Fotbal intern

România joacă degeaba. Rădoi schimbă degeaba. Nu găsește soluțiile. Notele celei de-a treia înfrângeri consecutive

15.10.2020 | 00:39
Romania joaca degeaba Radoi schimba degeaba Nu gaseste solutiile Notele celei dea treia infrangeri consecutive
ADVERTISEMENT

România se afundă spre periferia fotbalului european. De 10 ani echipa națională nu a mai pierdut 3 meciuri consecutive. …Mirel Rădoi era titular, Răzvan Lucescu era antrenorul naționalei, Mircea Sandu era președintele FRF…

N-a mai fost dezamăgirea cu Islanda, n-a mai fost dezastrul cu Norvegia, a fost „doar” o înfrângere „scurtă” cu o Austrie care n-a forțat deloc. Parcă ne-am obișnuit cu rolul „lincănștainului” indiferent de adversar…

ADVERTISEMENT

Chiar dacă am avut ceva ocazii în comparație cu meciurile precedente, execuțiile tehnice, soluțiile (ne)găsite, brambureala din apărare, mai ales pe flancuri au pus capac celei mai negre săptămâni din istoria modernă a echipei naționale.

România joacă degeaba. Degeaba tot schimbă Rădoi. Nu găsește soluțiile și ne scunfundăm spre periferia fotbalului european. Notele celei de-a treia înfrângeri consecutive

Mirel Rădoi a făcut 6 modificări în echipa de start față de meciul pierdut drastic cu Norvegia.

ADVERTISEMENT

În apărare, Bălașa a intrat în locul lui Manea, în flancul drept, fiind păstrat cuplul fundașilor centrali Burcă – Toșca, la fel și Bancu pe stânga.

La mijloc, Răzvan Marin a fost „tras” în centru, pe poziția lui Crețu, flancat de Maxim și Stanciu, a ieșit astfel și Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Atacul ineficient de la Oslo, Iancu, Pușcaș și Hagi a fost înlocuit in corpore cu Deac, Alibec și Mitriță. Adică linia ofensivă din meciul cu Islanda. Schimbată atunci în totalitate la pauză…

Și cu asta ce-am făcut? – vorba unui celebru refren al marelui actor Constantin Tănase, din anii ‘40. Dacă, totuși, mai aveți nervi de „scuturat”, iată mai jos notele altei seri triste a echipei naționale.

ADVERTISEMENT

12. Ciprian Tătărușanu 7 – singurul care s-a evidențiat, mai ales în minutele 46 și 65, când a deviat în transversală o „bombă” a lui Baumgartner pe care toți o vedeam în plasă.

5. Mihai Bălașa 5 – improvizație reușită la limită (n-a mai jucat fundaș dreapta din 2017, când era la FCSB), a alternat intervențiile bune (remarcabil în duelurile aeriene, a salvat un gol în min. 61) cu execuții greșite (cea din min. 50 se putea solda cu gol).

15. Andrei Burcă 6 – sigur, sobru, solid, a salvat un gol în minutul 50, a ținut toată apărarea „în spate”, dar nu poate fi în mai multe locuri în același timp.

3. Alin Toșca 4 – abulic de cele mai multe ori, parcă a jucat prima dată în centrul apărării cu Burcă, marcaj ca și când n-ar fi (pe cine a „ținut” la transversala lui Gregoritsch din minutul 21?), nu este, nu poate fi o soluție pentru postul pretențios pe care l-a pus Rădoi să joace.

11. Nicușor Bancu 4 – dominat copios de Lainer, a fost depășit permanent de fază, iar pe atac a fost egoist în min. 40, când a tras mult afară în loc să paseze simplu lui Alibec, liber în centrul careului, a mai irosit o foarte bună oportunitate în min. 72, scăpat singur pe stânga, pe un contraatac 3 contra 2, a pasat direct la Alaba, l-a „uitat” nemarcat pe Schopf la golul din min. 75.

10. Alexandru Maxim 4 – departe, departe de numărul de pe tricou, n-a reușit decât o fază, o ocazie mare în minutul 43, când a șutat la colțul lung în loc să-i paseze la Alibec, liber la un metru de poartă.

18. Răzvan Marin 5 – mediocru, a încercat câteva schimbări de direcție pe contraatac, și-a apărat zona, n-a ieșit cu nimic în evidență, nici în bine, nici în rău.

23. Nicolae Stanciu 6 – consistent pe faza defensivă, cu multe recuperări, dar prea complicat în atac, unde n-a mai deschis jocul ca în vremurile bune, a ratat o singură ocazie cu un șut mult peste poartă cu câteva minute înainte să fie înlocuit.

17. Ciprian Deac 4 – nimic, nimic, nimic în afară de un galben de roșu la mijlocul terenului în min. 33, total neinspirat, „mână moartă” din primul minut până când a fost înlocuit, mult prea târziu, în minutul 83.

7. Denis Alibec 5 – a alergat, s-a demarcat, a avut o ocazie mare în min. 44 – șut la colțul scurt scos de portar în corner, a scăpat singur dar a pierdut mingea în min. 49, așa cum a mai pierdut destule mingii în zona centrală în loc să deschidă jocul pe extreme.

20. Alexandru Mitriță 4 – 76 de minute irosite, nicio acțiune reușită, multe mingi pierdute sau pasate greșit, prezență inutilă pentru echipă.

Au intrat pe parcurs:

13. Claudiu Keșeru (min. 62, în locul lui Alibec) 4 – nici nu s-a simțit că a intrat „golgheterul”, nu și-a creat nicio oportunitate de a marca

8. Alexandru Cicâldău (min. 62, în locul lui Maxim) 4 – a intrat „neîncălzit” și a jucat la fel, nu a adus niciun pic de claritate jocului încîlcit și ineficae de la centrul terenului.

14. Ianis Hagi (min. 76, în locul lui Mitriță) 4 – primele patru acțiuni au eșuat în crampoanele austriecilor. Următoarele… care următoarele?

19. Gabriel Iancu (min. 83, în locul lui Deac) – a jucat prea puțin pentru a fi notat

9. George Pușcaș (min. 83, în locul lui Stanciu) – a jucat prea puțin pentru a fi notat

Mirel Rădoi 5 – nicio schimbare la pauză când era evident că măcar Mitriță și Deac (avertizat la un fault de roșu) au fost „mâini moarte” în prima repriză. Nu a modificat nimic tactic, a făcut înlocuirile prea târziu, noii intrați nu au îmbunătățit, ba chiar echipa a pierdut din tempo, al treilea meci pierdut, chiar dacă s-a văzut o oarecare îmbunătățire a jocului, „sabotată”, însă, de ineficacitatea atacului și penetrabilitatea apărării.

Rezerve neutilizate: 1. Florin Niță, 16. David Lazar, 2. Alexandru Crețu, 6. Cristian Manea, 22. Mario Camora

ADVERTISEMENT