Sport

Bayern Munchen reacționează pentru a-l păstra pe Robert Lewandowski. Ce salariu îi oferă clubul german

Atacantul polonez Robert Lewandowski este o mașină de marcat goluri pentru Bayern Munchen, iar clubul german a reacționat după ce Barcelona s-a arătat interesată de serviciile jucătorului.
17.03.2022 | 18:04
Bayern Munchen reactioneaza pentru al pastra pe Robert Lewandowski Ce salariu ii ofera clubul german
Contractul lui Robert Lewandowski cu Bayern Munchen expiră pe 30 iunie 2023. Sursa foto: FC Bayern Munchen facebook
ADVERTISEMENT

Clubul german Bayern Munchen a anunțat că vrea să-i mărească salariul atacantului polonez Robert Lewandowski, după ce au apărut informații că de serviciile jucătorului sunt interesate mai multe cluburi.

Bayern Munchen îi va prelungi lui Robert Lewandowski contractul care expiră în 2023

Atacantul polonez Robert Lewandowski a intrat în atenția Barcelonei. Asta după ce clubul catalan și-a dat seama că întâmpină greutăți pentru a-l aduce, din vară, pe Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Robert Lewandowski expiră pe 30 iunie 2023, iar atacantul polonez nu are clauză de reziliere a înțelegerii. Altfel spus, poate pleca până atunci doar dacă clubul care-l vrea oferă suma pe care o cere Bayern.

Bavarezii vor să-l păstreze pe atacantul care stabilește recoduri pe bandă rulantă. În acest sens, managerul sportiv al clubului, fostul portar Oliver Kahn, a anunțat că gruparea îi va prelungi contractul cu 2 ani, scrie Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski va avea un salariu de 24 de milioane de euro

În prezent, atacantul polonez primește un salariu anual de 19,5 milioane de euro. Conform noii înțelegeri, el va încasa aproximativ 24 de milioane de euro într-un sezon, adică aproape 2 milioane de euro pe lună.

Bayern Munchen dorea să-l aducă din vară pe atacantul norvegian al Borussiei Dortmund, Erling Haaland. Contractul acestuia expiră tot pe 30 iunie 2023, dar are clauză de reziliere: 75 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Suma nu ar fi mare pentru Bayern, în condițiile în care clubul tocmai a dat o lovitură financiară, dar Haaland este tentat să joace în Spania. În plus, Manchester City i-a făcut o ofertă în urma căreia va deveni cel mai bine plătit jucător din Premier League.

Robert Lewandowski a ajuns la Bayern în 2014, venind de la rivala Borussia Dortmund. De atunci, a jucat 365 de meciuri în toate competițiile și a marcat 337 de goluri.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește sezonul actual, cifrele sunt și mai impresionante: 43 de goluri în 36 de meciuri, dintre care 12 (în 8 apariții) în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT