Sport

România, făcută zob de Muntenegru! Mugosa marchează un hattrick în Giulești și “tricolorii” rămân ultimii în grupa de Liga Națiunilor

Echipa națională a României a fost învinsă în Giulești de reprezentativa Muntenegrului, scor 0-3, în etapa a 4-a din Liga Națiunilor, și se află pe ultimul loc în grupă.
14.06.2022 | 08:10
Romania facuta zob de Muntenegru Mugosa marcheaza un hattrick in Giulesti si tricolorii raman ultimii in grupa de Liga Natiunilor
ADVERTISEMENT
14-06-2022
21:19

România, ultimul loc în grupa de Liga Națiunilor

Echipa națională a României începuse să spere după victoria cu Finlanda, dar o nouă înfrângere umilitoare în fața Muntenegrului i-a lăsat pe ”tricolori” pe ultimul loc în clasamentul grupei.

În celălalt meci al grupei, Bosnia-Herțegovina a învins, pe teren propriu, scor 3-2, reprezentativa Finlandei, și este lider.

lng

14-06-2022
17:31

România - Muntenegru 0-3 (Mugosa 42, 56, 63)

Final de meci – Se încheie coșmarul ”tricolorilor”. Muntenegru se impune cu un neverosimil 3-0 și îi ia României 6 puncte în grupa din Liga Națiunilor.

Min. 63 – GOOOL Muntenegru!!! ”Tricolorii” nu reușesc să respingă un balon centrat din stânga și Mugosa înscrie al treilea său gol cu un șut de la 16 metri.

Min. 62 – Golul Pușcaș după o pasă în adâncime a lui Tănase este anulat pentru o poziție de ofsaid.

Min. 56 – GOOOL Muntenegru!!! Jankovic centrează din dreapta și Mugosa înscrie din nou capul de lângă Chiricheș.

Min. 51 – Șutul lui Ștefănescu este blocat cu mâna de Tomasevic, dar arbitrul face semn ca jocul să continue în ciuda protestelor ”tricolorilor”.

Min. 46 – La pauză, Edi Iordănescu decide să-l arunce în joc pe Florin Tănase în locul apaticului Alex Maxim.

Min. 45 – Șutul lui Răzvan Marin e deviat în bara transversală de Mijatovic. Mingea revine în teren și Ștefănescu o trimite spre poartă, dar portarul muntenegrenilor e peste tot.

Min. 41 – GOOOL Muntenegru!!! Mugosa îl depășește într-un duel aerian pe Chiricheș și înscrie cu capul după o lovitură de colț.

Min. 39 – Jovovic, care are un galben, scapă de eliminare după un cot în gură aplicat lui Bancu. Burcă și Tomasevic s-au luat la harță după această fază și au primit cartonașe galbene.

Min. 31 – Krstovic reia cu capul după un corner, dar mingea trece de puțin pe lângă poarta lui Niță.

Min. 30 – Răzvan Marin greșește o pasă în apropierea careului nostru, dar eroarea sa a fost reparată de Chiricheș.

Min. 26 – Jucătorii celor de echipe au fost aproape de bătaie, după ce Bancu a lovit cu mingea un jucător muntenegrean.

Min. 20 – Marius Marin recuperează excelent un balon, i-a pasat lui Maxim, dar acesta este blocat în momentul pase decisive.

Min. 17 – Ștefănescu este lansat pe culoar, dar șutul debutantului nostru trece pe lângă poartă. Oricum se semnalizase poziție de ofsaid.

Min. 11 – Maxim centrează din stânga, dar Tomasevic îi ia fața lui Pușcaș și respinge în corner.

Min. 10 – ”Tricolorii” au inițiativa, dar deocamdată fără să se apropie periculos de poarta lui MIjatovic.

A început meciul.

România (4-3-3): Niță – Manea, Chiricheș, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Maxim – Ștefănescu, Pușcaș, Mihăilă. Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Rațiu, Camora, Păun, Oct. Popescu, Cicâldău, Rus, Tănase, Hanca, Sorescu, Olaru. Selecționer: Edi Iordănescu.

