Emma Stone câștigă premiul la categoria „Cea mai bună actriță” pentru rolul jucat în pelicula „Poor Things”.
Cel mai bun film al anului este… Oppenheimer!!
Cillian Murphy este cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul lui Robert Oppenheimer din pelicula Oppenheimer. Christopher Nolan obține cel de-al șaselea trofeu pentru Oppenheimer la categoria „Cel mai bun regizor”.
„Oppenheimer” a câștigat la categoriile „Cea mai bună imagine” și „Cea mai bună coloană sonoră”. Cel mai bun scurtmetraj live-action a fost desemnat „The Wonderful Story of Henry Sugar”.
Zone of Interest are „Cel mai bun sunet”, iar cel mai bun cântec original a fost interpretat de Billie Eilish, cu piesa „What Was I Made For?” (Barbie).
Premiul pentru efecte vizuale a revenit peliculei „Godzilla”, iar „The Last of Repair Shop” a fost declarat cel mai bun documentar scurtmetraj. „20 de zile în Mariupol” este documentarul anului (lungmetraj). Producția prezintă atrocitățile războiului cauzat de invazia rusă din Ucraina.
„Zone of Interest”, cel mai bun film internațional! Robert Downey Jr. a câștigat trofeul pentru rolul din Oppenheimer la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”.
Premiul pentru cel mai bun design de producție merge către… „Poor things”! Tot „Poor things” ia premiul și la categoria „Cele mai bune costume”.
Cel mai bun scenariu original îi revine producției „The Anatomy of a Fall”, regizat de Justine Triet. La categoria scenariu adaptat, premiul a mers către „American Fiction”.
„War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko” a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj de animație. La categoria lungmetraj, animația care a cucerit Academia de Film a fost „The Boy and the Heron”.
https://www.youtube.com/watch?v=OrcilSXWa8M&ab_channel=ElectroLeague
DaVine Joy Randolph: „Dumnezeu e atât de bune. Știți, eu nu mă gândeam că o să fac carieră din asta și mama mi-a zis să merg că mă așteaptă ceva, să trec strada. Îi mulțumesc în primul rând mamei”.
J. Randolph a câștigat trofeul pentru cel mai bun rol secundar pentru partitura din „The Holdovers”.
Jimmy Kimmel deschide gala cu referințe către cele două filme preferate ale ediției: Barbie și Oppenheimer. Prezentatorul a remarcat desfășurarea de forțe care a fost angrenată în realizarea „Barbie” și a aplaudat promovarea producției, însă a avut cuvinte pozitive și despre „Oppenheimer”.
Divele hollywoodiene au strălucit pe covorul roșu. Două dintre ele, Emma Stone și America Ferrera au apărut în creații Versace și Louis Vuitton. Vezi aici GALERIA FOTO cu cele mai spectaculoase apariții.
Tim Cook este direct implicat în producția „Killers of the Flower Moon”, ca CEO al Apple Production Films și a oferit câteva cuvinte despre povestea nominalizată la Oscar, una inspirată din fapte reale: „E o mare realizare pentru Apple. Nu putem fi mai mândri decât a fi aici. Noi toți avem de învățat din istorie și filmul este exact despre asta. Am avut nevoie de o poveste care trebuia spusă”.
Producția realizată de Apple și Paramount Pictures vorbește despre masacrarea amerindienilor Osage în lupta pentru bani și petrol. În film joacă Leonardo DiCaprio și Robert de Niro.
Sean Wang, regizorul documentarului „Nǎi Nai & Wài Pó”, a apărut pe covorul roșu alături de cele două bunici. La categoria cel mai bun documentar (scurtmetraj), Wang se luptă cu „The ABCs of Book Banning”, „The Barber of Little Rock”, „Island In Between” și „The Last Repair Shop”. Cele două vârstnice sunt, de altfel, protagonistele producției sale.
A început ceremonia de pe covorul roșu. Reporterii ABC așteaptă să sosească primele vedete pentru a oferi interviuri și pentru a face poze înainte de intrarea în sala unde va avea loc gala.
Dacă vă întrebați care e actrița cu cele mai multe nominalizări din istoria Oscarurilor, răspunsul e simplu: Meryl Streep. Artista a fost nominalizată de 21 de ori (17 la categoria cea mai bună actriță și 4 nominalizări pentru rolurile secundare). A reușit să ridice trofeul ”doar” de trei ori pentru prestațiile din „Kramer contra Kramer”, „Sophie’s Choice” și „The Iron Lady”.
Până la începerea evenimentului anului în lumea filmului, vă spunem câteva lucruri interesante despre celebra statuetă de 34 de centimetri, care cântărește 3,85 kilograme. Statueta este realizată dintr-un aliaj de metale, placată cu aur de 24 de karate, însă, în ciuda eforturilor depuse în crearea ei, costă doar un dolar.
Motivul? Academia de la Hollywood îi obligă pe toți participanții să semneze un contract prin care sunt de acord cu această valoare simbolică, tocmai în ideea de a nu face comerț, ulterior, cu trofeul. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, statueta a fost realizată din ipsos vopsit, deoarece tot materialul necesar fusese destinat fabricării armelor de conflict.
Au rămas aproximativ 35 de minute până când vedetele vor păși pe covorul roșu, la Teatrul Dolby din Los Angeles. Evenimentul este transmis în direct de ABC News, gratuit și pentru telespectatorii din România, pe YouTube. Gala va începe în jurul orei 01:00, ora României, transmisă pe VOYO și comentată de Irina Margareta Nistor și Anghel Damian.
Când au loc Premiile Oscar, cel mai important eveniment al anului 2024. FANATIK îți spune tot ce trebuie să știi despre cea de-a 96-a ediție a Premiilor Academiei. Bătălia principală se dă între două dintre cele mai apreciate filme apărute anul trecut.
