Sport

Revenire spectaculoasă la Universitatea Craiova! Rădoi a găsit înlocuitor de top pentru gafeurii Găman și Mitrea la derby-ul cu FCSB. Exclusiv

Mirel Rădoi primește vești excelente înainte de U Craiova - FCSB. Unul dintre accidentați s-a recuperat și va putea fi folosit în derby-ul de pe „Oblemenco”.
16.09.2022 | 09:40
Revenire spectaculoasa la Universitatea Craiova Radoi a gasit inlocuitor de top pentru gafeurii Gaman si Mitrea la derbyul cu FCSB Exclusiv
Revenire spectaculoasă la Universitatea Craiova! Fotbalistul s-a recuperat după accidentare și e apt pentru derby-ul cu FCSB. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi speră ca gafele pe care le-au făcut recent fundașii săi să se fi terminat în Gruia, acolo unde Universitatea Craiova a pierdut în fața CFR-ului, scor 0-2. Găman a fost atunci „oaia neagră” a oltenilor. Cel mai sigur stoper al „Științei” are șanse mari să apară pe teren în meciul etapei a 11-a din SuperLiga, U Craiova – FCSB.

Raul Silva, apt de joc pentru derby-ul Universitatea Craiova – FCSB

FANATIK a aflat în exclusivitate că Raul Silva (32 de ani) se antrenează normal și ar putea apărea în echipa pe care Mirel Rădoi o va folosi în derby-ul cu FCSB. Fără fundașul central brazilian, Universitatea Craiova a pierdut două din ultimele patru meciuri pe care le-a jucat în SuperLiga. U Craiova – FCSB e programat duminică, 18 septembrie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Raul Silva nu a mai jucat în campionat pentru „Știința” din 14 august, atunci când oltenii reușeau să se impună in extremis în fața celor de la CS Mioveni, scor 1-0, la Drobeta-Turnu Severin.

În perioada în care a jucat fără Raul Silva, accidentat, Mirel Rădoi a reușit să câștige meciurile cu FC Botoșani (1-0) și Farul Constanța (4-3), dar le-a pierdut pe cele cu Hermmanstadt (0-1) și CFR Cluj (0-2). Cu excepția partidei în care i-au învins pe moldoveni, oltenii au făcut de fiecare dată gafe uriașe la nivelul fundașilor centrali.

ADVERTISEMENT

Primul care a comis-o a fost Bogdan Mitrea, cu Hermannstadt. Transferat în această vară, stoperul în vârstă de 34 de ani a pasat decisiv la golul marcat de Daniel Paraschiv, care a tranșat partida în favoarea sibienilor.

Evoluția slabă a lui Bogdan Mitrea a continuat și în duelul cu Farul Constanța. Deși Universitatea Craiova a plecat cu toate cele trei puncte de la Severin, prima repriză a fost catastrofală pentru stoperii lui Rădoi. La pauză, echipa lui Gică Hagi conducea cu 3-2, după erori grave comise de Mitrea și de Valerică Găman.

ADVERTISEMENT

Valerică Găman, autogol antologic cu CFR Cluj

Paharul lui Mirel Rădoi s-a umplut în Gruia, acolo unde „Știința” a fost victima campioanei en-titre. CFR Cluj s-a impus cu 2-0, cel de-al doilea gol turnând efectiv plumb în picioarele oltenilor. Valerică Găman și-a dat un tontogol în stilul lui Bănel pe Santiago Bernabeu.

Și Paul Papp i-a creat probleme antrenorului de când a fost instalat în funcția de antrenor principal al Universității Craiova. Fundașul născut la Dej a fost pus la zid după ce a luat cartonaș roșu la pauza meciului cu Hapoel Beer Sheva din play-off-ul UEFA Europa Conference League, dubla fiind la final câștigată de către israelieni.

ADVERTISEMENT

Raul Silva da, Andrei Ivan ba

Dacă în apărare veștile primite de Rădoi sunt bune, nu același lucru se poate spune și despre ceea ce înseamnă compartimentul ofensiv. FANATIK a anunțat în exclusivitate că Andrei Ivan a suferit o ruptură musculară și va lipsi o perioadă îndelungată de pe gazon.

De etape bune, Universitatea Craiova nu l-a mai putut folosi nici pe Elvir Koljic. Bosniacul s-a accidentat în înfrângerea cu Hermannstadt, iar de atunci n-a mai reprezentat o soluție pentru atacul lui Mirel Rădoi.

  • 9 meciuri, 2 goluri, 1 assist, acestea sunt cifrele lui Raul Silva în tricoul Universității Craiova
  • 1 milion de euro este cota de piață a fundașului brazilian, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,20 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT