Sport

Rafael Nadal ia titlul 22 de Grand Slam și se distanțează de Roger Federer și Novak Djokovic. Ce șanse mai sunt să fie depășit și promisiunea ibericului: “Voi continua să lupt”

Rafael Nadal a scris istorie după victoria de la Roland Garros 2022 și a ajuns la 22 de titluri de Grand Slam, distanțându-se de rivalii săi istorici Novak Djokovic și Roger Federer.
05.06.2022 | 20:36
Rafael Nadal ia titlul 22 de Grand Slam si se distanteaza de Roger Federer si Novak Djokovic Ce sanse mai sunt sa fie depasit si promisiunea ibericului Voi continua sa lupt
Rafael Nadal a scris istorie după victoria de la Roland Garros 2022 și a ajuns la 22 de titluri de Grand Slam, distanțându-se de rivalii săi istorici Novak Djokovic și Roger Federer. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ibericul l-a învins fără drept de apel în finala de pe zgura pariziană pe norvegianul Casper Ruud, scor 6-3, 6-3, 6-0.

Rafael Nadal, lider absolut la titluri de Grand Slam

Odată cu cel de-al 14-lea trofeu cucerit la Roland Garros, Rafael Nadal a ajuns la 22 de titluri de Grand Slam și a pus acum o diferență de două mari succese între el și rivalii Roger Federer și Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Profitând din plin de faptul că zgura este suprafața favorită, spaniolul a făcut un turneu fantastic la Paris, acolo unde în sferturi l-a învins chiar pe Nole, liderul ATP, și a arătat încă o dată că este probabil cel mai tenace jucător din circuit.

Măcinat de accidentări şi vorbind tot mai des despre o posibilă retragere, Nadal a strâns din dinţi şi ne-a mai arătat odată că este unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, dacă nu chiar cel mai mare. Ba chiar le-a promis la final fanilor: “Voi continua să lupt pentru a fi de cât mai multe ori aici”.

ADVERTISEMENT

Recordul său istoric de pe zgura din capitala Franței este și mai bine conturat de faptul că nu a pierdut nicio finală din cele jucate la Roland Garros. El are doar trei înfrângeri la French Open, o dată cu suedezul Robin Soderling (2009) și de două ori cu Djokovic (2015 și 2021).

Djokovic, drum liber spre titlul de la Wimbledon

Cu victoria de la Roland Garros, venită după cea de la începutul anului de la Australian Open, Rafael Nadal și-a asigurat faptul că nu mai poate fi depășit de rivalii săi la numărul de Grand Slam-uri până la finalul anului, cel mult poate fi egalat. De fapt, singurul care poate face asta este Djokovic.

ADVERTISEMENT

Și asta pentru că Roger Federer absentează de foarte mult timp de pe terenul de tenis din cauza accidentărilor și nu va fi prezent nici la Wimbledon, turneu care se va desfășura în perioada 27 iunie – 10 iulie. În plus, nu se știe dacă marele campion elvețian va mai juca vreodată sau dacă va mai fi vreodată la un nivel atât de înalt.

Ținând cont că presa spaniolă a anunțat că Rafa nu va merge nici el la cel de-al treilea Grand Slam al anului, iar rușii, în frunte ca Daniil Medvedev, locul 2 ATP, au fost excluși de organizatori din cauza războiului din Ucraina, se poate spune că Djokovic are cale liberă spre titlul de Grand Slam cu numărul 21.

ADVERTISEMENT

Nadal, dureri insuportabile la picior

Deși s-a speculat foarte mult că Roland Garros 2022 va fi ultimul turneu din cariera lui Rafael Nadal, ibericul a ținut să infirme acest zvon și a anunțat că în ciuda tuturor problemelor va continua să lupte pentru a intra pe terenul de tenis.

Cu toate acestea, este clar că supercampionul spaniol se îndreaptă cu pași repezi spre retragere, chiar dacă din punct de vedere sportiv este în continuare la un nivel ridicat. După semifinala cu Zverev de la Paris, el a șocat asistența cu o declarație extrem de dură.

Nadal se confruntă de ceva timp cu sindromnul Mueller-Weiss, o afecţiune rară, degenerativă, care îi provoacă dureri serioase la piciorul stâng. Maladia afectează osul piciorului şi este cronică şi incurabilă.

Sportivul iberic susţine că ia o mulţime de antiinflamatoare pentru a se putea antrena, iar specialiştii în medicină susţin că ar putea avea nevoie de o grefă osoasă care să îi restabilească lungimea arcului intern al piciorului.

ADVERTISEMENT