Gala Premiilor Oscar 2024 va avea loc în acest weekend, mai exact duminică, 10 martie. Ca și în cazul ceremoniei din 2023, cea de-a 96-a ediție a Premiilor Academiei va avea loc la Dolby Theatre de la Ovation Hollywood din Los Angeles.
Aici vedetele vor păși încrezătoare pe covorul roșu, în cele mai interesante ținute, căci acesta este evenimentul unde se etalează luxul și opulența și, unde, bineînțeles, unele staruri internaționale se mai fac și de râs câteodată.
Gazda principală de la Premiile Oscar 2024 va fi Jimmy Kimmel, marcând astfel ce-a de-a patra oară în care joacă rolul de animator al celei mai importante ceremonii din industria filmului.
De asemenea, printre vedetele care vor mai prezenta gala alături de actor se numără Mahershala Ali, Nicolas Cage, Jamie Lee Curtis, Brendan Fraser, Jessica Lange, Matthew McConaughey și Lupita Nyong’o.
Lor li se alătură: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Ke Huy Quan, Sam Rockwell, Michelle Yeoh, Zendaya, Bad Bunny, Chris Hemsworth, Dwayne Johnson și Michael Keaton. De asemenea, Regina King, Jennifer Lawrence, Kate McKinnon, Rita Moreno, John Mulaney, Catherine O’Hara, Octavia Spencer și Ramy Youssef sunt pe lista prezentatorilor.
De altfel, Ryan Gosling va încânta publicul cu o interpretare a celui mai bun cântec original al candidatului la Oscar „I’m Just Ken” de la Barbie, asemenea colegilor săi nominalizați, Jon Batiste, Becky G, Billie Eilish și Finneas și Scott George și Osage Singers, cu melodiile lor recunoscute.
Ceremonia decernării premiilor va fi difuzată, în Statele Unite ale Americii, în direct la postul ABC, începând cu ora 19:00 după-amiaza, cu oră mai devreme decât au fost oamenii obișnuiți în anii trecuți.
În România, Gala Oscar 2024 va fi transmisă exclusiv pe Voyo, în noaptea de 10 spre 11 martie, începând cu ora 01:00. Gazdă va fi, pentru a treia oară, Irina Margareta Nistor. Alături de ea va fi și iubitul lui Theo Rose, Anghel Damian.
Cei care nu au un abonament, dar și doresc să urmărească în direct Premiile Oscar 2024, trebuie să știe că exista opțiunea de a încerca gratuit platforma, pentru 7 zile. De altfel, pe Netflix există mai multe filme de Oscar, numai bune de văzut în timpul liber. Iar unele dintre acestea sunt cu adevărat emoționante.
De menționat este că ediția de anul acesta a galei este cea a recordurilor în ceea ce privește nominalizările pentru cei mai buni actori. Lista include șapte personaje din comunitatea LGBTQ, cele interpretate de: Annette Bening, Sterling K. Brown, Bradley Cooper, Colman Domingo, Jodie Foster, Sandra Hüller și Emma Stone.
Anul acesta, favoriții premiilor Oscar sunt Barbie și Oppenheimer. Ultimul din urmă, cu Cillian Murphy, are nu mai puțin de 13 nominalizări, în timp ce pelicula Gretei Gerwig a fost alea la 8 categorii, ratându-le, însă, pe cele mai importante, precum „cel mai bun regizor” sau „cea mai bună actriță”.
Totuși, Ryan Gosling, cel care l-a adus la viață pe Ken,a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. Conform specialilștilor, însă, filmul care are cele mai mari șanse să fie desemnat producția anului este Oppenheimer. Același lucru îl subliniază și casele de pariuri din România.
Ceremonia de anunțare a nominalizărilor la Premiile Oscar 2024 a avut loc pe 23 ianuarie 2024. Aceasta a fost prezentată de actorii Zazie Beetz și Jack Quaid și a fost transmisă live pe canalul oficial de YouTube a Oscarurilor.
Nominalizările pentru „cel mai bun film” au mers la Oppenheimer, Barbie, Killers of the Flower Moon și Past Lives. Tot aici concurează și Anatomy of a Fall, The Holdovers, The Zone of Interest și American Fiction.
La cel mai bun actor sunt nominalizați Cilian Murphy (Oppenheimer), Jeffrey Wright (American Fiction), Bradley (Maestro). De asemenea, vor mai concura la această categorie Colman Domingo (Rustin) și Giamatti (The Holdovers).
La Premiile Oscar 2024, premiul pentru cea mai bună actriță ar putea merge la Emma Stone (Poor Things), Sandra Huller (Anatomy of a Fall), Annette Bening (Nyad), Lily Gladstone (Killer of the Flower Moon), precum și la Carey Mulligan (Maestro).
La categoria cel mai bun actor în rol secundar au fost nominalizați Robert DeNiro (Killers of the Flower Moon), Ryan Gosling (Barbie), Mark Ruffalo (Poor Things), dar și Steling K. Brown (American Fiction).
Pentru premiul de cea mi bună actriță în rol secundar se bat America Ferrera (Barbie), Jodie Foster (Nyad), Da’Vine Joy Radolph (The Holdovers), Emily Blunt (Oppenheimer) și Danielle Brooks (The Color Purple).
La Premiile Oscar 2024, la categoria cel mai bun regizor, au fost aleși Justine Triet, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Yorgos Lanthimos. De asemenea, în cursa pentru statueta aurie a intrat și Jonathan Glazer.
La categoria cel mai bun film internațional, nominalizările au mers către Io Capitano (Italia), Society of the Snow (Spania), The Zone of Interest (Marea Britanie), Perfect Days (Japonia) și The Teacher’s Lounge (Germania).