Muntenegru (4-4-2): Mijatovic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – Jovovic, Scekic, Jankovic, Savicevic – Mugosa, Krstovic. Rezerve: Petkovic, Dragojevic, A. Vukcevic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Raickovic, Bubanja, Sipcic, Camaj, Milovic, Dukanovic. Selecționer: Miodrag Radulovic.

Meciul România – Muntenegru are loc marţi, 14 iunie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 3-a a grupei a 3-a din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Şa jumătatea întrecerii în fazele pe grupe tricolorii ocupă ultima poziţie, cu 3 puncte, iar Muntenegru, un punct mai mult, se află pe locul trei, la egalitate de puncte cu Finlanda şi la o lungime în urma liderului Bosnia-Herţegovina.

Unde se joacă meciul România – Muntenegru, din etapa a 4-a a Ligii Națiunilor

Întâlnirea România – Muntenegru se dispută marţi, 14 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul „Valentin  Stănescu” din Giuleşti, noua arenă a Rapidului, unde a avut loc şi partida România – Finlanda, din etapa a 3-a, încheiată cu victoria „tricolorilor” cu scorul de 1-0. Este al doilea meci acasă consecutiv pentru echipa pregătită de Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Atmosfera creată de fani la jocul cu Finlanda i-a impresionat pe jucători, care au spus că s-au simţit special, purtaţi de energia care venea din tribune, însă tot a existat un moment neplăcut, în care au fost aruncate petarde, torţe şi fumigene pe teren, ducând la întreruperea temporară a meciului şi sigur urmările vor veni din partea UEFA.

Cine transmite la TV partida România – Muntenegru

Partida România – Muntenegru se joacă marţi, 14 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul „Valentin Stănescu” din Bucureşti şi contează pentru etapa a 4-a din grupa 3 a diviziei B din Liga Naţiunilor. Jocul va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalul Prima TV. Îl mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunţă pentru ziua de marţi, 14 iunie, o vreme călduroasă, cu maxima ajungând până la 28-29 grade la ora prânzului şi rămânând undeva la 23-24 de grade la ora meciului. Sunt prevăzute însă şi rafale de precipitaţii şi descărcări electrice, mai ales în cursul după-amiezii şi al serii. Meciul va fi condus de un arbitru portughez de numai 34 de ani, Joao Pinheiro.

„Tricolorii” sunt foarte obosiţi, dar vor să obţină o nouă victorie

În fiecare meci dintre cele trei disputate în grupa de Liga Naţiunilor, selecţionerul Edi Iordănescu a folosit o altă formulă de echipă. Doar portarul Florin Niţă şi căpitanul Vlad Chiricheş, deşi a greşit grav în Muntenegru, unde am pierdut cu 0-2, au fost integralişti. Şi la fel va proceda şi în partida de marţi, care se doreşte a fi revanşa în faţa Muntenegrului.

ADVERTISEMENT

“Jucătorii sunt foarte obosiţi, mulţi făceau semne de schimbare în timpul meciul cu Finlanda”, a dezvăluit Edi Iordănescu, dar tot el a precizat că în ciuda acestei stări de epuizare fizică se doreşte o nouă victorie, urmând ca în toamnă să se joace decisiv. Nu a făcut nici o precizare asupra căror jucători s-a gândit să nu îi mai utilizeze, dar există fotbalişti din lot care nu au evoluat nici un minut.

Din informațiile obținute de FANATIK, dintre titularii din meciul cu Finlanda doar Niță și Pușcaș sunt siguri 100% că vor fi pe teren și contra muntenegrenilor, în privința celorlalți „tricolori” care vor fi folosiți din primul minut urmând a se lua o decizie în ziua jocului.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul România – Muntenegru

România este favorită în opinia caselor de pariuri şi la o cotă excelentă – 1,90, în timp ce un succes al oaspeţilor este evaluat la cota 4,50. Şi un gol înscris de Muntenegru are cotă foarte bună – 1,60.

Sunt şase meciuri directe între cele două reprezentative, cu un bilanţ perfect egal: două victorii „tricolore”, două Muntenegru, două egaluri. Problema este că nu am reuşit decât o dată să învingem acasă Muntenegru, cu 4-0 în amicalul din 2008, după care am făcut 1-1 în preliminariile CM 2016 şi 0-0 în grupa de divizia C din Liga Naţiunilor în 2018.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,00 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT