Sport

Radu Banciu, atac violent la adresa tatălui Emmei Răducanu: ”Cred că dăduse un jaf la o bancă”

Emma Răducanu a dat marea lovitură la US Open, dar Radu Banciu nu a fost impresionat de povestea ei și l-a atacat pe tatăl sportivei.
21.09.2021 | 19:10
Radu Banciu atac violent la adresa tatalui Emmei Raducanu Cred ca daduse un jaf la o banca
ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică a evoluat puțin la nivel de WTA în acest sezon, dar a uimit la turneele de Grand Slam. Titlul cucerit la Flushing Meadows este una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului.

Puștoaica de 18 ani este născută în Canada din tată român și mamă chinezoaică. Povestea de viață a tatălui campioanei de la New York a fost prezentată de presa engleză.

ADVERTISEMENT

Tatăl Emmei Răducanu, atacat în direct de Radu Banciu

Cunoscut pentru ieșirile sale în decor, jurnalistul Radu Banciu a comentat în stilul său caracteristic interesul crescut din jurul Emmei Răducanu și a lansat un atac rasist la adresa tatălui acesteia.

”La doi ani înțeleg că a plecat giuleșteanul de taică-su din Canada spre Londra. Mare finanțist, înțeleg, rapidistul nostru. Ion, pentru presa străină Ian. Atât de tâmpiți sunt unii, nu au pic de cultură. Peste tot vezi că îl cheamă Ian. Așa îl cheamă prin Anglia sau Canada. Pe el îl cheamă Ion, să fim corecți aici.

ADVERTISEMENT

Chinezoaica noastră, da, evident. Pentru că pe maică-sa o cheamă Renee. Atenție, se scrie cu doi de e aici, indiferent de dicționarul în care te uiți. Înțeleg că și asta se ocupă tot cu domeniul finanțelor”, a spus Banciu la Look Sport.

Jurnalistul crede că englezii se mândresc degeaba

Controversatul prezentator de televiziune a continuat cu insinuările la adresa părinților campioanei de la US Open și nu i-a iertat nici pe britanici pentru euforia creată în jurul sportivei.

ADVERTISEMENT

”Acuma să mă ierte, cred că taică-su dăduse un jaf la o bancă. Așa a ajuns finanțist. Și la banca la care dăduse el jaful, chinezoaica lucra. S-au împrietenit ca ăia din Casa de Papel și s-au dus în Marea Britanie.

Se uită la Emma Răducanu englezii cum se uitau la regină când avea 23 de ani. Inclusiv regina, inclusiv premierul Angliei au felicitat-o. Ea e româncă. România și China ar trebui să scrie. Nu Canada, nu Marea Britanie. Sigur, are accent englezesc pentru că e de la doi ani acolo”, a conchis Radu Banciu.

ADVERTISEMENT

Relația cu părinții, factor decisiv în succesul obșinut de Emma Răducanu

Emma Răducanu a devenit un nume pe buzele tuturor după succesul de la US Open, iar britanica a dezvăluit că în carieră a ajutat-o și faptul că are o relație foarte bună cu părinții săi.

Jucătoarea de 18 ani își vizitează rudele ori de câte ori timpul îi permite. De două ori pe an ajunge și în București pentru a-și vizita bunica din partea tatălui. În vârstă de 88 de ani, Niculina Răducanu a vorbit despre nepoata ei și a mărturisit că i-a sugerat fiului ei, Ion Răducanu, să nu o mai lase să joace tenis.

Bunica sportivei spune că deși nepoata ei este o sportivă de renume mondial, nu se fălește cu acest lucru. Ba chiar i-a transmis campioanei surpriză de la Flushing Meadows să rămână modestă.

ADVERTISEMENT