Sport

S-a încheiat calvarul lui Iulian Cristea! A fost căpitan la FCSB în amicalul cu Pogon, prima sa partidă după 7 luni de la accidentarea gravă anunțată de FANATIK

Iulian Cristea (28 de ani), fundașul central al FCSB, a fost căpitan în partida amicală cu Pogon Szczecin (Polonia). A fost primul meci după o perioadă lungă de absență.
15.01.2023 | 20:30
Sa incheiat calvarul lui Iulian Cristea A fost capitan la FCSB in amicalul cu Pogon prima sa partida dupa 7 luni de la accidentarea grava anuntata de FANATIK
Iulian Cristea a jucat ultima oară la FCSB pe 22 mai, împotriva lui CFR Cluj. Sursă foto: Facebook FCSB
ADVERTISEMENT

Echipa lui Mihai Pintilii a pierdut primul meci amical din cantonamentul din Antalya, partidă care a marcat și revenirea pe teren a lui Iulian Cristea.

Iulian Cristea, din nou titular la FCSB după aproape 8 luni

Semnele că Iulian Cristea s-a recuperat după ruptura de ligament încrucișat anterior au apărut la meciul cu CFR Cluj, când stoperul a fost inclus pentru prima oară în lot după șase luni.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii a ținut să marcheze revenirea pe teren a jucătorului de echipă națională și i-a dat banderola de căpitan.

Cristea a rămas pe teren până la finalul meciului și a arătat că pauza de iarnă a venit într-un moment perfect pentru el și a reușit să își revină din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea, stâlp în apărarea FCSB în sezonul trecut

Iulian Cristea a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai FCSB în sezonul precedent, când a reușit să marcheze de două ori și a oferit alte trei pase decisive.

Cristea era singurul stoper de meserie al FCSB, până la aducerea lui Tamm și Dawa și făcea cuplu în defensivă cu Andrei Miron, plecat ulterior în Israel.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea s-a accidentat în meciul României cu Muntenegru de la începutul lunii iunie, după ce a sărit la cap și a călcat strâmb la aterizare. FANATIK anunța în exclusivitate verdictul crunt al medicilor.

Iulian Cristea a mers să se recupereze la aceeași clinică la care s-au operat și Ovidiu Popescu și Ionuț Panțîru și s-a întors la antrenamente în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea, despre accidentarea care l-a făcut să rateze toată pregătirea de vară și prima parte a acestui sezon: „Nu putem controla astfel de lucruri”

Iulian Cristea a strâns din dinți și a tras tare să revină pe teren, mai ales că era în cel mai bun moment al carierei: „Din păcate s-a întâmplat, nu putem controla astfel de lucruri. Am avut un sezon destul de bun și am prins și naționala. Asta este!”.

Jucătorul FCSB-ului a explicat și de ce a mai rămas pe teren 11 minute în meciul cu Muntenegru, deși accidentarea s-a produs în primele momente ale partidei: „La săritura din minutul unu am simțit cum a trosnit genunchiul, doctorul mi-a spus că e vorba despre o ruptură de ligamente încrucișate, dar vedea că genunchiul era stabil și a zis să mai stau puțin să văd cum mă simt. Am mai stat, dar treceau minutele și simțeam mai instabil genunchiul”.

Concurența la FCSB este acum și mai mare, mai ales că Tamm și Dawa a devenit un cuplu sudat, însă Cristea e optimist: „A revenit și Denis Haruț de la Botoșani, dar vom mai avea nevoie de un fundaș central și cred că ne vom pune ușor, ușor pe picioare și vom juca bine.

Obiectivul era să am evoluții bune și să joc în cupele europene, acum obiectivul meu e să revin cât mai repede pe teren. Nici nu ne gândim la altceva în afară de titlul de campioni în acest sezon”, a spus jucătorul într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT