Sport

PSG vrea să-i ”fure” antrenorul lui Dinamo. Colosul francez a pus ochii pe Xavi Pascual

PSG, campioana Franței la handbal masculin, pregătește schimbarea antrenorului la finalul sezonului și ar vrea să-l aducă pe Xavi Pascual de la Dinamo.
23.11.2022 | 13:46
PSG vrea sai fure antrenorul lui Dinamo Colosul francez a pus ochii pe Xavi Pascual
PSG, campioana Franței la handbal masculin, pregătește schimbarea antrenorului la finalul sezonului și ar vrea să-l aducă pe Xavi Pascual de la Dinamo. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Tehnicianul spaniol a plecat de la Barcelona în vara anului 2021 și a semnat un contract pe trei ani cu ”dulăii”.

Xavi Pascual ar putea să o lase pe Dinamo pentru PSG

Xavi Pascual, care a făcut eventul cu Dinamo în sezonul precedent, ar putea pleca de pe banca tehnică a ”alb-roșiilor” la finalul actualei stagiuni, el fiind curtat intens de puternica formație franceză PSG.

ADVERTISEMENT

Șeicii aflați la conducerea clubului din capitala Franței sunt nemulțumiți de antrenorul spaniol Raul Gonzalez, care nu a reușit câștigarea Ligii Campionilor în ciuda eforturilor financiare uriașe, și nu mai vor să-i prelungească înțelegerea scadentă în vară.

Francezii notează că principala țintă a parizienilor o reprezintă Xavi Pascual, un tehnician cu pedigree după ce a câștigat de trei ori Liga Campionilor cu Barcelona, iar spaniolul ar fi tentat să accepte provocarea.

ADVERTISEMENT

”Revoluție la Paris Saint-Germain. Pentru a-l înlocui pe Raul Gonzalez, clubul deja a pus ochii pe compatriotul acestuia, Xavi Pascual, fostul antrenor de la Barca care acum lucrează la Dinamo București. Aventura îl tentează pe francofilul și francofonul Pascual”, a scris publicația L’Equipe.

Xavi Pascual este și selecționerul naționalei României

Xavi Pascual, în vârstă de 54 de ani, este unul dintre cei mai apreciați antrenori din handbalul masculin, după ce a realizat lucruri formidabile în cei 12 ani în care a stat pe banca tehnică a Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Sosit la Dinamo în vara lui 2021, catalanul a semnat un contract pe trei sezoane și a acceptat ca în același timp să conducă și echipa națională a României, dar ”tricolorii” au început cu stângul campania de calificare la Campionatul European din 2024.

La începutul acestui sezon, Xavi Pascual a fost întrebat despre visul de a ajunge în Final Four-ul Ligii Campionilor alături de Dinamo, dar a îndemnat la calm vorbind despre faptul că acest lucru este foarte dificil.

ADVERTISEMENT

“Final Four în Liga Campionilor… Nu spun că este imposibil, dar este foarte foarte dificil. Eu vreau să câştig Liga Campionilor. Nu pot să spun că e imposibil, în sport nimic nu este imposibil”, a declarat tehnicianul.

ADVERTISEMENT