crezut că acesta va pregăti „lăncierii” și în sezonul viitor, dar lucrurile nu stau așa.

Recent, Ajax l-a cooptat în staff-ul tehnic pe fostul internațional olandez Klaas Jan Huntelaar. „Fie (n.r. – Erik ten Hag) a fost informat, fie au vorbit pe scurt despre asta.

Dar nu părea să fie foarte afectat. Și asta ar putea însemna că țintește în continuare o plecare după acest sezon.

Eu cred că dacă vrei să rămâi, trebuie să ai un cuvânt de spus în ceea ce privește oamenii pe care îi ai în staff”, a declarat Mike Vermijl publicației olandeze De Telegraaf, citată de mirror.co.uk.

19-03-2022
12:26

Aston Villa - Arsenal 0-1 (Saka 30), în singurul meci al zilei în Premier League

Arsenal a câștigat la limită pe terenul lui Aston Villa și și-a consolidat locul 4, de Champions League. „Tunarii” au acumulat 54 de puncte, cu 4 mai multe decât ocupanta locului 5, Manchester United și au un meci mai puțin decât „diavolii”. 

FINAL. Aston Villa – Arsenal 0-1 (Saka 30)

Aston Villa – Arsenal, echipe de start
18-03-2022
22:55

Mijlocașul francez Paul Pogba va părăsi Manchester United în iunie

Contractul mijlocașului francez Paul Pogba cu echipa engleză Manchester United se termină în vară, iar jucătorul nu are de gând să-l prelungească.

Informația a fost făcută publică de publicația engleză The Telegraph, care a confirmat ceea ce a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, antrenorul personal al jucătorului.

La sfârșitul lunii iunie, Paul Pogba nu va mai fi jucătorul lui Manchester United. Cred că este corect să caute o provocare în altă parte.

Vine un moment în care este indicat să încerci noi provocări, noi emoții, noi medii. Atât Pogba, cât și Manchester trebuie să încerce ceva diferit și poate că vor fi fericiți.

Un jucător de top nu își pierde timpul cu obiective minore, el vrea să fie motivat să joace pentru trofee ambițioase”, a declarat cel căruia i se spune ‘Coach Maddy’, conform Daily Mail.

18-03-2022
22:12

Premier League, etapa a 30-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 18 martie

  • Wolverhampton – Leeds United 2-3 (Jonny 26, Trincao 45+11 / Harrison 63, Rodrigo 67, Ayling 90+1)

Sâmbătă, 19 martie

  • ora 14:30 Aston Villa – Arsenal

Duminică, 20 martie

  • ora 16:00 Leicester – Brentford
  • ora 18:30 Tottenham – West Ham

18-03-2022
21:31

Ploaie de accidentări și de întreruperi la Wolverhampton - Leeds

Meciul dintre Wolverhampton și Leeds United a fost marcat de numeroase incidente. Între minutele 23 și 55 echipa oaspete a efectuat 4 schimbări, toate din cauza accidentărilor.

De altfel, din cauza accidentărilor prima repriză a fost prelungită cu 12 minute.

Ultima, însă, a atras și un cartonaș roșu. Atacantul gazdelor, Jimenez, a urmărit o minge lansată în adâncime, portarul Meslier a ajuns înaintea lui, dar în urma contactului, ambii fotbaliști au rămas întinși pe gazon.

Arbitrul de centru l-a eliminat imediat pe Jimenez. Până la urmă, a părăsit terenul și Meslier, purtat pe brațe de persoane din staff-ul medical al lui Leeds. El a fost înlocuit cu Klaesson.

De asemenea, în timpul reprizei a doua, un suporter a intrat pe teren și a trecut prin fața portarului gazdelor, dar a fost imobilizat și dus în afara terenului de stewarzi. Partida a dost întreruptă câteva zeci de secunde.

18-03-2022
17:36

Neymar este dorit la Newcastle, care îi dă un salariu de 600.000 de euro pe săptămână

Atacantul brazilian Neymar a fost unul dintre cei mai criticați jucători ai lui PSG după eliminarea din optimile Ligii Campionilor, în fața lui Real Madrid.

