Life

S-a mai născut o stea! Republica Bitolia, show-ul fabulos de modă care a plutit într-un decor vintage cum nu a văzut Parisul

Republica Bitolia, show-ul de modă prilejuit de lansarea Colecției Phoenix gândită de Oana Livia Badea, proprietara și sufletul Bitolia Gallery, a uimit Bucureștiul cu extravaganța și luxul arătat într-o uzină redecorată cu locomotive și tunuri, la Atelierele Grivița.
16.06.2022 | 18:45
Sa mai nascut o stea Republica Bitolia showul fabulos de moda care a plutit intrun decor vintage cum nu a vazut Parisul
Republica Bitolia, show-ul fabulos de modă, gândit de Oana Livia Badea, care plutit într-un decor vintage cum nu a văzut Parisul! Colecția Phoenix d ela Bitolia Gallery a impresionat prin delicatețe, rafinament și lux / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Luxul, extravaganța, moda și simbolul renașterii s-au întâlnit în colecția Phoenix, o operă a frumosului gândită de Oana Livia Badea, proprietara Bitolia Gallery. Colecția a fost lansată miercuri, 15 iunie, la halele Griro, fostele Ateliere CFR Grivița, într-un decor simbolic pentru ideea care stă la baza celor 55 de ținute prezentate de manechinele reunite la prezentarea și instaurarea Republicii Bitolia.

Un decor cum nu a văzut Parisul pentru o colecție de modă marca Bitolia Gallery: ”O idee unitară: renașterea”

Oana Livia Badea, alături de echipa ei de la Bitolia Gallery, a reușit ceva ce părea imposibil. Să depășească orice standarde de spectaculozitate și rafinament în ceea ce privește industria modei. Și nu doar de la noi, ci probabil la nivel mondial. Pentru că așa a fost show-ul din seara zilei de 15 iunie: unul de nivel mondial. Unic în lume prin modul în care un decor fantastic a fost pus în valoare, ridicat la nivel de senzațional, de o colecție de modă unică.

ADVERTISEMENT

La halele Griro, departe de agitația urbană, dar, totuși, în mijlocul orașului, într-un decor amenajat cu decoruri care purtau amprenta războiului interbelic, sute de oameni din adevăratul high-life românesc, alături de diplomați, s-au strâns pentru a asista la lansarea colecției Phoenix și a conceptului Republica Bitolia. Un concept care anunță o republică a binelui, al frumosului subliniat prin artă, prin fashion, dar și renașterea de după război, apariția luminii speranței și a bucuriei de a fi, din nou, împreună, suflet lângă suflet.

”Noi am pornit de la o idee unitară: renașterea femeii, renașterea noastră ca oameni după un eveniment trist, cum ar fi un război, cum ar fi un dezastru. Pentru că asta facem noi, aici, la Bitolia Gallery, creem un lucru frumos pornind de la lucruri simple.

ADVERTISEMENT

Așa s-a născut colecția Phoenix care are la bază penele, penele fiind apanajul păsării Phoenix”, ne spune Oana Livia Badea, explicând conceptul Republicii Bitolia și cel al colecției Phoenix.

Rochii diafane și sofisticate, într-un decor care evocă războiul și renașterea

Show-ul de modă nu a fost doar o prezentare a colecției de rochii, 55 la număr, din cadrul Republicii Bitolia. Conceptul a fost gândit să se întindă de-a lungul orelor, iar invitații să nu simtă nicio secundă cum trece timpul. Iar misiunea a fost îndeplinită.

ADVERTISEMENT

Iar cum show-ul nu a fost doar o prezentare de modă, ci un spectacol în care scenografia, luminile, efectele speciale, decorurile și muzica s-au împletit perfect, succesul a fost asigurat.

Încă de la intrarea in halele industriale Griro, invitații aveau senzația că pășesc într-altă lume. Printre tunurile care evocau realitatea cumplită a celui de-al doilea război mondial a fost întins un covor roșu care de conducea, de-a lungul a 100 de metri, într-un loc cu totul și cu totul special: zona de socializare – din care nu lipeau delicatese culinare și răsfățuri în ceea ce privește finețea vinurilor și băuturilor –  și podiumul de un alb incandescent.

