Sport

România, salvată de VAR! Elveţia se putea desprinde la 3-0 după penalty-ul acordat eronat de Orsato, dar arbitrajul video ne-a scos din nou

România a fost salvată din nou de VAR, după o decizie eronată a lui Orsato, care a arătat penalty pentru Elveţia la 2-0. A doua oară în trei zile, suntem salvaţi de video-arbitraj.
20.06.2023 | 00:10
Romania salvata de VAR Elvetia se putea desprinde la 30 dupa penaltyul acordat eronat de Orsato dar arbitrajul video nea scos din nou
Daniele Orsato, la arbitrajul video. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a revenit miraculos de la 0-2 la 2-2 în meciul cu Elveţia. După ce au fost dominaţi un meci întreg, “tricolorii” au reuşit să egaleze graţie golurilor marcate de Mihăilă în minutele 90 şi 90+2.

România, salvată din nou de VAR! Daniele Orsato a acordat eronat un penalty şi adversarii se puteau desprinde la 3-0

Însă, fără intervenţia arbitrajului video, această revenire nu ar mai fi fost posibilă. Daniele Orsato a acordat un penalty pentru Elveţia în minutul 81, după un presupus fault al lui Manea la Steffen.

ADVERTISEMENT

Sigur pe el, italianul a arătat punctul cu var şi nici măcar nu a vrut să stea la discuţii cu jucătorii români, inclusiv cu Manea, care încerca să îi explice arbitrului că a jucat mingea. Shaqiri se pregătea să execute, dar a intervenit VAR-ul.

Arbitrajul video a întors decizia şi în loc de 3-0 a fost… 2-2

După un minut, Orsato a fost chemat la monitor şi a schimbat decizia după ce reluările au arătat clar că fundaşul român a jucat mai întâi mingea şi abia apoi i-a luat picioarele jucătorului elveţian.

ADVERTISEMENT

În loc de 3-0 a fost… 2-2. Edi Iordănescu i-a trimis în finalul meciului în teren pe Olimpiu Moruţan şi Vali Mihăilă, decisivi în răsturnarea spectaculoasă de scor. “Oli” a dat două pase de gol la “dubla” lui Mihăilă.

VAR ne-a scos şi în Kosovo! Gol anulat adversarilor cu 20 de minute înainte de final

Este pentru a doua oară în trei zile când arbitrajul video îi salvează pe “tricolori”. În deplasarea infernală din Kosovo, Edon Zhegrova a marcat în minutul 70 şi România era într-o situaţie foarte dificilă.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Danny Makkelie a fost chemat la monitor şi a schimbat decizia după ce reluările au arătat un offside minuscul la unul dintre atacanţii din Kosovo. Graţie acelei decizii, “tricolorii” au securizat remiza.

Două puncte obţinute în două meciuri după ce deciziile eronate ale arbitrilor Daniele Orsato şi Danny Makkelie au fost corectate de arbitrajul video. Iar aceste puncte pot conta enorm în economia clasamentului final.

ADVERTISEMENT

România este pe locul secund în grupa preliminară pentru Euro 2024. Cu acest egal, “tricolorii” sunt la două puncte de Elveţia. Formaţia lui Edi Iordănescu rămâne neînvinsă, după o “dublă” complicată.

  • 8 puncte a adunat România în patru meciuri 
  • 8 ani au trecut de la ultima calificare a “tricolorilor” la un turneu final
ADVERTISEMENT