Sport

Scandal uriaș în sportul românesc. Un antrenor de la CSȘ Dinamo, acuzat că a agresat sexual o minoră

Antrenorul de atletism din cadrul CSȘ Dinamo, Constantin Cristinel Iacoban, a fost reținut, fiind acuzat că a abuzat sexual o minoră de 15 de ani.
09.02.2023 | 12:25
Scandal urias in sportul romanesc Un antrenor de la CSS Dinamo acuzat ca a agresat sexual o minora
Antrenorul de atletism din cadrul CSȘ Dinamo, Constantin Cristinel Iacoban, a fost reținut, fiind acuzat că a abuzat sexual o minoră de 15 de ani. Sursă foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Tehnicianul în vârstă de 59 de ani a fost reținut pentru o agresiune care s-ar fi petrecut în noiembrie 2021.

Acuzații grave pentru un antrenor de la CSȘ Dinamo

Antrenorul de la CSȘ Dinamo este acuzat că ar fi abuzat sexual o fată de 15 ani pe care o antrena de la 9 ani. Conform prosport.ro, sub pretextul că îi face un masaj de recuperare, Constantin Cristinel Iacoban ar fi atins-o pe minoră în zona genitală, pe sâni și ar fi folosit un vibrator.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la audieri au mers și alte două fete care îl acuză pe antrenor de comportament similar. Între timp, bărbatul a fost adus la instanță unde s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar în cazul în care se va dovedi că este vinovat riscă închisoarea de la 2 la 7 ani.

”În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul săvârșirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol.

ADVERTISEMENT

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia.

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Reacția președintelui de la CS Dinamo

Președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa, a ținut să lămurească situația și a anunțat că antrenorul Constantin Cristinel Iacoban nu este angajat al clubului din Ștefan cel Mare, ci al Clubului Sportiv Școlar Dinamo.

”Am primit și alte telefoane și vreau să vă precizez că domnul Iacoban nu are nicio legătură cu noi. Nu este angajat la noi! Dânsul este angajat la Clubul Sportiv Școlar. Se aseamănă doar numele.

ADVERTISEMENT

Doresc sa fac această precizare ca să nu mai fie nicio confuzie. M-am uitat peste acte mai bine și observ că, oficial, este vorba despre CSȘ 7. Probabil că numele Dinamo a fost folosit ca zonă, ca localizare”, a declarat Ionuț Adrian Popa, pentru prosport.ro.

Alte cazuri celebre din sportul mondial

Lumea sportului a avut parte de mai multe asemenea cazuri în ultima perioadă. Fotbalistul brazilian Dani Alves a fost arestat și așteaptă să fie judecat, după ce a fost acuzat că a violat o tânără într-un club de noapte din Barcelona.

Manolo Portanova, mijlocașul în vârstă de 22 de ani al celor de la Genoa, a fost condamnat de instanța din Siena la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală în grup asupra unei tinere de 21 de ani în primăvara anului 2021.

În schimb, fundașul francez al formației Manchester City, Benjamin Mendy, a fost găsit nevinovat în șase cazuri în care era acuzat de viol și într-unul de agresiune sexuală împotriva a mai multor femei. Deși verdictul îi este favorabil, jucătorul nu a scăpat definitiv de emoții, deoarece juriul nu a reușit să ofere un verdict asupra altor două capete de acuzare.

ADVERTISEMENT