Sport

Real Madrid și-a aflat traseul la Cupa Mondială a cluburilor. Ce adversari vor avea ”galacticii”

Real Madrid, câștigătoarea Ligii Campionilor, și-a aflat traseul la Cupa Mondială a cluburilor, competiție care va avea loc în februarie.
13.01.2023 | 18:50
Real Madrid sia aflat traseul la Cupa Mondiala a cluburilor Ce adversari vor avea galacticii
Real Madrid, câștigătoarea Ligii Campionilor, și-a aflat traseul la Cupa Mondială a cluburilor, competiție care va avea loc în februarie. Sursă foto: fifa.com
ADVERTISEMENT

”Galacticii” au învins Liverpool, scor 1-0, în ultimul act al celei mai importante competiții europene și au obținut biletele pentru marea finală mondială.

Traseul lui Real Madrid la Cupa Mondială a cluburilor

Real Madrid este mare favorită să câștige Cupa Mondială a cluburilor, competiție la care participă câștigătoarele de continente și două echipe cu wild card, iar traseul pare unul lejer pentru spanioli.

ADVERTISEMENT

Reprezentantele Europei și Americii de Sud vor intra în turneu abia din semifinale, astfel că trupa lui Carlo Ancelotti are nevoie doar de două victorii pentru a pune mâna pe marele trofeu pentru a cincia oară, după succesele din 2014, 2016, 2017, 2018.

Cel mai probabil, Real Madrid va întâlni în semifinale echipa americană Seattle Sounders FC, câștigătoarea Ligii Campionilor CONCACAF. Formația din MLS va juca în sferturi cu învingătoarea întâlnirii dintre Al Ahly (Egipt, finalista LC Africii) și Auckland City (Noua Zeelandă, câștigătoarea competiției în Oceania).

ADVERTISEMENT

Pe partea cealaltă de tablou, brazilienii de la Flamengo, câştigători ai Copei Libertadores, vor evolua în semifinale împotriva învingătoarei meciului Wydad Casablanca (Maroc,  câștigătoarea Ligii Campionilor Africii) – Al-Hilal (Arabia Saudită, echipă nominalizată de Confederația din Asia).

”El Clasico” în finala Supercupei Spaniei

Programul complet al meciurilor de la Cupa Mondială a cluburilor, competiție ce se va desfășura în perioada 1-11 februarie, în Maroc, este următorul:

ADVERTISEMENT
  • 1 februarie: Al Ahly – Auckland City (turul 1)
  • 4 februarie: Seattle Sounders FC – Al Ahly sau Auckland City (sferturi)
  • 4 februarie: Wydad Casablanca – Al-Hilal (sferturi)
  • 7 februarie: Flamengo – Wydad Casablanca sau Al-Hilal (semifinale)
  • 8 februarie: Real Madrid – câştigătoarea meciului Seattle Sounders FC – Al Ahly sau Auckland City (semifinale)
  • 11 februarie – finala mică
  • 11 februarie finala mare

Real Madrid se află în aceste zile în Arabia Saudită, acolo unde se desfășoară Supercupa Spaniei. ”Galacticii” au trecut greu, la loviturile de departajare, de Valencia și vor juca pentru marele trofeu.

ADVERTISEMENT

În finala Supercupei Spaniei, madrilenii vor da peste marea rivală FC Barcelona. ”El Clasico” se va disputa pe King Fahd International Stadium din Riyadh, duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00.

Real Madrid vrea să schimbe în totalitate linia de mijloc în viitorul apropiat. L-a cedat pe Casemiro, iar Luka Modric și Toni Kroos sunt aproape de finalul carierei, astfel că au fost aduși francezii Eduardo Camavinga și Aurelian Tchouameni. Dar pentru a completa tripleta se încearcă transferul lui Jude Bellingham.

ADVERTISEMENT