Sport

Scandal cu VAR la Supercupa României dintre CFR Cluj și Sepsi: ”Asta e o fază evidentă”

Supercupa României dintre CFR Cluj și Sepsi OSK a fost primul meci din fotbalul intern care a beneficiat de sistem VAR, însă chiar și așa s-a iscat un scandal.
10.07.2022 | 11:35
Scandal cu VAR la Supercupa Romaniei dintre CFR Cluj si Sepsi Asta e o faza evidenta
Supercupa României dintre CFR Cluj și Sepsi OSK a fost primul meci din fotbalul intern care a beneficiat de sistem VAR, însă chiar și așa s-a iscat un scandal. Sursă foto: Ciprian Petcut/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Covăsnenii s-au impus cu 2-1, revenind de la 0-1, într-o partidă pe care campioana României a terminat-o in inferioritate numerică după eliminarea lui Roger.

Scandal la Supercupa României după ce VAR nu a intervenit la o fază controversată

Deși a beneficiat de aportul VAR, meciul din Supercupa României nu a scăpat de scandalurile legate de deciziile de arbitraj. În discuție a intrat o fază în care centralul Adrian Cojocaru i-a acordat cartonaș galben lui Marko Dugandzic.

ADVERTISEMENT

Comentând acel moment, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu este de părere că atacantul formației CFR Cluj ar fi trebuit să fie eliminat și nu înțelege de ce oamenii din camera VAR nu au intervenit să corecteze eroarea lui Cojocaru.

”Aoleu! Asta e o fază evidentă. De ce n-a intervenit VAR? Știu bine regulile VAR. Este o eroare clară. VAR poate să-l informeze pe arbitru, chiar dacă a judecat-o el. VAR intervine în situațiile în care arbitrul a judecat o fază și a comis o eroare evidentă.

ADVERTISEMENT

Arbitrul răspunde pentru asta! Sunt înregistrate discuțiile dintre arbitru și cei din camera VAR, tot ceea ce comunică ei. Ziceați că dacă vine VAR-ul n-o să mai fie greșeli. Păi?? Trebuia cartonaș roșu”, a declarat Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club de la Digisport.

CFR Cluj, ironizată de Mihai Stoica după înfrângerea din Supercupa României

Înfrângerea suferită de CFR Cluj în Supercupa României a fost minge ridicată la fileu pentru managerul general al celor de la FCSB, Mihai Stoica, care nu a ratat ocazia de a-i ironiza pe rivalii din Gruia.

ADVERTISEMENT

”A fost lume multă la meci? (n.r. – la Supercupa României, CFR Cluj – Sepsi) Arhiplin? Nu chiar arhiplin… semiarhiplin. Eu țin cu Sepsi de mic! Rondon mi-a plăcut mereu, a înscris împotriva fostei echipe”, a declarat oficialul ”roș-albaștrilor”.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a arătat dezamăgit de pierderea Supercupei României și nu l-a iertat pe Roger pentru cartonașul roșu primit în finalul întâlnirii de la Arad.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul campioanei nu a prins festivitatea de premiere și a rămas fără medalia pe care spera să și-o adauge la colecția impresionantă. Un telefon l-a ”obligat” să se retragă într-o zonă mai liniștită. Până când a dat explicații, elevii lui erau deja la vestiare.

ADVERTISEMENT