ADVERTISEMENT
Oana Livia Badea
Oana Livia Badea, sufletul și proprietara Bitolia Gallery, a ilustrat perfect, prin ținuta aleasă, ideea colecției Phoenix prezentată în cadrul show-ului Republica Bitolia / Foto: Fanatik

Pe pereții clădirii de 125 de ani erau proiectate imagini care anunță renașterea: păduri verzi, luxuriante, ape clare și mesaje optimiste. Totul pentru a pregăti momentul culminant al serii: colecția Phoenix gândită de Oana Livia Badea de la Bitolia Gallery.

”Am ales să facem aici evenimentul pentru că este o locație atipică, care nu mai există nici în București, nici în Europa. Acest loc are 125 de ani vechime, este un monument istoric și ne-am legat de istoria Griro, care, în 1944, a fost devastată și a renăscut, așa cum a renăscut totul în București. Este un simbol legat de ideea colecției, un simbol al renașterii, al păsării Phoenix”, ne-a dezvăluit, în exclusivitate, Oana Livia Badea.

Un show de modă cum nu s-a mai văzut și o colecție uriașă

După ce Oana Livia Badea – îmbrăcată într-o rochie care anunța complexitatea colecției sale, în culorile negru și verde neon, cu pene atașate și care, simbolic, evoca pasărea Phoenix – și-a primit sutele de invitați, podiumul de un alb incandescent a fost scena unui show de zile mari.

Deschisă de un scurt moment muzical, ales cu grijă pentru a energiza spectatorii, prezentarea de modă a uimit pe toată lumea. Timp de 40 de minute, sute de oameni au admirat cele 55 de rochii elegante, diafane și, totodată, sofisticate, purtate de 27 de modele.

Prezentarea de modă a adus după sine, aplauze. În picioare, invitații, oameni de afaceri discreți, personaje cunoscute din toate domeniile, chiar și ambasadorul Israelului, Excelența Sa, David Saranga, au aplaudat entuziasmați și entuziasmant creațiile Bitolia Gallery.

Oana Livia Badea
Oana Livia Badea, alături de soțul ei, Nicolae Badea, și Excelența Sa, ambasadorul Israelului în România, David Saranga / Foto: Fanatik

Așa cum se obișnuiește, Oana Livia Badea – ținându-și în brațe adorabilul pomeranian favorit și însoțită de designerul Denis Predescu- a făcut turul de onoare al podiumului de modă pe care modelele se opriseră pentru a fi admirate.

”Nu am avut emoții, am știut că totul va fi bine. Suntem o echipă unită, oameni nebuni, care știu să facă orice din orice, mă bazez pe echipa mea așa cum ei se bazează pe mine, așa că nu mi-a fost teamă nici măcar o secundă”, ne-a spus, imediat după prezentarea de modă, Oana Livia Badea în timp ce Damian Drăghici își începuse recitalul muzical de excepție.

Colecția Phoenix și Oana Livia Badea, caracterizați în câteva cuvinte: ”O boare de inspirație”

”Sunt 55 de ținute. Mi-ar fi greu să aleg una, ca favorită. Le-am creat după sufletul meu, de aceea mi-ar fi greu să aleg”, ne-a mai spus Oana Livia Badea după ce prezentarea ținutelor create s-a încheiat, iar petrecerea a pornit pentru a serba evenimentul.

Designerul Denis Predescu, cel care a lucrat cot la cot alături de Oana Livia Badea pentru realizarea colecției Phoenix, a vorbit, după încheierea show-ului de modă despre ce s-a petrecut în fața sutelor de spectatori.

”Am avut 55 de ținute și pentru că manifestul nostru trebuia să aibă putere. Să strigăm, metaforic, creativ, renașterea și raportarea la prezent. Am încercat să arătăm binele și puterea lui de a renaște.

Ideea este că eu și șefa facem un tot unitar și creativ. Doamna pe care o admir din tot sufletul, și vorbesc aici de Oana Livia Badea, este o boare de inspirație. Eu sunt cel organizat, în schimb ea este imprevizibilă, vede peste tot creativitate.

Am încercat să ținem cont de diafanul reprezentat de fulgi, de sensibilitatea unei păsări care zboară, pentru că asta voiam să arătăm: că putem zbura din trecut și să vedem frumosul din viitor. Noi ne exprimăm prin frumos, manifestul nostru este `Make Fashion, not war`”, ne-a spus designerul Denis Predescu de la Bitolia Gallery.