La meciul cu Bordeaux, primul de pe teren propriu după eșecul în fața „albilor”, brazilianul a fost fluierat la fiecare atingere a mingii, inclusiv după ce a marcat. Din acest motiv, a lăsat de înțeles că în vară ar putea să plece de la PSG.

Iar prima echipă care și-a arătat intențiile de a-l transfera este gruparea engleză Newcastle. Echipa din Premier League este dispusă să-i ofere un salariu săptămânal de 500.000 de lire sterline (aproximativ 600.000 de euro).

În plus, Newcastle va plăti și clauza de reziliere a contractuilui lui Neymar cu PSG, care se ridică la suma de 198 de milioane de lire sterline (235 de milioane de euro), notează thesun.co.uk.

18-03-2022
16:21

Fundașul Trent Alexander-Arnold s-a accidentat și va lipsi câteva săptămâni

Liverpool s-a apropiat la un singur punct de liderul Premier League, Manchester City, după ce a câștigat cu 2-0 restanța cu Arsenal. Dar veștile din tabăra „cormoranilor” nu sunt bune.

Fundașul Trent Alexander-Arnold a suferit o accidentare la coapsă la meciul cu „tunarii” și va lipsi câteva săptămâni. Informația a fost dată de managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp.

Trent s-a accidentat, deci este o veste rea și pentru naționala Angliei. Vom vedea cât durează perioada de recuperare.

Va lipsi câteva săptămâni. Este foarte dificil să-l înlocuim pe Trent, dar nu imposibil. Îi avem pe Milner, care s-a descurcat bine atunci când a jucat, și Gomez”, a declarat Klopp, conform thesun.co.uk.

Trent Alexander-Arnold va rata, așadar, meciurile amicale ale naționalei Angliei cu Elveția și Coasta de Fildeș de la sfârșitul lunii.

În plus, nu va fi prezent la partidele lui Liverpool cu Nottingham din FA Cup, cu Watford din Premier League și în manșa tur cu Benfica din sferturile Ligii Campionilor.

Ulterior, pe 10 aprilie, Liverpool va juca în deplasare cu Manchester City, tot în Premier League, meci decisiv în lupta la titlu.

18-03-2022
14:54

Fanul lui Everton a vrut să atragă atenția asupra foametei în masă la care se va ajunge

În minutul 49 al meciului Everton – Newcastle 1-0, restanță din etapa a 20-a din Premier League, un fan al gazdelor a pătruns pe teren și s-a legat de poartă.

Nu cu mult timp înainte de începutul meciului, fanul respectiv s-a filmat, iar videoclipul a apărut pe un cont de pe tiktok. „Salut! Numele meu este Louis McKechnie. Am 21 de ani și sunt student la inginerie mecanică.

Sunt pe cale să întrerup un meci de fotbal și sunt terifiat, dar consider că un număr cât mai mare de oameni trebuie să știe ce ne-ar putea aștepta pe viitor.

Miliarde de oameni nu știu dacă ar trebui să rămână în casele lor sau unde ar putea merge în caz că trebuie să plece.

Țările devin mult prea calde pentru a trăi în ele, se ajunge la foamete în masă din cauza recoltelor eșuate.

Criza prețurilor, COVID și războiul din Ucraina prezintă acest viitor. Vreau ca guvernul meu să facă tot ce poate pentru a împiedica asta, dar el crește dependența de petrol și gaze, ceea ce înrăutățește lucrurile și crește riscurile.

Știm asta pentru că Agenția Internațională a Energiei ne-a zis să nu mai producem petrol și gaze noi din 2021.

Dacă guvernele nu sunt angajate serios în acțiunile împotriva schimbărilor climatice, atunci le cerem oamenilor de rând să se alăture altor mii de persoane în demonstrații de rezistență civilă în masă, în această primăvară.

Sute de oameni, de toate vârstele, s-au oferit să sprijine cererea de a nu mai produce petrol și gaze. Opriți petrolul. Este o mișcare logică, primul pas pentru a opri răul.

Totul va începe în următoarele săptămâni. Înscrie-te și află mai multe despre ce facem, de ce ar putea funcționa și cum oamenii de rând, ca noi, pot interveni în loc să stea degeaba.

