Sport

Rapid, noua campioană a României la handbal! Giuleştencele câştigă la Vâlcea şi obţin primul titlu după 19 ani

Rapid Bucureşti este noua campioană a României. Echipa din Giuleşti a câştigat meciul de la Vâlcea, cu 35-27 şi va evolua în noul sezon din Liga Campionilor. CSM Bucureşti a încheiat pe locul doi.
29.05.2022 | 15:32
Rapid noua campioana a Romaniei la handbal Giulestencele castiga la Valcea si obtin primul titlu dupa 19 ani
Rapid a câştigat titlul în Liga Naţională. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
29-05-2022
12:36

Rapid Bucureşti, noua campioană a României la handbal feminin!

Rapid câştigă titlul de campioană în Liga Florilor. Echipa lui Carlos Viver obţine al 6-lea campionat din istoria clubului, primul după 19 ani. Giuleştencele vor evolua în grupele EHF Champions League la anul şi pot începe sărbătoarea. Duminică seara, după întoarcerea de la Vâlcea, pe noul stadion Giuleşti va fi o adevărată sărbătoare. CSM Bucureşti încheie pe locul doi în Liga Florilor şi trebuie să aştepte un wildcard pentru a putea evolua în Champions League. 

Rezultate în ultima etapă: 

  • SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid Bucureşti 27 – 35
  • CSM Bucureşti – Minaur Baia Mare 33 – 29 

Clasament final: 

  1. Rapid – 69 de puncte
  2. CSM Bucureşti – 68 de puncte
  3. SCM Râmnicu Vâlcea – 55 de puncte

Rapid și CSM București dau lupta finală în lupta pentru titlu. Înaintea ultimei etape, cele două formații sunt despărțite de un singur punct, elevele lui Carlos Viver având nevoie de victorie la Râmnicu Vâlcea pentru a câștiga titlul.

Rapid și CSM București, în lupta finală pentru titlul de campioană!

CSM București așteaptă pasul greșit al Rapidului într-una dintre cele mai grele deplasări din acest sezon și pornește cu prima șansă în meciul cu Minaur Baia Mare, de la București. Însă, echipa lui Adi Vasile nu este la mâna ei.

ADVERTISEMENT

Cele două formații au înregistrat victorii pe linie de pe 24 februarie și până acum. Atunci, CSM București învingea în meci direct Rapidul și se apropia la un singur punct. Iar această diferență se menține de 3 luni.

Cristina Neagu, acuze de blat înainte de ultima etapă: “Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați.. la o parte”

În urmă cu câteva zile, CSM București s-a impus la Zalău cu 26-24 după un meci încheiat cu un imens scandal. Cristina Neagu a acuzat echipa lui Tadici de blat, că ar fi lăsat-o mai moale cu Rapid și și-au dat viața cu CSM București:

ADVERTISEMENT

“Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați.. la o parte. Și n-ar fi asta o problemă, dacă totul ar fi fair-play. La Zalău, câștigătoarea se stabilește dinainte. Norocul nostru că am reușit să rezistăm, a câta oară, 7 contra 9. Oribil, jenant, iar handbalul nu merge într-o direcție bună. Proud of us girls”, a fost mesajul Cristinei Neagu.

Tadici, replică dură: “M-aş duce la oglindă şi mi-aş trage câteva perechi de palme”

Gheorghe Tadici i-a dat o replică dură lui Neagu la finalul meciului spunând, printre altele, că CSM București nu merită titlul de campioană, mai ales că a fost ținută în șah mult timp de o echipă cu jucătoare românce tinere:

ADVERTISEMENT

“Eu dacă m-aş numi Cristina Neagu, mi-ar fi foarte jenă după o asemenea declaraţie. M-aş duce la oglindă şi mi-aş trage câteva perechi de palme. Cu 13 jucătoare străine contra 13 jucătoare românce de la HC Zalău, clar nu merită titlul de campioană”, a spus Tadici pentru FANATIK.

Rapidul contraatacă: “Cristina Neagu este o foarte mare jucătoare, dar personalitatea ei este nocivă”

Nici replica celor de la Rapid nu s-a lăsat așteptată. Managerul secției de handbal, Bogdan Vasiliu, a declarat pentru FANATIK că în spatele acuzelor Cristinei Neagu se află lipsa de rezultate a CSM-ului:

ADVERTISEMENT

“În primul rând, Cristina Neagu este o foarte mare jucătoare, dar personalitatea ei este nocivă. Când ai un buget de 3-4 milioane de euro anual şi tu ai un singur titlu de campion al României în ultimii patru ani, probabil vrei să cauţi alibiuri”, a spus Vasiliu.

Acest scandal a aruncat în aer finalul de campionat, iar ultima etapă se va desfăşura într-o stare uriaşă de tensiune. Sala din Vâlcea va fi arhiplină, Rapidul având prima şansă de a obţine titlul după 19 ani.

  • 2003 este anul în care Rapid a câştigat campionatul ultima dată
  • 3.800.000 de euro este bugetul celor de la CSM Bucureşti

 

ADVERTISEMENT