”A avut o cursivitate și o linie”

Aprecierile spectatorilor au fost evidente. FANATIK a vorbit însă și cu specialiști în ceea ce înseamnă fashion. Iar aici vorbim de Catinca Roman, un nume în industria modei din România, declarată, în 1994, designerul anului de la noi din țară.

Iar Catinca Roman, care a studiat moda la Paris a fost sinceră în momentul în care a caracterizat colecția Phoenix a Oanei Livia Badea. ”Prezentarea a fost foarte frumoasă. Mi-a plăcut că a avut o cursivitate și o linie pe care a mers, ceea ce este impresionant atunci când vorbim de o asemenea colecție. Are unitate”, spune ea pentru FANATIK.

Oana Livia Badea fashion tv
Oana Livia Badea, proprietara Bitolia Gallery, a vorbit cu Fashion TV despre evenimentul lansării colecției de modă Phoenix / Foto: Fanatik

Iar colecția Bitolia atât de lăudată, având ca partener televiziunea Fashion TV a putut fi admirată și de cei 500 de milioane de telespectatori ai celui mai mare post dedicat modei din lume.

Oana Livia Badea, complimentată de soțul ei, Nicolae Badea

”Soțul a fost alături de mine 100%, ba chiar mai mult. El a fost mentorul a multor lucruri pe care le vedem aici. Se implică alături de mine în orice proiect pe care îl avem, ca familie, și este atât de dedicat încât de fiecare dată mă uimește”, ne-a dezvăluit Oana Livia Badea, sufletul Bitolia Gallery.

FANATIK a stat de vorbă și cu Nicolae Badea, omul de afaceri care, discret, a admirat creațiile soției sale. ”Proiectul de fashion este proiectul soției mele. Dar este firesc să încerc să ajut un eveniment de succes, așa cum am făcut-o întotdeauna.

Până la urmă, succesul este al unei echipe. Dar ceea ce am învățat și înțeles din preocupările soției mele din business este că trebuie să inovezi, că trebuie să fii creativ și să muncești până când îți atingi scopurile.

Din colecția prezentată de soția mea am înțeles un alt lucru: că lucrurile se schimbă și dacă vrei să fii într-o conexiune activă cu ceea ce îți dorești trebuie să fii într-o continuă schimbare”, ne-a spus cunoscutul, dar discretul om de afaceri.

Colecția din Republica Bitolia, prezentată la Paris și în Dubai

Colecția Phoenix, creată de Oana Livia Badea, a fost prezentată deja în cadrul Paris Fashion Week, cel mai important eveniment din lumea modei mondiale. Direct din atelierul Bitolia Gallery, ținutele din colecția Phoenix au fost admirate de peste 200 de invitați de la Hotelul Ritz din Paris, printre care s-au aflat reprezentanți ai caselor de modă celebre și presa de profil.

Câteva săptămâni mai târziu, revelația modei românești, Oana Livia Badea strălucea la evenimentul fashion din micuțul și opulentul Dubai. Show-ul de modă, desfășurat în fața privirilor uimite ale miliardarilor arabi a fost caracterizat de privitori ca fiind, cu adevărat, spectaculos. Iar asta o spuneau oamenii care au transformat deșertul într-un oraș al minunilor…

Oana Livia Badea, de la avocatură la arta de a crea frumosul

Oana Livia Badea este, probabil, una dintre cele mai complexe staruri ale modei românești. Mamă a trei copii, avocată de succes, Oana Livia Badea a decis să își investească energia și în a crea frumosul. Și a făcut-o așa cum doar ea ar fi putut.

Așa că, după ce a investit 1.500.00 de euro și a ridicat un mic Versailles în inima Bucureștiului, Bitolia Gallery, de pe strada cu același nume, a devenit punctul de reper în ceea ce privește moda în București. Are, în spate, deja, peste 25 de colecții lansate și, așa cum ne-a dezvăluit Oana Livia Badea, nu se va opri aici.

Iar după lansarea conceptului Republica Bitolia din seara zilei de 15 iunie, Oana Livia Badea a pus, definitiv, Bucureștiul pe harta modei mondiale cu colecția Phoenix de la Bitolia Gallery.

ADVERTISEMENT