News

Prognoza meteo pe o lună. Ce fel de vreme vom avea în prima lună de vară

22.05.2020 | 16:09
Prognoza meteo pe o luna Ce fel de vreme vom avea in prima luna de vara
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a oferit, vineri, prognoza meteo pentru următoarea lună, iar vremea se anunâă în general una frumoasă.

Prognoza meteo pe o lună

Conform estimărilor făcute de ANM pentru o lună, perioada 25 mai – 22 iunie, prognoza meteo se anunță a fi una favorabilă. Vremea va fi în general frumoasă, iar temperaturile vor fi în limitele acestei perioade.

ADVERTISEMENT

Valorile termice estimate pentru săptămâna 25 mai – 1 iunie vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice și local în cele sudice și centrale, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

În săptămâna 1-8 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele
normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare

Pentru săptămâna 8-15 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în cea mai mare parte a țării, cu excepția regiunilor sudice și sud-estice, unde local cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

În săptămâna 15-22 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru
această perioadă.

ADVERTISEMENT

Pentru săptămâna în curs, Administrația Națională de Meteorologie a transmis mai multe avertismente de vreme severă imediată în majoritatea regiunilor. Au fost în vigoare mai multe coduri galbene, portocalii și informări de instabilitate.

Vremea extremă din România a făcut ravagii în București și în alte 8 județe din țară. A plouat torențial, a bătut vântul cu putere și s-au semnalat căderi de grindină, iar în urma lor s-au semnalat o multitudine de pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Vremea extremă din România s-a abătut și peste județul Gorj și a adus ploaie torențială la Târgu Jiu și grindină la Rânca. Ploia torențială a inundat mai multe străzi din Târgu Jiu, cel mai afectat fiind Bulevardul Constantin Brâncuși.

ADVERTISEMENT