Sport

Real Madrid a rupt un blestem vechi de 61 de ani în El Clasico după fabuloasa ”remontada” de pe Camp Nou

Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei și a rupt un blestem vechi de 61 de ani în El Clasico, de care se temea teribil înaintea returului cu Barcelona.
06.04.2023 | 00:20
Real Madrid a rupt un blestem vechi de 61 de ani in El Clasico dupa fabuloasa remontada de pe Camp Nou
Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei și a rupt un blestem vechi de 61 de ani în El Clasico, de care se temea teribil înaintea returului cu Barcelona. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Partida de pe Camp Nou, din manșa retur a semifinalelor Cupei Spaniei, a pornit de la scorul de 1-0 pentru catalani. Victoria de pe Santiago Bernabeu a fost adusă de ivorianul Franck Kessie.

Blestem rupt de Real Madrid în El Clasico

În urma acelui succes, Barcelona pleca din postura de favorită la accederea în finala Cupei Spaniei, dar Real Madrid a reușit să întoarcă fabulos soarta calificării pe Camp Nou și a rupt un blestem vechi de 61 de ani.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din 1962 și până în prezent, ”galacticii” nu au reușit niciodată să revină într-o dublă manșă cu Barcelona după ce au pierdut jocul tur pe Santiago Bernabeu, însă această serie neagră a fost întreruptă datorită prestație de excepție a lui Karim Benzema.

După ce a fost criticat vehement la meciul tur, starul francez a reușit un hattrick și o pasă decisivă în victoria cu 4-0 reușită de Real Madrid în fața Barcelonei și i-a oferit formației lui Carlo Ancelotti calificarea în finala Cupei Spaniei, acolo unde o așteaptă Osasuna Pamplona.

ADVERTISEMENT

Benzema a dat spectacol pe Camp Nou

După o primă repriză echilibrată cu ocazii la ambele porți, Benzema a ieșit la rampă în minutele de prelungire. Francezul a plecat pe un contraatac rapid al oaspeților, i-a pasat lui Vinicius pe 6 metri, iar acesta a deschis scorul cu toată opoziția lui Jules Kounde.

În startul reprizei secunde, Karim Benzema și-a continuat recitalul sub privirile uluite ale fanilor catalani. Mai întâi a marcat cu un șut superb pe jos, lângă bară, după o pasă a lui Modric, iar 8 minute mai târziu a transformat un penalty obținut de Vinicius.

ADVERTISEMENT

Cireașa de pe tort a venit cu 10 minute înainte de finalul întâlnirii de pe Camp Nou, atunci când atacantul Realului a punctat cu o scăriță minunată peste Ter Stegen, după un assist de generic TV din partea aceluiași Vinicius.

”Galacticii” reduc diferența în El Clasico

Real Madrid urmează să întâlnească Osasuna Pamplona în finala Cupei Spaniei și are șanse mari să obțină un trofeu pe plan intern, deoarece în campionat lucrurile sunt clar în favoarea Barcelonei, care nu mai are cum să piardă titlul.

ADVERTISEMENT

Este al doilea succes obținut de Real Madrid într-un El Clasico disputat în acest sezon, după cel reușit în primul, acasă, în campionat, cu scorul de 3-1. Următoarele trei au revenit catalanilor, succese în finala Supercupei Spaniei tot cu 3-1, în semifinala tur de la Madrid în Cupa Spaniei și în campionat, 2-1 pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT