Fotbal intern

Program infernal în Casa Pariurilor Liga 1! Cea mai mică pauză de iarnă și sprint până la Euro 2021. Cum comentează echipele. Exclusiv

23.06.2020 | 23:15
Program infernal in Casa Pariurilor Liga 1 Cea mai mica pauza de iarna si sprint pana la Euro 2021 Cum comenteaza echipele Exclusiv
ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 s-a reluat după trei luni de pauză. Sezonul a fost dat peste cap, iar aceste luni pierdute și care vor conta enorm atât în actuala stagiune, dar și în următoarea, care se anunță una dintre cele mai comprimate din istorie.

Asta pentru că începutul noului sezon va fi mult întârziat, iar în vară vom avea Euro 2021, ceea ce exclude posibilitatea prelungirii stagiunii viitoare în luna iunie. Astfel, Casa Pariurilor Liga 1 2020-2021 va fi cu mai multe jocuri ca niciodată. Iar asta poate reprezenta o problemă.

ADVERTISEMENT

Însă, până una alta, echipele din Casa Pariurilor Liga 1 trebuie să finalizeze sezonul actual. Restartul s-a dat pe data de 13 iunie, în timp ce ultima etapă este programată pe 1 august, iar barajul de promovare se va desfășura pe 5 și 9 august.

Program infernal în Casa Pariurilor Liga 1! Cea mai mică pauză de iarnă și sprint până la Euro 2021

Finalul de sezon este extrem de comprimat pentru echipele din play-out, care sunt nevoite să joace din trei în trei zile, așa cum se vede pe imaginea de mai jos. Pentru formațiile din play-off situația este mai relaxată, fiind o pauză de 7 zile între meciuri, ca în cazul unei etape normale.

ADVERTISEMENT
Sezon 2020 post pandemie în Liga 1
Sezon 2020 post pandemie în Liga 1

Dar, trei din patru echipe din play-out au rămas și în Cupa României: Dinamo, Poli Iași și Sepsi. Asta înseamnă că pe lângă cele 12 etape mai au de disputat și două manșe în semifinalele Cupei, și, cel puțin una dintre ele finala programată pe 22 iulie.

Formația sau formațiile din play-out care vor juca în finala Cupei vor juca din trei în trei zile din 13 iunie până în 1 august, când se va încheia sezonul. Astfel, în acest interval de 50 de zile, aceste formații vor juca 15 meciuri.

ADVERTISEMENT

Noul sezon poate începe după jumătatea lunii august!

Vorbim aici de scenariul în care nu apar cazuri COVID-19 la formațiile din Casa Pariurilor Liga 1 și meciurile vor avea loc la datele programate. Numai că, Dinamo are deja dat programul peste cap. Echipa lui Adi Mihalcea are deja două restanțe și nu se știe când vor putea fi programate: meciurile împotriva Chindiei și cu Hermannstadt. În condițiile în care Dinamo este implicată și în Cupa României, este foarte greu de găsit o dată liberă pentru disputarea celor două meciuri restante până la finalul actualului sezon.

După finalul de sezon foarte solicitant, echipele vor avea o pauză foarte scurtă până la începutul următoarei stagiuni. Să nu uităm că în acest format, sezonul din Casa Pariurilor Liga 1 începe undeva la jumătatea lunii iulie, iar acum nu poate începe mai devreme de 21 august, în mod normal.

ADVERTISEMENT

Încă nu a fost publicată data la care va începe Liga 1, însă dacă ar începe pe data de 21 august, ar fi cu o lună și o săptămână mai târziu decât anul trecut. Sezonul 2019-2020 a început pe 12 iulie 2019 cu un Voluntari – Sepsi 0-0.

24 mai 2021, data limită la care se încheie Casa Pariurilor Liga 1

Dar asta nu ar fi singura problemă. La anul este reprogramat Euro 2021, astfel că, indiferent dacă suntem sau nu acolo, nu se poate juca după data de 24 mai, când ar trebui să se reunească echipele naționale.

