Sport

Răzvan Burleanu lămurește ”conflictul” cu Aleksander Ceferin: ”Îl voi suna în zilele următoare!”

Se vorbește tot mai insistent că Răzvan Burleanu nu se mai află în tabăra lui Aleksander Ceferin, iar președintele FRF și a ținut să lămurească această problemă.
30.01.2024 | 19:58
Razvan Burleanu lamureste conflictul cu Aleksander Ceferin Il voi suna in zilele urmatoare
E tot mai clar că Răzvan Burleanu nu se mai află în tabăra lui Aleksander Ceferin și a ținut să-i răspundă acestuia după atacul lansat recent. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Președintele FRF este unul dintre cei care se opun schimbării statutului UEFA pentru ca Ceferin să candideze la un al treilea mandat complet în fruntea forului continental, iar presa a scris că numele lui Burleanu este cel mai vehiculat pentru preluarea funcției.

Răspunsul Răzvan Burleanu după atacul lansat de Aleksander Ceferin

Tocmai aceste zvonuri l-au iritat teribil pe Aleksander Ceferin care a făcut afirmații extrem de dure și a numit ”clovn” un președinte de federație. Chiar dacă nu a dat nume, se pare că cel vizat era chiar Răzvan Burleanu. Președintele de la Casa Fotbalului i-a răspuns în mod elegant slovenului, după ședința prima ședință din 2024 a Comitetului Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui să aveți mare grijă în ceea ce privește sursa. Dacă președintele UEFA ar fi avut vreo nemulțumire în ceea ce mă privește, cu siguranță m-ar fi sunat. Îl voi suna chiar eu în zilele următoare!

Avem anumite divergențe de opinie, sunt sincer cu dumneavoastră. Că mai avem discuții private, preferăm să rămână în zona privată. O poziție diferită a fost legată de reprimirea echipelor din Rusia. Astfel de discuții au fost și vor mai fi și în viitor. Împărtășim opinii similare pe diferite alte subiecte.

ADVERTISEMENT

Un subiect care a fost pe lista noastră astăzi este poziția României în Congresul de la Paris. Îl voi suna chiar eu și îi vom comunica poziția, imediat ce vom ajunge la o concluzie. Nu pot comenta declarațiile unei persoane. Zilele viitoare vom avea o discuție. Apoi, în următoarea interacțiune cu jurnaliștii, vă pot declara.

Eu am clarificat faptul că nu am niciun plan de a candida la președinția UEFA. Federația Română de Fotbal a fost prima care a anunțat că va vota înaintea lui Blatter. Atunci aveam vreo miză de a fi președintele FIFA?”, a declarat Burleanu.

ADVERTISEMENT

Boban a plecat de la UEFA din cauza lui Ceferin

În vârstă de 56 de ani, Aleksander Ceferin este din 2016 președinte al UEFA. Deși prin lege un lider al UEFA nu poate conduce organizația mai mult de 3 mandate, deci slovenul ar trebui să părăsească funcția în 2027, regula ar putea fi schimbată.

Imediat după apariția zvonurilor că ar urma să candideze la funcția de președinte UEFA, Răzvan Burleanu, membru în consiliul FIFA și în Comitetul Executiv al forului continental, s-a arătat încântat de încrederea primită, însă a ținut să precizeze că nu are un plan în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Dictatura” pe care Aleksander Ceferin vrea să o instaleze la șefia UEFA a fost aspru criticată de fostul mare fotbalist croat Zvonimir Boban, care a și demisionat din această cauză din funcția de director pentru fotbal.

ADVERTISEMENT