Alegerea e a ta. Nu putem continua așa dacă vrem să avem un viitor sigur”, este mesajul tânărului în vârstă de 21 de ani.

În ceea ce privește incidentul, suporterul „caramelelor” a folosit un cablu autoblocant pentru a se lega de bara porții. Meciul a fost întrerupt aproximativ 10 minute, iar stewarzii au reușit, într-un final, să taie cablul din jurul gâtului tânărului.

Respectivul face parte dintr-o asociație a activiștilor de mediu și a încercat astfel să protesteze împotriva stațiilor de petrol din Regatul Unit al Marii Britanii, care folosesc combustibil fosil.

Fanul a fost eliberat și, în timp ce era scos în afara terenului, alt suporter al gazdelor a pătruns la rândul lui pe teren pentru a sări în ajutor.

În acest weekend iubitorii Premier League vor trebui să își împartă atenția pe două fronturi (pașnice): etapa a 30-a, care va fi de fapt o minietapă cu doar patru jocuri, și Cupa Angliei, acolo unde vor evolua și numele grele ale campionatului, cele două echipe din Manchester, Liverpool și Chelsea.

Programul etapei a 30-a din Premier League

Vineri, 18 martie

  • ora 22:00 Wolverhampton – Leeds United

Sâmbătă, 19 martie

  • ora 14:30 Aston Villa – Arsenal

Duminică, 20 martie

  • ora 16:00 Leicester – Brentford
  • ora 18:30 Tottenham – West Ham

Așadar Cupa Angliei, cea mai veche competiție fotbalistică, are prioritate și pe teren, la meciurile din Premier League se vor afla doar echipele care nu mai au treabă cu această competiție. Din acest motiv chiar este o minirundă, cu numai patru jocuri din cele 10 pe care le cuprinde în mod normal.

ADVERTISEMENT

Din aceste patru meciuri de departe cel care atrage ca lumina unui far este derby-ul londonez de duminică, Tottenham – West Ham, pentru că dincolo de faptul că este un joc de mare rivalitate, cu o tradiție foarte veche, vorbim despre două formații care trag alături de Arsenal și de Manchester United la locul 4, ultimul de Champions League.

Tottenham – West Ham, derby londonez pentru locul 4

De fapt, în privința luptei la acest mult râvnit loc 4 vom putea vedea la lucru și pe Arsenal. Manchester United, care nu mai e pe nicăieri angrenată, nu va juca, pentru că avea meci cu Liverpool, care e calificată în sferturile de finală ale Cupei.

ADVERTISEMENT

Tottenham vine după o victorie extrem de importantă la mijloc de săptămână pe terenul lui Brighton, care îi menține intacte speranțele la locul 4. West Ham și Tottenham au acum același număr de puncte, 48, dar Spurs este cu un joc mai puțin. Arsenal, care ocupă locul 4, are 51 de puncte, dar și nu mai puțin de trei jocuri mai puțin, ceea ce o face mare favorită la locul 4.

Steven Gerrard contra tunarilor

Arsenal nu are o partidă ușoară în această rundă, la Birmingham, acolo unde Aston Villa joacă la capacitate maximă în fața propriilor suporteri. ”Tunarii” au pierdut pentru prima dată după șase meciuri la mijloc de săptămână, acasă, în fața unui Liverpool absolut de neoprit, care devine candidată la titlu.

ADVERTISEMENT

Este clar că pentru a nu risca prea mult Arsenal trebuie să plece măcar cu un punct de pe Villa Park, dar Steven Gerrard promite că echipa sa este capabilă să țină în loc artileria grea a lui Mikael Arteta, ceea ce ar ajuta mult pe urmăritoarele United, West Ham și Tottenham.

Leeds mai are nevoie de puncte

Vineri seară, Wolverhampton, care face un campionat neașteptat de bun și are mari șanse să termine în primele opt, primește vizita lui Leeds United, care cu chiu cu vai a trecut cu mari emoții etapa trecută, acasă, de codașa Norwich. ”Lupii” sunt mari favoriți, dar Leeds are nevoie în continuare de puncte, măcar de un egal.

ADVERTISEMENT