Astfel, ne așteaptă o ediție comprimată în Casa Pariurilor Liga 1, care va începe cu o lună și o săptămână mai târziu și se va încheia în finalul lunii mai a anului 2021. Astfel, este posibil să avem o pauză de iarnă mai scurtă ca niciodată, dar și mai multe meciuri disputate din trei în trei zile.

Echipele din Casa Pariurilor Liga 1 vor trebui să își calculeze foarte bine pașii și să aibă un lot mai numeros decât de obicei pentru a putea face față pe toate fronturile. Patru echipe românești vor participa în cupele europene la anul, astfel că toamna va fi una infernală și pentru aceste echipe.

În sezonul 2020-2021, cele 26 de etape din sezonul regulat plus cele 10 din play-off și 14 din play-out, trebuie să fie duse la bun sfârșit între 14 sau 21 august 2020 și 24 mai 2021. Un program destul de comprimat.

Gică Popescu: “Vom vedea care va fi perioada dintre cele două campionate, probabil nu mai mare de 3 săptămâni”

Din cauza comprimării programului, UEFA a decis ca tururile preliminare din Champions League și Europa League să se desfășoare într-o singură manșă, până la play-off, care va fi organizat în dublă manșă. Chiar dacă grupele competițiilor europene vor începe mai târziu, ele se vor juca integral.

Gică Popescu a vorbit pentru FANATIK înainte de restart și spune că deocamdată toate eforturile sunt concentrate pe acest sezon: “Nu există o variantă ideală la care să ne raportăm. Încercăm să facem lucrurile cât mai bine, să aducem jucătorii cât mai repede în formă sportivă, ne rugăm să nu fie accidentări.

Vom vedea care va fi perioada dintre cele două campionate, probabil nu mai mare de 3 săptămâni, în care să încercăm să pregătim următorul sezon. Deocamdată nu ne gândim la următorul sezon. Fiind în play-out, ne gândim doar la meciurile care ne-au rămas. Dacă am fi fost în play-off ce se putea întâmpla? Nu puteam coborî mai mult de locul 6.

Fiind în play-out, trebuie să fim foarte foarte atenți pentru că, în momentul în care ai pierdut două meciuri și contracandidatele câștigă, vin aproape și intri în hora retrogradării. De asta trebuie să fim foarte foarte atenți, încercăm să gestionăm cât mai bine această nouă situație”

“Va exista o strategie. Este normal. Dar acum prioritar este să avem grijă de jucătorii care sunt în acest moment în club”

Cristiano Bergodi își face planurile în funcție de locul ocupa de Universitatea Craiova în actuala stagiune: “Va exista o strategie. Este normal. Dar acum prioritar este să avem grijă de jucătorii care sunt în acest moment în club. În acest moment, ne gândim meciurile pe care le mai avem de disputat.

Este un lucru nou pentru toată lumea. Pauza va fi mică, întradevăr, și trebuie să ai o strategie și pentru sezonul viitor. Dar totul depinde de aceste partide. În acest moment, prioritate este să jucăm bine în meciurile care ne-au rămas”, a spus Bergodi pentru FANATIK.

“Această pregătire de patru săptămâni ar trebui să îi țină pe jucători într-un ritm infernal până în decembrie”

Ciprian Paraschiv, președintele celor de la Poli Iași spune că pregătirea post-COVID-19 trebuie să îi țină pe jucători până în iarnă, în cazul în care echipa va rămâne pe prima scenă: “Financiar este o perioadă foarte dificilă și nu cred că doar pentru clubul meu, pentru toate. Încerc să găsesc un echilibru cât de cât în această perioadă, așa cum și alții probabil că încearcă să facă față.

Încercăm să rezistăm până la finalul campionatului. Nu am încă un calendar, însă probabil că nu vor fi mai mult de 10 zile de pauză între finalul acestui sezon și începutul următorului. Această pregătire de patru săptămâni ar trebui să îi țină pe jucători într-un ritm infernal până în decembrie”.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,65 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT