Sport

Primul fotbalist în activitate care își declară homosexualitatea: ”Mă lupt cu asta de 6 ani”. Video

Australianul Josh Cavallo a devenit primul fotbalist activ de nivel înalt care și-a făcut publică homosexualitatea.
27.10.2021 | 13:01
Primul fotbalist in activitate care isi declara homosexualitatea Ma lupt cu asta de 6 ani Video
ADVERTISEMENT

În urmă cu mai bine de un an, un jucător din Premier League și-a declarat orientarea sexuală, dar el nu a dorit să nu i se afle numele.

De asemenea fostul fotbalist englez Thomas Beattie a dezvăluit că este gay, dar a făcut acest lucru abia după ce s-a retras din activitate.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist australian a dezvăluit că este homosexual

Acum a venit rândul fotbalistului australian al formației Adelaide United, Josh Cavallo, să-și declare homosexualitatea într-un videoclip emoționant postat pe rețelele de socializare, care a fost aplaudat și susținut de colegii de echipă și foștii sportivi de elită.

”A fost o călătorie lungă să ajung în acest punct al vieții mele, dar nu aș putea fi mai fericită de decizia mea de a ieși public. Mă lupt cu sexualitatea mea de peste șase ani și sunt fericit că o pot spune.

ADVERTISEMENT

Prin ieșirea mea îmi doresc să schimb mentalități. Mi-ar plăcea să văd că și alți jucători rup tăcerea și vor spune lumii întregii care este orientarea lor sexuală”, a declarat Cavallo, care devine primul fotbalist activ ce recunoaște că este gay.

Josh Cavallo, dezvăluiri despre lumea închisă a fotbalului

Jucătorul a povestit cum a simțit întotdeauna nevoia de a se ascunde pentru că îi era rușine de homosexualitatea sa: ”Îmi era rușine să spun că sunt homosexual deoarece mă temeam că nu voi mai putea juca fotbal.

ADVERTISEMENT

Am ascuns ani de zile cine sunt cu adevărat doar pentru a-mi urma visul pe care l-am avut din copilărie. Să joc fotbal și să fiu tratat la fel ca toți ceilalți nu mi s-a părut niciodată o realitate”.

Josh Cavallo a a dezvăluit faptul că a învățat să-și ascundă sentimentele pentru a se încadra în modelul fotbalistului profesionist și a afirmat că ”a fi gay și a juca fotbal sunt două lumi ale căror drumuri nu s-au intersectat niciodată. Am trăit presupunând că acesta este un subiect despre care nu aș putea vorbi niciodată”.

ADVERTISEMENT

Cavallo, susținut de coechipieri

Fostul internațional australian Craig Foster, un activist proeminent pentru drepturile omului, a aplaudat mesajul lui Cavallo pe rețelele de socializare. ”Nimeni nu ar trebui să ascundă cine este. Balonului nu-i pasă de culoare, rasă, religie, gen sau sexualitate”, a precizat Foster.

Coechipierii lui Josh Cavallo de la Adelaide United și-au exprimat public sprijinul pentru jucătorul australian, printre aceștia fiind și spaniolul Javi Lopez, care a jucat peste 250 de meciuri în La Liga pentru Espanyol Barcelona. ”Felicitări pentru curaj, sunt mândru de tine”, a spus fotbalistul iberic.

Fostul jucător german Thomas Hitzlsperger, care a evoluat la Aston Villa, VfB Stuttgart, Lazio Roma, West Ham United, VfL Wolfsburg și Everton, este cel mai cunoscut fotbalist care și-a recunoscut homosexualitatea, dar a făcut-o la un an după ce s-a retras din activitate.

ADVERTISEMENT